Vejen til Jerusalem

by Jan Guillou | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Rawne of Aarhus N, Århus Amt Denmark on 1/30/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Rawne from Aarhus N, Århus Amt Denmark on Wednesday, January 30, 2008
Fra bogens bagside:
I det herrens år 1150 fødtes Arn Magnusson til Arnäs som søn af stormanden Magnus og hans hustru Sigrid.
VEJEN TIL JERUSALEM er beretningen om, hvordan Arn opdrages af cisterciensermunkene ved Varnhem Kloster i Västra Götaland og Vitskøl Kloster i Danmark og her får den bedste uddannelse, Europa på det tidspunkt kan præstere. Han lærer latin og fransk. Han lærer at finde vej i den Hellige Skrift. Og af den vældige broder Guilbert de Beaune lærer han at håndtere bue og sværd som en ridder uden frygt og dadel. For cisterciensermunkene har forstået, at Arn nok ikke er bestemt til at blive klosterbroder, og aner at han vil kunne gøre mere nytte som en Kristi stridsmand og troens forsvarer i det Hellige Land.
Arn er imidlertid uvidende om Guds planer med ham, da han ung og uskydlig vender tilbage til den fædrende gård og ufrivilligt inddrages i magstridigheder. Her møder han også lysten og kærligheden - med det resultat at han dømmes af kirken til at gøre bod som tempelridder i det Hellige Land.

VEJEN TIL JERUSALEM er 1. del af Jan Guillous romantrilogi fra korstogstiden.

Released 13 yrs ago (1/30/2008 UTC) at Gave it to her in person in In Person, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Min kæreste vil gerne læse denne bog efter at have nydt filmatiseringen sammen med mig i biffen i mandags.

Journal Entry 3 by pulcherrima from Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on Wednesday, January 30, 2008
Jeg har lånt denne bog og er allerede gået i gang med at læse den. Den er meget fængende - så nu må jeg vist hellere se om jeg kan få fat på nr. 2 og 3 i serien.

En virkelig fængende bog.. nu kan jeg bare ikke vente til jeg får fingrene i bog nummer to for den kunne simpelthen ikke slutte mere spændende.
Guillous måde at indføre os i de forskellige personer er helt fantastisk, og jeg er vild med den spændingsopbygning der sker idet fortælleren først og fremmest kender historiens gang og dernæst ved at fortælleren fra kapitel til kapitel ofte skifter vinkel på historien ved at lade nogle nye personer blive centrale. Jeg håber sådan på at jeg i næste bog får lov til at skifte mellem Arn i det hellige land, Cecilia i klosteret, Henri og Guilbert i klosteret og familien og dens stridighederne om tronen på Arnäs.

Filmen har taget sig rigtig mange friheder (helt åbenlyst er selvfølgelig personernes udseende) men en situation jeg synes mangler er at få uddybet kærlighedshistorien om Gudrun og Gunnar. Jeg synes hele deres skæbne er ekstrem vigtig for vores forståelse for Arns udvikling og tilpasning til verden udenfor - heldigt for mig at jeg nu får den her i bogen.

Journal Entry 4 by Rawne from Aarhus N, Århus Amt Denmark on Friday, February 01, 2008
Så er den tilbage på min boghylde.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.