Glömp 9

Registered by cazfi of Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 1/12/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by cazfi from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, January 12, 2008
Jouluna Tommi lykkäsi käsiinsä uusimman Glömppinsä. Edeltäjiensä tavoin tämäkin annos kotimaista taidesarjakuvaa pääsee rinkikierrokselle.

  1. Cazfi (Tampere)
  2. Myntti (Tampere)
  3. Tarna (Tampere)
  4. Takaisin Cazfille (Tampere)


Journal Entry 2 by CatharinaL from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, January 20, 2008
Copypastetan kommenttini takaperoisesti, kirjan lukemisesta kun on kulunut jo muutama viikko.

Sarjakuva-antologian yhdeksäs on väri-iloittelua ja vastakohtia. On tässä kaikenlaista synkeyttä ihmiselämän taipaleelta juu: nämä värithän ovat raskaita. Toisaalta, underground haudankaivajahuumori ja taidokas kerronta pistävät lukijan kimmahtelemaan ihan kössipallona. Ainakin jos yhteen pötkyyn lukee.

Kansi on huikea, samoin sisäsivujen väliosiot. Sisällöstä kuitenkin vain muutama tarina kolahti henk.koht. Ehdoton suosikkini on Roope Erosen käkätyttävän höhlä Jape sarjis 4: Jape ja kuolema. Perinteisistä, retrotyylisistä pidin Aapo Rapin tarinasta Ella Assinen, Hämeenlinnan Kassinen, säteilee lämpöä ja rauhaa. Aivan omaa luokkaansa ovat samoin Jason McLeanin kollaasit sekä Ilan Manouachin Life Beyond Autobiography: International Exhibition.

Aika taikureita.

Journal Entry 3 by cazfi from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, January 23, 2008
Aika lailla on Glömppeihin tullut vuosien mittaan lisää kokoa ja näyttävyyttä.

Tiukan subjektiivisesti sanon sisällön tason tässä heitelleen hurjasti. Toisista jutuista pidin paljonkin, toiset taas olivat lukemiseen käytetyn ajan arvoisia.

Journal Entry 4 by wingmynttiwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, January 24, 2008
Helmen rokkamiitistä Glömp mukaan.

Journal Entry 5 by wingmynttiwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, March 11, 2008
Tämä taisikin olla paksuin Glömp tähän mennessä. Lukemista riitti ihan kiitettävästi. Suosikkejani olivat Ella Assinen, Pikkulinnun ääni ja Madelinen tarina. Viimeaikaisen kirjantuunausinnostuksen takia kuvia tuli katseltua myös "silppuamismielessä". Aika paljon materiaalia irtoaisi tästä Glömpistä... Otan kirjan mukaan miittiin tänään. Näinköhän löytyisi sieltä vielä lisää lukijoita?

Journal Entry 6 by Tarna from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, March 11, 2008
Mitä?! cazfi ja miittikirja eivät saapuneetkaan miittiin! Höh?
Siitä seurasi sitten se, että myntti tarjoili rinkikirjaa kiertoon. Minä otin, koska olin jo aikaisemmin miettinyt rinki-ilmoittautumista. En kuitenkaan lupaa lukea kirjaa ihan kevään aikana, joten cazfi, jos haikailet sitä aikaisemmin niin otapa yhteyttä. Palautan sen sitten vaikka lukematta.

Journal Entry 7 by Tarna from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, June 20, 2008
Minä kuulun siihen sukupolveen, joka on kasvanut Akujen, Nakkejen ja muiden jämäkällä viivalla piirrettyjen, selkeillä perusväreillä väritettyjen ja ennen kaikkea selvällä ja helposti luettavalla käsialalla täytettyjä puhekuplia sisältävien sarjakuvien maailmaan. Senpä takia Glömp 9 oli mielenkiintoinen mutta myös tuskaa tuottava kokemus. Olisinkin tyytynyt lukemaan käännöksiä, ellei niitä pahuksia olisi painettu niin pirun pienellä präntillä.

Aika sekava ja jossain määrin myös epätasainen kokonaisuus, mikä lienee ollutkin tarkoitus. Jossain vaiheessa tuli mieleen työnhakuun tarkoitettu portfolio, vaikka tekijöitä Glömpissä onkin useita. Joistakin töistä tuli mieleen jokin aikaisempi teelmä — esimerkiksi Christopher Forguesin Sisäplexe-Knowecrypt muistutti kummasti erästäkin japanilaista pornoanimaatiota — mutta haitanneeko tuo. Ideoitahan voi aina muokata, vaikka toiseen muotoon kuten Glömpissä.
Löysin minä silti suosikkejakin; Lilli Carrén Madelinen tarinan ja Andrea Brunon nimettömän(?).
Ihan kiinnostava kokonaisuus, mutta yllättävän raskas luettava. Sarjakuvakirjaksi.

***
Tarkoitukseni oli palauttaa kirja cazfille juhannusaaton konjakkimiitissä, mutta sään epävakaisuus sai minut pysyttelemään takuulla kuivana eli sisätiloissa. Etten olisi perille päästyäni lusikoinut repusta epämääräisen värisiä ja kosteita paperimassamöykkyjä. Palautan, kunhan kohdataan. Kiitos ringistä!

Edit 28.6.08. Palautin Glömpin tänään cazfille Juupajoki-Tampere-miitissä Kallenautiossa mahtavan mansikkakakun äärellä.
2008 Keep Them Moving Challenge #31

Journal Entry 8 by cazfi from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, June 30, 2008
Glömp on palannut kotiin.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.