Snippers op de rivier

by A. Marja | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingJoanazinhawing of Amersfoort, Utrecht Netherlands on 11/17/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingJoanazinhawing from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Saturday, November 17, 2007
Nr. 1 uit de Zilverschoonreeks (Van Walraven, Apeldoorn).

3 commentaren op het boek:
De hoofdpersoon, Willy ter Veer, is een weerbarstige scholier die tot klaarheid met zichzelf en zijn problemen tracht te komen. Het boek doet nog nergens gedateerd aan. Het laat nog steeds identificatiemogelijkheden voor jonge lezers toe. Het is het hoofdwerk van de jonggestorven, berucht-lastige, maar soms ook amusant-sympathieke, markante Marja, de domineeszoon die van zichzelf Theo Mooij heette.
Ab Visser

Als Willy eindelijk zijn einddiploma heeft verworven, blijkt zijn vader gestorven te zijn voordat hij hem dit kon meedelen. Na de begrafenis gaat hij op reis om tot zichzelf te komen. Het boek eindigt met het verscheuren van zijns insziens mislukte verzen en tekeningen als snippers verspreid over de rivier. De verschillende beelden van school en thuis, van heden en verleden, vloeien in het proza van Marja moeiteloos in elkaar over, wat zijn vakmanschap als schrijver bewijst.
Loeka Wolf Catz

Dit boek heeft verscheidene zeer belangrijke deugden. Ten eerste is het boeiend, wat ik geen geringe verdienste vind gezien de aard van zeer veel Nederlandse romans. Dan is het beeldend, wat dus een meer zuiver esthetische kwestie is; Marja heeft de gave, scènes, plaatsen en personen voor ons zichtbaar te maken. Wat haast nog het meest waard is: dit boek is sober: er staat geen woord te veel in; het is kort en omvat veel.
W.L.M.E. van Leeuwen

Journal Entry 2 by wingJoanazinhawing at Blekerssingel in Amersfoort, Utrecht Netherlands on Monday, December 03, 2007

Released 13 yrs ago (12/3/2007 UTC) at Blekerssingel in Amersfoort, Utrecht Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Op het bankje van de bushalte ter hoogte van Reigersborgh.

Hallo vinder!
Gefeliciteerd, je hebt dit boek gevangen! Ik hoop dat je ervan zult genieten. Wil je, als je het uit hebt, hier vertellen wat je ervan vond? Daarna zou het leuk zijn als je het verder laat reizen. Je kan het aan een kennis geven om te lezen of zomaar in het wild ergens achterlaten zodat iemand anders het kan vinden, bijvoorbeeld in een restaurant, school, buiten, of ergens anders waarvan jij denkt dat er mensen komen die dit boek zouden willen lezen.
Meer Nederlandstalige informatie vind je op www.bookcrossing.nl. Mocht je besluiten om je ook als bookcrosser te registreren, dan zou ik het leuk vinden wanneer je mijn naam, Joanazinha, als referral op zou willen geven.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.