Helsinki 12

by Tuomas Vimma | Literature & Fiction |
ISBN: 9511196421 Global Overview for this book
Registered by LaPitchoune of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 10/24/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by LaPitchoune from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, October 24, 2007
Löytyi pilkkahintaan edullisesta kirjakaupasta.

Journal Entry 2 by LaPitchoune from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, October 31, 2007
Hihhih..nauraa kikattelin moneen otteeseen ääneen tätä lukiessani ja niinäkin hetkinä, kun en voinut esim. työn takia olla lukemassa. Imaisin kirjan muutamassa tunnissa lähes putkeen, sillä tarina ja kerrontatyyli ovat erittäin mukaansatempaavat. En tiennyt Vimmasta etukäteen paljoakaan, mitä nyt Imagen ja Cityn pikku jutunpätkistä.

Olisin mielelläni tuonut esiin ensimmäisen mieleen juolahtaneen ajatuksen tässä, ellei sitä olisi jo sanottu moneen kertaan. Eli, että Helsinki 12 muistuttaa paljon Easton Ellisin Amerikan Psykoa. Sanoinpa kuitenkin, ja se siitä. Tämä on kuitenkin paljon parodisempi ja suorastaan räävittömän hauska. Yhtä hauskaa on myös seurata netin keskustelupalstoilta vaahtosuista väittelyä kirjan totuudenperäisyydestä. Kyllähän tästä lukija saa moraaliherneet nenään jo ensimmäiseltä sivulta, jos niikseen tulee, mutta come on, tartteeko kaikkea ottaa niin pirun vakavasti :)
Lukiessani überliioiteltuja kuvauksia milloin minkäkin uhanalaisen lajin nahasta, raajoista tai muusta kalustosta kyhätyistä housuista, tuhkakupeista ja sateenvarjotelineistä minä ainakin sain koko päiväksi päheät virneet, vaikka vannoutunut kasvissyöjä olenkin.

Lopuksi vielä yksi sitaatti sivulta 168:
En mä ollut rasisti. Mä en vaan pitänyt arabeista, neekereistä enkä juutalaisista. Vinosilmät olivat ihan jees; ne tekivät hyvää kanaa kung po.

Taidan lukea Toisen.

Journal Entry 3 by LaPitchoune from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, June 21, 2009
Kirja on tässä välissä ehtinyt kulkemaan lainassa jo parillakin eri taholla. Lukijat ovat pitäneet, tosin hieman kritiikkiäkin tuli esim. Bret Easton Ellisin jäljittelystä sekä tehokeinojen liikakäytöstä. Itse tosin olen edelleen sitä mieltä, että kaikenlainen liikuus kuuluu oleellisena osana teokseen.

Nyt kokeilen, olisiko tästä rinkikiertoon.

Osallistujat:

erpax
Louhi
Mergylien
Annimanni

->LaPitchoune

Journal Entry 4 by wingerpaxwing on Thursday, July 09, 2009
Istuin koneen ääressä aamukahvia juoden ja BC-foorumia lukien. Juuri ehdin laittaa kiitoksen yhdestä lukemasta BC-kirjasta ja jäin miettimään, että mitä lukisin seuraavaksi. Ajatus katkesi, kun postiluukku vingahti ja eteisessä kolahti... =)

Kiitos rinkikirjasta, LaPitchoune!

Journal Entry 5 by wingerpaxwing on Saturday, July 18, 2009
Joskus kirja-alessa olen tätä kirjaa hypistellyt, mutta silloin se jäi tympeän ensivaikutelman vuoksi ostamatta. Uusi lukutilaisuus tuli kuitenkin näinkin pian.

Luin kirjan lähes putkeen. Jäin odottelemaan, että jotain ajatusta tulisi jornaloitavaksi asti. Vaikea edelleenkään sanoa mitään, kun tuntuu, että kirjan sisältöä on jo niin monella taholla übervatvottu. Lähes kaikki tässä kirjassa oli mauttomuudessaan, moraalittomuudessan, sopimattomuudessaan, röyhkeydessään, karnivorismissaan ja koleudessaan niin yliampuvaa, että ei suurinta osaa koko päheydestä voinut enää tosissaan ottaa. =) Mielestäni tuo kaikkinainen liioittelu antoi pohjan koko kirjan tarinalle.

Kirjan kerrontatyyli oli myös kielellisesti toimiva: jos kirjaa ei kirjoiteta kirjakielellä vaan halutaan käyttää slangia, pitää se sitten tehdä kunnolla. En tunne tätä "Etelä-Helsingin esperantoa",mutta mielestäni kerronnassa onnistuttiin hyvin. Naureskelinkin usein tapahtumiakin enemmän pelkille yksittäisille sanoille.

Kiitos ringistä, LaPitchoune! Kirja jatkaa matkaansa seuraavalle.
Journal Entry 6 by wingerpaxwing at By mail, A Bookring -- Controlled Releases on Sunday, July 19, 2009

Released 9 yrs ago (7/19/2009 UTC) at By mail, A Bookring -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja siirtyy ringissä seuraavaksi Louhelle. Lukuiloa!


Journal Entry 7 by Louhi from Kajaani, Kainuu / Kajanaland Finland on Wednesday, July 22, 2009
Kirja tuli tänään postissa. Kiitos!
Yritän lukea mahdollisimman pian mitä nyt työssäkäynniltä ehdin.

EDIT 8.8.
Sain luettua helposti tavoiteajassa, koska ei malttanut aina laskea kirjaa käsistään. Olisin lukenut paljon nopeammin, mutta olen ollut koko ajan töissä. En ole lukenut Amerikan psykoa, joten en osaa sanoa sen jäljittelystä. Mutta se pitää sanoa, että kertakaikkisen kammottava insesti-väkivalta-pornokirja. Loppu järkytti pahasti. Nyt tulen muistelemaan tätä kirjaa seuraavat 10 vuotta. Enpä voi muuta sanoa kuin huh huh! Oli tämä kyllä hyvä, varsinkin ennen kuin alkoi tappomeininki.

Journal Entry 8 by Mergylien from Pyhäjärvi, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Friday, September 04, 2009
Kirja on saapunut perille ja aloitin jo lukemistakin, mutta tuo päähenkilö on niin ärsyttävä... Pahoittelen journal entryn viivästymistä :)

13.9.2009
Tämän kirjan lukeminen otti koville. Päähenkilö oli niin ärsyttävä, että teki mieli heittää kirja seinään. Toisaalta kaippa juuri sen takia tuli luettua kirja lopppuun saakka. Kirjoitustyyli oli mielenkiintoinen ja toimiva. En tiedä mitä Punavuoresta kotoisin oleva henkilö sanoisi kirjassa käytetystä kielestä, mutta minusta se oli toimiva tyyli. Kirjassa oli ajoittain todella hauskoja sanaleikkejä, mutta valitettavasti en löytänyt kirjasta sitä "räävitöntä hauskuutta". Minua kirja ei kyllä imaissut mukaansa, siksi vain 6 tähteä.

En ole lukenut mitä tästä kirjasta on kirjoitettu ja keskusteltu BC:n ulkopuolella. En oikeastaan seuraa sellaisia foorumeita; minä vain luen kirjoja. Voin kyllä hyvin kuvitella, että "helsinki 12" on ampunut useita herneitä moneen nenään. Toisaalta olihan tämä kyllä aika puppua...

Journal Entry 9 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, September 17, 2009
Kirja on Sörkassa, kiitos Mergylien! Mulla on kiireisimmässä tbr-pinossa aika monta kirjaa ennen tätä, joten onneksi olen ringin viimeinen ;)

Journal Entry 10 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, October 10, 2009
Hups, olipa positiivinen yllätys, ihan oikeasti ;) Jos nykyinen elämäntilanteeni sallisi yhdeltä istumalta lukemisen, tälle kirjalle olisi käynyt juuri niin - nyt lukuaika venyi vajaaseen viikkoon. Vetävästi kirjoitettua satiiria, vaikka loppu menikin ehkä vähän turhan veriseksi. Viimeistä kohtausta en osannut odottaa, mutta minusta se sopi tähän kuin valettu.

Kirja palaa LaPitchounelle seuraavassa miitissä, johon osumme yhtä aikaa.

Journal Entry 11 by LaPitchoune from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, November 11, 2009
Kirja palasi kotiin. Kiitokset rinkaajille!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.