Nobel - Springstoffen voor de vrede - Klimop-reeks 12

by B. Graafland | Children's Books |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Eriefraters of Zoetermeer, Zuid-Holland Netherlands on 3/24/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Eriefraters from Zoetermeer, Zuid-Holland Netherlands on Monday, March 24, 2008
Alfred Nobel, de Zweedse chemicus (1833 - 1896), is vooral befaamd geworden als uitvinder van springstoffen. In 1864 ontdekte hij de uiterst gevaarlijke nitroglycerine, een vloeistof zo explosief dat ze vrijwel niet te transporteren is. Pas twee jaar later slaagt Nobel erin de 'nitro' te temmen door de vloeistof te doen absorberen door kiezelgoer. Dat betekende de uitvinding van het gemakkelijk te hanteren dynamiet.
Hoewel de stof bedoeld was om vreedzame doelen als mijnbouw en wegenbouw te dienen, werd ze ook toegepast om mensen te vernietigen in oorlogen.
Misschien is de stichting van het Nobelprijsfonds, dat bij testamentaire beshikking na Alfred's dood in het leven werd geroepen, met een kapitaal van 20 miljoen gulden, een vorm van gewetensgeld, zeker als men bedenkt dat Nobel, zelf een vredelievend mens, één van de vijf jaarlijks toe te kennen prijzen aan de persoon heeft toegedacht die zich in het betreffende jaar het verdienstelijkst heeft gemaakt voor de bevordering van de vrede in de wereld.

ISBN 90 205 1073 8

Journal Entry 2 by Eriefraters from Zoetermeer, Zuid-Holland Netherlands on Monday, March 24, 2008
Hallo daar, vinder!

Als je dit leest, heb je een gratis boek gevonden. Gefeliciteerd! Ik hoop dat je leuk vindt; zo niet, dan mag je het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of ook zomaar ergens achterlaten.
Kijk gerust eens rond op deze site.
Als je het boek ook wilt volgen of je wilt ook boeken gaan loslaten dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser. Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (Eriefraters) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.
Oh ja, er is ook een Nederlandse website (www.bookcrossing.nl) voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing.


Hello finder of this book!
If you are reading this you have found a free book. Congratulations! I hope you like it. If you don’t like this book you can give it to someone else or leave it behind for someone to find.
If you join, please consider indicating that you were referred by Eriefraters. Then I will see that you’ve registered yourself.

Journal Entry 3 by Eriefraters at Albert Heijn Rokkeveen in Zoetermeer, Zuid-Holland Netherlands on Monday, March 31, 2008

Released 14 yrs ago (4/1/2008 UTC) at Albert Heijn Rokkeveen in Zoetermeer, Zuid-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.