Het Mekka Manuscript

by Michel van Rijn | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: 9058310930 Global Overview for this book
Registered by Pebby72 of Haarlem, Noord-Holland Netherlands on 2/10/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Pebby72 from Haarlem, Noord-Holland Netherlands on Sunday, February 10, 2008
Het Mekka Manuscript is de eerste thriller van een wel zeer opmerkelijke auteur: Michel van Rijn. Berucht en beroemd, verguisd en gevierd, is hij de man over wie een Scotland Yard-agent ooit tegen The New Yorker zei: "hij is betrokken bij 90% van alle kunstsmokkelzaken ter wereld en hij zou graag willen beweren dat hij ook bij de resterende 10% betrokken was." Het Mekka Manuscript is de eerste in een reeks van thrillers die zich afspelen in de kunst(onder)wereld.

In Het Mekka Manuscript maken we kennis met kunstsmokkelaar Axel de St.Cyr, die na een misgelopen deal in Libië door de plaatselijke Djihad gedwongen wordt te kiezen tussen óf het stelen van het Mekka Manuscript uit het British Museum óf de rest van zijn levensdagen naar de ansichtkaarten in zijn cel te turen. Nadat De St.Cyr erin slaagt het manuscript te ontvreemden én de afgesproken overdracht aan de Djihad te ontlopen, ontpopt zich een razendsnelle pageturner.

Heen en weer vliegend tussen Zürich en Malta, Londen en de Dominicaanse Republiek probeert Axel zijn belagers te slim af te zijn en het manuscript te verkopen aan de hoogste bieder. Er is echter een klein probleem: niet alleen de Djihad heeft het op Axel gemunt, maar ook Osama bin Laden, de Mossad en de Art Squad van Scotland Yard. Want in het manuscript staat wie de opvolger van de Profeet zal zijn...

Een streetwise hoofdpersonage, exotische locaties, en een verrassende blik in de keuken van de kunstwereld zijn slechts drie kenmerken van Het Mekka Manuscript. Het is het razendknappe debuut van een geboren verhalenverteller.

Journal Entry 2 by Pebby72 at OBCZ Centrale Bibliotheek Haarlem in Haarlem, Noord-Holland Netherlands on Sunday, February 10, 2008

Released 15 yrs ago (2/11/2008 UTC) at OBCZ Centrale Bibliotheek Haarlem in Haarlem, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Dit boek laat ik los in de kast van OBCZ Haarlem!

Journal Entry 3 by wingAnonymousFinderwing on Tuesday, February 19, 2008
Het boek heb ik nog niet gelezen, maar ik wilde melden dat het 'gevonden' is.
Ooit wel eens van gehoord en nu ontdekt. Leuk.CAUGHT IN HAARLEM BIBLIOTHEEK NOORD-HOLLAND NEDERLAND

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.