A Spot of Bother

by Mark Haddon | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Hellehond of Utrecht, Utrecht Netherlands on 11/27/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Hellehond from Utrecht, Utrecht Netherlands on Tuesday, November 27, 2007
Mark Haddon is de schrijver van 'The Curious Incident of the Dog in the Night-Time'. Een akkefietje (Spot of Bother) is zijn tweede roman.
George en Jean, Katie en Ray, Jamie en Tony...Allemaal hebben ze op het moment dat het verhaal speelt grote problemen in hun relatie en in de rest van hun leven. George is wat afgeleid doordat hij ervan overtuigd is dat hij kanker heeft, Jean gaat vreemd met David omdat ze behoefte heeft aan wat spanning en opwinding, Katie is voornemens te gaan trouwen met Ray maar twijfelt of hij wel zo geschikt is, Jamie beledigt Tony door hem duidelijk te maken dat hij niet mee kan naar de huwelijksvoltrekking van zijn zuster en Tony maakt het uit.
Ondertussen komt de huwelijksdatum steeds dichterbij en de spanning stijgt. Jean ziet Ray niet zo zitten, want hij komt uit een ander milieu. Toch maakt ze zich het meeste zorgen over de vraag of de trouwdag wel naar behoren zal verlopen. Tony probeert te genieten van zijn nieuwe bestaan als single, maar slaagt daar slecht in. Ray denkt dat Katie niet echt van hem houdt en verdwijnt een paar dagen. Jean en George hebben enigszins moeite met de homoseksualiteit van hun zoon Jamie, maar willen dat niet laten merken. Waardoor ze het juist extra voelbaar maken.

Geen groot en meeslepend verhaal, het had gemakkelijk een draak kunnen zijn, maar het is humoristisch beschreven. De humor zit hem in de kleine dingen, zoals Jamie die met een bepaald boek dat hij leest liever niet in het openbaar wil worden gezien, en daarom maar een zwaar filosofisch werk meeneemt naar de wachtkamer. En George, die zijn angst voor kanker wel heel rigoreus te lijf gaat. Of de driftbuien van Katie. Wat erbij helpt, is dat het perspectief steeds wisselt, zodat we de gedachten, gevoelens en twijfels van elk personage leren kennen.
De personages zijn liefdevol beschreven. Allemaal doen ze dingen, die nou niet zo heel aardig zijn, maar dat maakt ze geen slechte mensen. Allemaal hebben ze ook een andere kant en in het verhaal komen ze, stuk voor stuk, tot inzichten.
Zelfs dat het uiteindelijk allemaal goed afloopt, doet geen afbreuk aan het plezier waarmee het verhaal te lezen is: aan het einde van het boek gun je de personages hun levensgeluk.***RINGVOLGORDE****
franaloe
Barbje
AnnevO
Betje

Journal Entry 2 by franaloe from Utrecht, Utrecht Netherlands on Tuesday, December 4, 2007
Jep, op mijn deurmat gevonden. Ga er snel in beginnen! Dankjewel voor het ringen!

Journal Entry 3 by franaloe from Utrecht, Utrecht Netherlands on Wednesday, December 19, 2007
Ik had een keer opgevangen dat dit boek wellicht niet zo goed en briljant zou zijn als het eerste boek van Mark Haddon. Ik heb zijn eerste boek nog niet gelezen, maar ik denk dat het iets minder hoog op mijn prioriteitenlijstje komt na het lezen van A Spot of Bother. Ik vond het verhaal zeker grappig, maar ik heb er niet echt om moeten lachen. Het begin vond ik een beetje verwarrend. Ik snapte niet helemaal wie nou wat van wie was, maar toen ik eenmaal in het verhaal zat gaf het wisselen van verteller zeker een positieve bijdrage aan het verhaal.
Ik vond het een leuk boek, maar soms een beetje overdone.
Hellehond, bedankt voor het ringen. Morgen gaat dit boek op de post naar Barbje!

Journal Entry 4 by wingBarbjewing from Gouda, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, December 22, 2007
Het boek is veilig in Gouda aangekomen!

Journal Entry 5 by wingBarbjewing from Gouda, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, January 9, 2008
Wat een geweldig boek vond ik dit! Heb regelmatig zitten grinniken. De personages kwamen voor mij eigenlijk direct al tot leven. Er zaten ook allemaal kleine dingetjes in die het voor mij misschien extra leuk maakten. Zo loopt Katie op een gegeven moment rond in een T-shirt van het Cotswolds Wildlife Park; waar wij afgelopen zomer ook waren. De Tesco, waar wij ook boodschappen hebben gedaan. Kleine dingen, maar juist omdat je die kleine dingen herkent wordt het hele verhaal 'echt'. Je kunt je hun wereld zo goed voorstellen.

Kortom: ik heb ervan genoten, dank voor het ringen!

Journal Entry 6 by AnnevO from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, January 13, 2008
Zojuist heb ik dit boek in Gouda opgehaald. Ik heb er veel zin in.

Journal Entry 7 by AnnevO from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Monday, January 28, 2008
Wat een heerlijk hilarisch boek! Ik heb er weer enorm van genoten. De personages zijn net echte mensen, die bij tijd en wijle hun fouten maken. Absoluut een aanrader.

Het boek gaat vandaag per post naar Betje.

Journal Entry 8 by wingAlfa-Betjewing from Apeldoorn, Gelderland Netherlands on Tuesday, January 29, 2008
..... en het is vandaag bij mij aangekomen. Gelukkig ben ik de laatste in de rij, want ik heb nog wat ringen liggen....

Journal Entry 9 by wingAlfa-Betjewing from Apeldoorn, Gelderland Netherlands on Saturday, February 23, 2008
Leuk boek om te lezen, behalve dan dat ene hoofdstuk waar George z'n vermeende kanker te lijf gaat (als het een film was geweest had ik vast de zaal moeten verlaten...). Het is een verhaal dat aan elkaar hangt van ongeloofwaardigheden, al die relatie-perikelen in één gezin en dan ook nog George met zijn eigen problemen. Toch kwam het allemaal op me over als een volstrekt alledaags verhaal - en dat is denk ik de kracht van de stijl van Mark Haddon.
Hellehond hoeft het boek niet meer terug - dus het wordt een ray.

De ray reist verder naar:
- Taowaki
- mopperhond
- denoormannen.

Journal Entry 10 by wingAnonymousFinderwing on Thursday, February 28, 2008
Vandaag met de post ontvangen, bedankt Betje! Ik begin er in het weekeinde aan.

Journal Entry 11 by Taowaki on Thursday, February 28, 2008
*ahum* Die 'anonymous finder' was ik natuurlijk.

Journal Entry 12 by Taowaki on Thursday, April 10, 2008
Inderdaad een boek om vaak om te grinniken. Het duurde even voordat ik het verhaal begon te waarderen, omdat alle hoofdstukken zo kort zijn en er steeds tussen de personages heen en weer gesprongen wordt - daardoor heeft het iets van een soapserie. Maar eenmaal zover gekomen dat ik me in de personages ging inleven heb ik het snel en met plezier uitgelezen.

Het boek gaat binnenkort door naar mopperhond.

Released 14 yrs ago (4/10/2008 UTC) at A Bookcrosser in Controlled Release, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Het boek gaat vanmiddag op de post naar mopperhond.

Journal Entry 14 by mopperhond from Haulerwijk , Fryslân (Friesland) Netherlands on Tuesday, April 15, 2008
En is vandaag aangekomen in België. De wegen van de Belgische post zijn ondoorgrondelijk; soms doet non-prior post er errug lang over. Maar er zat een indrukwekkend aantal postzegels op de envelop dus misschien heeft dat geholpen! Bedankt voor het opsturen.

Journal Entry 15 by mopperhond from Haulerwijk , Fryslân (Friesland) Netherlands on Wednesday, April 23, 2008
Ik vond het een heerlijk boek. Op een gegeven moment werd het zo spannend dat ik het in een ruk uitgelezen heb. Min of meer alledaagse problemen (die je ook in je eigen leven zou kunnen tegenkomen) die dan toch helemaal uit de hand lopen. En Mark Haddon is er opnieuw in geslaagd om een psychologisch fenomeen zo neer te zetten dat je je kunt inleven in de persoon die daaraan lijdt. Het boek gaat vandaag op de post naar Wijk bij Duurstede; nog net op tijd voordat de postbodes gaan staken. Veel plezier met dit boek!

Journal Entry 16 by denoormannen from Wijk bij Duurstede, Utrecht Netherlands on Thursday, April 24, 2008
Oeps dat was even schrikken vanmiddag, ik had mij niet gerealiseerd dat ik mij ingeschreven had op een engelstalig boek. Nu ik over de ergste schrik heen ben, ga ik het toch proberen. Echter ik heb nog 2 ringboeken,waarvan eentje bijna uit. Dus het boek moet nog even wachten, maar het is toch een ray. Dus dat kan.

bedankt voor het opsturen mopperhond (nu schreef ik toch per ongeluk mopperkont, haha). En die andere hond (Hellehond) bedankt voor het rayen.

groet,
denoormannen

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.