Personlighedens positioner - Angst og grænseløshed i person og kultur

Registered by pulcherrima of Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on 11/29/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by pulcherrima from Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on Thursday, November 29, 2007
Højere, videre, længere, mere... Den vestlige kultur er siden renæssancen blevet stadig mere prometisk. Stimulationsniveauet er enormt. Alt er i bevægelse og mulighederne uendelige - tilsyneladende. Men hvordan har mennesket det egentlig med forandring, stimulation og grænseløshed, og er der slet ingen grænser for, hvor meget vi kan kapere?

Stiller vi mennesker over for noget nyt og ukendt, vil det opleve en ængstelig anspændthed, der også i sig har et moment af nysgerrig interesse. Én side af os er draget, en anden på vagt. Komplekset er til det yderste ambivalent, for mennesket er fanget af noget dobbelt i sig selv såvel som i det ukendte.

I ethvert menneske er begge kræfter repræsenteret, men fordelingen varierer fra person til person, og ved at forfølge disse kræfter ud i deres yderste ekstrem udvikler forfatteren en personlighedspsykologi, der rig på eksempler belyser, hvorfor nogle af os kræver en høj grad af kendthed og strutur for at trives; mens andre - i en konstant higen efter spædning og stimulation- hele tiden søger ud over det kendtes sikre rum.

I bogens kulturpsykologiske del bringes disse erkendelser i forbindelse med en lang række af senmodernitetens forskellige fascinationsformer, fra bungy jump, ekstrem sport og piercing til medieverdenens flimrende billeder af seriemordere, chok-æsteter, moderne primitive og reality-tv. For hvad sker der egentlig i sansestormsens slipstrøm, når det vestlige pulsslag blot øges?

Bogen henvender sig til alle med interesse for psykologi, eksistens og det senmoderne Vesten. Henrik Høgh-Olesen er professer i social- og personlighedsspykologi ved Aarhus Universitet.

Bogen er en ny og gennemrevideret udgave af "Mennesket og det ukendte".

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.