kathedraal van de zee

Registered by sha-re of Best, Noord-Brabant Netherlands on 1/27/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by sha-re from Best, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, January 27, 2008
Begin 14de eeuw: het koninkrijk Catalonië bevindt zich op en scharnierpunt in de tijd.
van oudsher maken feodale edelen en leenheren er de dienst uit, maar steeds meer rijke kooplieden eisen de macht in Barcelona op.Ook de status van de Joden en de toenemende dreiging van de Inquisitie zijn factoren van belang. Tegen deze achtergrond speelt deze monumentale roman over vrijheid en vriendschap.
Ildefonso Falcones is een catalaan in hart en nieren, woont in Barcelona en werkt er als advocaat.De kathedraal van de zee is zijn debuut waaraan hij 4 jaar heeft gewerkt; in maart 2006 gepubliceerd en een enorme bestseller in Spanje.
het boek gaat over vriendschap tussen twee jongens, de bouw van de cathedraal die een enorme invloed op beider leven heeft gehad en hoe gebeurtenissen buiten hun hand een hele grote invloed hebben op het verloop van hun leven, vrijheid en vriendschap.

Is een RING:
Gabriellereads ( is boek nu)
zusje van Sha-re
zusje van Sha-re

Journal Entry 2 by sha-re at Bij Moem thuis in het kantoorpaleis in Arnhem, Gelderland Netherlands on Sunday, January 27, 2008

Released 13 yrs ago (1/26/2008 UTC) at Bij Moem thuis in het kantoorpaleis in Arnhem, Gelderland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

via Cahira naar gabriellereads om te worden gelezen.
was de bcid-code vergeten..........
véél leesplezier!

Journal Entry 3 by gabrielereads from Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, February 19, 2008
Vandaag opgehaald bij Cahira die zo vriendelijk was om te koerieren. Bedankt sha-re! Ik heb het boek The Pillars of the Earth van Ken Follett gelezen; gaat ook over de bouw van een kathedraal, en heb genoten van de Schaduw van de Wind.. Ben mede daarom heel erg benieuwd naar deze heerlijk dikke pil.

Journal Entry 4 by gabrielereads from Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, March 22, 2008
Een erg mooi verhaal, ben blij dat ik het gelezen heb. Vaak kreeg ik wel het idee dat de auteur wilde tonen hoe goed hij bekend is met de geschiedenis van Catalonie in de Middeleeuwen; er werden veel feiten opgesomd die niet zo veel te maken had met het verhaal en ik heb deze stukken in een hogere versnelling gelezen. De schrijftrant was wat afstandelijk; en de emotionele ontwikkelingen van de figuren zijn nogal koel beschreven. Hoe Joan omsloeg in een fanaat kon ik alleen maar gissen. Maar in het algemeen heb ik ervan genoten. Hartelijk dank, sha-re. Wat nu, zal ik het terugsturen naar jou?

Journal Entry 5 by gabrielereads from Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, April 24, 2008
Vandaag heb ik het boek aan de vriendin van Wandelaartje gegeven; zij geeft het door.

Journal Entry 6 by Wandelaartje from Hoofddorp, Noord-Holland Netherlands on Sunday, May 18, 2008
Mijn vriendin Gerlien heeft het boek gelezen en vond het prachtig, alleen de stukjes geschiedenis verveelden haar, die heeft ze vluchtig overgelezen.
Op vrijdag 16 mei heeft ze het in Groenlo (Gelderland), waar we met 12 tennisvriendinnen een lang weekend doorbrachten, aan mij doorgegeven. Zojuist, 18 mei, is het in Hoofddorp aangekomen.
Er liggen nog 2 ringboeken die eerder gearriveerd zijn en dus nog voorgaan, daarna is deze aan de beurt. Ik ben er erg nieuwsgierig naar.

Journal Entry 7 by Wandelaartje from Hoofddorp, Noord-Holland Netherlands on Monday, June 23, 2008
Wat een prachtig boek. Ik kon helaas niet zo snel doorlezen als ik eigenlijk had gewild, tenslotte heeft een gezin ook zo zijn rechten. Met frisse tegenzin legde ik het dan weg om het zo snel mogelijk weer op te pakken. Ik had gepland het boek vóór de meeting in Castricum uit te hebben om het daar over te dragen aan Barbje die volgens mij de volgende lezer is. Dat is op 50 bladzijden na gelukt, nét niet dus. Ik ga Barbje nu PM-en voor haar adres zodat het boek zo snel mogelijk naar haar toe kan.
Gisteren (28 juni)heb ik het boek bij een aardige buurvrouw van Barbje afgegeven die het aan haar zal geven (middelste huis). Barbje was niet thuis en het boek paste niet door de brievenbus.
Vervolgens hebben we een Stadswandeling van 5,5 km door Gouda gemaakt uit een Toeractief uit 2004. Het was na een regenbui inmiddels prachtig weer geworden. We hebben geluncht op een terras aan de Markt, waar ook echt een markt was, zagen een paar hofjes (Willem Vroesenhuis en Cornelis Cincq hofje), zigzagden over leuke grachtjes, door steegjes en straatjes. We zagen de Waag, diverse mooie gevelstenen en bewonderden de glas in lood ramen in de Sint Janskerk. 's MIddags namen we een kop koffie met stroopwafelgebakje en stroopwafellikeur bij "Gebackerij Van den Berg & Siroopwafelbakkerij Van Vliet. Mjammm. Helaas werden er op dat moment géén stroopwafels gebakken. De bibliotheek, vroeger Weeshuis, is op zaterdag maar tot 13.00 uur geopend zodat wij de poort gesloten aantroffen, de mooie binnenplaats en de OBCZ moeten dus tot een volgend bezoek aan Gouda wachten. De enige Goudse potten- en pijpenmaker van Nederland die in de Peperstraat 76 zou zitten hebben wij helaas niet gevonden en ook het Pijpen- en Aardewerkmuseum De Moriaan, gevestigd in een oud koopmanshuis bleek veranderd te zijn in een farmaceutisch museum. Tja dat heb je als je een wandeling 4 jaar later dan uitgegeven gaat maken...
We hebben een geweldige dag gehad in Gouda.

Journal Entry 8 by wingBarbjewing from Gouda, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, June 29, 2008
Boek ontvangen van inderdaad aardige buurvrouw! Adrie Moerings is helaas 2 jaar terug ofzo met pensioen gegaan: niemand wilde zijn zaak overnemen, en zo stierf het pijpenmaken in Gouda uit. Leuk dat je zo'n mooie dag in Gouda hebt gehad! We zijn hier 3 jaar geleden komen wonen en ik heb er nog geen moment spijt van gehad.

Bedankt voor het afgeven van het boek, ik ga er meteen in beginnen! Heb zowaar geen andere ringboeken liggen. :-)

Journal Entry 9 by wingBarbjewing from Gouda, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, July 23, 2008
Wat een meeslepend verhaal. Ik vond het een heerlijk boek en heb het met veel plezier gelezen. De 'historische' uitwijdingen vond ik nogal meevallen, maar ik lees wel vaker van die dikke boeken die zich in de middeleeuwen afspelen, en sommige auteurs doen dat nog veel meer dan Falcones.

Een prima boek om nu in mijn vakantie lekker op de bank uit te lezen!

Zal ik het naar je terugsturen sha-re, of wil je nog een oproepje op het forum doen?


Journal Entry 10 by wingBarbjewing at on Wednesday, September 17, 2008

Released 13 yrs ago (9/17/2008 UTC) at

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Dit boek is eindelijk op weg naar huis!

Journal Entry 11 by sha-re from Best, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, September 18, 2008
keurig keurig het boek is weer thuis en keurig verzorgdopgestuurd,barbje,dank je wel!
dank jullie wel voor de entry's en ik ben zeer blij dat ik het boek met jullie heb kunnen delen.
mooi verhaal hè? neem het boek volgende week mee naar m'n zusje, maken we een kleine familiering en wie weet zijn er daarna weer andere liefhebbers, tot ziens Sha-re

Journal Entry 12 by jgralike from Almelo, Overijssel Netherlands on Friday, September 26, 2008
* Ik ben niet de zus van Sha-Re * (mededeling voor degenen die familierelaties binnen bookcrossing aan het opsporen zijn ;-) )

Dit boek kwam vanmiddag op de gezellige terrasbijeenkomst in Eindhoven opnieuw langs. Een vorige keer hoorde ik er veel goeds over, nu was het er zowaar zelf. Ik denk dat ik het prachtig vind, dus het mag nu even bij mij logeren, daarna gaat het weer naar Sha-Re terug.

Journal Entry 13 by jgralike from Almelo, Overijssel Netherlands on Tuesday, October 14, 2008
Aan de snelheid waarmee ik het uitgelezen heb kun je zien dat het boek me goed bevallen is, al heb ook ik de uitweidingen over wie er waarom en hoe oorlogen en listen beraamde tegen wie diagonaal gelezen. Dat snap ik in het heden al niet, en die al lang overleden despoten ken ik niet (kan ik ook niet uit elkaar houden), dus ik ga dan verder met het verhaal waar het om draait. In dit geval om Arnau Estanyol, die nogal wat meemaakt. Ik verklap niet wat allemaal, je moet het boek beslist zelf lezen!

Het boek gaat per eerste gelegenheid terug naar Sha-Re

Journal Entry 14 by sha-re from Best, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, November 30, 2008
weer thuis en dit keer gaat het echt naar mijn zusje.

Journal Entry 15 by sha-re at Best, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, July 4, 2009

Released 12 yrs ago (7/4/2009 UTC) at Best, Noord-Brabant Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

aan een vriendin meegegeven, die met gips bezwaard,ws veel tijd heeft om te lezen.

Journal Entry 16 by sha-re at Strandpaviljoen Zoomers in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Saturday, June 19, 2010

Released 11 yrs ago (6/19/2010 UTC) at Strandpaviljoen Zoomers in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

mee naar de jaarlijkse meeting.

Journal Entry 17 by wingcreativeChaoswing at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, June 21, 2010
Dit wordt mijn tweede poging dit boek te gaan lezen. Het is me aan alle kanten aanbevolen, maar na de heftige verkrachtingsscene in het begin had ik niet veel zin om verder te lezen. Bij een koninginnedagmarkt bijna een exemplaar gekocht, toch laten liggen, later weer spijt, etc etc.

Nu dus toch maar weer meegenomen uit Castricum....

Journal Entry 18 by wingcreativeChaoswing at Het kerkje in Eenum, Groningen Netherlands on Saturday, October 16, 2010

Released 10 yrs ago (10/16/2010 UTC) at Het kerkje in Eenum, Groningen Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Een kathedraal kun je het niet bepaald noemen, dat prachtige kleine kerkje bovenop de wierde van Eenum. En toch is het een kathedraal van de zee. Want in lang vervlogen tijden vluchtten de mensen voor de zee deze wierde op, en verscholen zich in de kerk, hopende op een snelle terugtrekking van de golven, En daarom past het toch om dit boek op deze plek te verstoppen. Achter electriciteitspaaltje 367 1.1., dat dan weer wel ;o))

Journal Entry 19 by wibaut at Tjamsweer, Groningen Netherlands on Sunday, October 17, 2010
Oei, deze dikke historische pil lijkt me wel heel erg fijn leesvoer :)
Dank je wel, cc!

Journal Entry 20 by wibaut at Tjamsweer, Groningen Netherlands on Sunday, December 19, 2010
Eenmaal begonnen in dit boek, was het moeilijk weer weg te leggen. Een bijzonder boeiend en meeslepend verhaal. Net als sommige vorige lezers waren bepaalde historische passages mij wat te detaillistisch, maar zonder de draad van het verhaal te verliezen kun je die prima overslaan.

Journal Entry 21 by wibaut at Petruskerk in Zuidbroek, Groningen Netherlands on Wednesday, January 5, 2011

Released 10 yrs ago (1/5/2011 UTC) at Petruskerk in Zuidbroek, Groningen Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Een kolos van een boek bij een kolos van een kerk :)
Aan de noordzijde van de kerk staan enkel stapels tegels, het boek ligt hierachter.Hallo gelukkige vinder!

Gefeliciteerd, je hebt een zwerfboek gevonden!! Hopelijk vind je het een mooi iets. Je kunt het gerust weer ergens achterlaten of aan iemand anders doorgeven. In ieder geval vind ik het fijn dat je even de moeite neemt om op deze site te laten weten waar het boek uithangt! Vind je het concept van Bookcrossing ook leuk, of wil je graag dit boek blijven volgen wanneer je het weer loslaat, meld je dan (gratis) aan bij bookcrossing. Ik zou het fijn vinden als je mijn naam (Wibaut) wilt invullen als Referring Member, zodat ik kan zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden. Je kunt je eventueel anoniem melden.

Er is ook een ondersteunende Nederlandse website(www.bookcrossing.nl) waar je nog meer info kunt vinden, mocht je nog vragen hebben.

Veel leesplezier!!

Journal Entry 22 by harmke at Zuidbroek, Groningen Netherlands on Wednesday, January 5, 2011

Deze kolos heeft al een hele reis gemaakt.Even kijken of ik hem leuk vind en anders mag hij weer verder reizen.

Released 10 yrs ago (1/16/2011 UTC) at Brugchelencamp in De Westereen/ Zwaagwesteinde, Fryslân (Friesland) Netherlands

WILD RELEASE NOTES:Dit boek heeft een tussenstop gemaakt in Zwaagwesteinde , om daarna door te reizen naar Terschelling.

Journal Entry 24 by wingAaltsjewing at Terschelling West, Fryslân (Friesland) Netherlands on Sunday, January 30, 2011
Het boek is nu op Terschelling.
Mijn man is er in begonnen en ik ben ook van plan het te lezen.

Released 10 yrs ago (9/18/2011 UTC) at OBCZ Eetcafé de Dammesaan in Terschelling Midsland, Fryslân (Friesland) Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Op de plank

Journal Entry 26 by wingAaltsjewing at Terschelling West, Fryslân (Friesland) Netherlands on Saturday, September 10, 2016
Dit boek niet meer op de plank aangetroffen.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.