NATHAN SID

by Adriaan van Dis | Literature & Fiction |
ISBN: 3891510489 Global Overview for this book
Registered by wingsmitjeswing of Bilthoven, Utrecht Netherlands on 11/11/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingsmitjeswing from Bilthoven, Utrecht Netherlands on Sunday, November 11, 2007
Beschrijving:
'Nathan was er nooit geweest, maar wel gemaakt... Indië was overal in huis! In zijn debuut beschrijft Adriaan van Dis het milieu van oud Indiëgangers. Nathan is een kind tussen twee culturen, opgroeiend tussen aardappelen en spekkoek. Zijn vader is oud KNILmilitair, zijn moeder een Hollandse vrouw, die Nathan onderwerpt aan een ijzeren gezondheidsregime vanwege zijn onreine bloed. -Nathan Sid is het prachtige relaas van een kindertijd in een verscheurd repatriantengezin. 'Een van de mooiste jeugdherinneringen die ikken! Renate Rubinstein

20 december 2007
Librije wil het boek graag lezen als ik het uit heb !Journal Entry 2 by Librije from Philippine, Zeeland Netherlands on Wednesday, January 30, 2008
Dank je wel smitjes! Ik ben nog met de Indische Duinen bezig, maar dit lijkt me ook de moeite waard. Je hoort nog van mij.

Journal Entry 3 by Librije from Philippine, Zeeland Netherlands on Saturday, February 09, 2008
Eerst las ik Indische duinen, daarna Nathan Sid (als je die naam omdraait krijg je Dis...). Het is duidelijk, dat dit boekje de opmaat naar het veel uitgebreidere en diepgravender Indische duinen is. Maar toch is het een bijzonder boekje. De grotendeels autobiografische verhalenbundel verhaalt bepaald niet van een onbezorgde jeugd en toch, zoals op de achterflap staat: "Adriaan van Dis heeft zijn pen niet in tranen gedoopt, maar het leven van Nathan Sid met vrolijke bitterheid beschreven. Zo breekt hij met de traditie van klaaglijke jeugdervaringen en schrijft zonder sentiment sprankelende verhalen over kinderkwel."

Voorlopig blijft het boekje bij mij, maar ik zal het op "available" zetten, voor het geval iemand het nog wil lezen of zodra ik in de geschikte plek gevonden heb om het los te laten.

Zie ook mijn leesverslag op: Mijn Boekenkast

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.