De eerste pagina zegt alles ring

Registered by wingFifnawing of Voorburg, Zuid-Holland Netherlands on 10/12/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
40 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingFifnawing from Voorburg, Zuid-Holland Netherlands on Friday, October 12, 2007
Hier nogmaals de uitleg over hoe deze ring werkt:

Ik stel 8 boeken beschikbaar. Vier Nederlandstalige en vier Engelstalige. Daarvan kopieer ik de eerste pagina. Op die kopieën zet ik mijn screenname, en ik nummer ze 1 t/m 8. Ik stuur de kopieën naar de eerste deelnemer aan de ring. Die zoekt aan de hand van deze eerste pagina's een boek uit dat hij/zij wil hebben, PM-t mij met zijn/haar adres, en welk boek h/zij wil hebben. Dat boek stuur ik dan op. Die deelnemer legt vervolgens ook 1 gekopieerde eerste bladzijde in, met zijn/haar screenname erop. En stuurt de kopieën door naar de volgende deelnemer. Als je een boek van iemand anders kiest, moet je die natuurlijk PM-en en niet mij :-)
Let op: het boek dat je beschikbaar stelt, krijg je niet meer terug (net als bij een boekendoos). En je moet er aan denken dat je het boek niet in de tussentijd per ongeluk ergens anders loslaat (lijkt me typisch iets voor mij: -)
Aan de kopieën mag niet te zien zijn welk boek het is (geen titel of schrijver zichtbaar).
Het boek dat je inbrengt moet in dezelfde taal zijn als het boek dat je eruit haalt, om het evenwicht te bewaren.
Je mag er meerdere uithalen, zolang je hetzelfde aantal inbrengt, en ook bereid bent om alle boeken die je beschikbaar stelt tzt ook daadwerkelijk te versturen (denk aan de portokosten). En je hoeft er natuurlijk niet iets uit te halen als er niets voor jou tussen zit. Je kunt altijd later nog een keer meedoen.

Graag hier een journal entry maken als je de kopieën hebt ontvangen, dan weten we waar ze zijn. Het zou natuurlijk ook leuk zijn als je later die entry edit om te vertellen of het boek aan je verwachtingen voldeed, of dat je totaal op het verkeerde been bent gezet!

**Probeer aub de envelop snel door te sturen. Sneller dan een ringboek moet toch wel lukken denk ik !**

Deelnemers:

elsje86, Joanazinha, Jordanne, Anyrock, EmEli, dutch-book, floddertje, 061019alexandra, Eckleburg, Frakke-Per, Barbje, gabrielereads, Suzy26, Binebal, Mayti, AnnevO, antonettes, LenaLena, Yinny, franaloe, Catootje, Franzoi, mefeather, dibana, Prowisorio, Feria, Korenwolf, afraberg, Hellehond, Inge1983, rroos, -Nika-, iiwi, bookguide, anicha, Betje, monalisaa, hjverveer, paperfish, Carobel (woont in België, boeken opsturen via missc1967 in Bergen op Zoom indien internationaal een bezwaar is), Nandaaah, EmgeeNL, justmesam
Sonje <=== nu hier
smitjes
saskia74
Eline64
myranya
Olifant
bettyspaghetty
Marsala
a3ana
Audje
Just-Mir
creativechaos
Elmishsi
Linniepinnie
goedevoornemen
-------------------------------------------------------------------

Tweede ronde voor wie dat wil. Wel even aan mij laten weten als je aan de tweede ronde mee wil doen, ik zet je er niet automatisch bij. Deze gaat op alfabetische volgorde zodat de namen niet weer in dezelfde volgorde blijven staan:

061019alexandra, anicha, AnnevO, Anyrock, Betje, Catootje, dutch-book, elsje86, EmEli, Fifna, Frakke-Per, hjverveer, Joanazinha, Jordanne, LenaLena, mefeather, Prowisorio, rroos, Suzy26

Journal Entry 2 by wingFifnawing from Voorburg, Zuid-Holland Netherlands on Friday, December 14, 2007
Vandaag op weg gestuurd naar elsje86. Veel plezier allemaal!

Journal Entry 3 by elsje86 from Rhenen, Utrecht Netherlands on Tuesday, December 18, 2007
Ik heb de ring binnen! Erg leuk en spannend! Ik heb een keuze gemaakt, 1 engels en 1 nederlands boek, en stuur Fifna zo even een pm. Leuk ook dat ie snel weer verder kan reizen. Ik pm ook gelijk de volgende op de lijst.
Ik laat nog weten hoe de boeken bevallen!

Journal Entry 4 by elsje86 from Rhenen, Utrecht Netherlands on Friday, December 28, 2007
Het heeft even geduurd, maar ik heb vandaag de ring doorgestuurd.
Ook heb ik gisteren de twee boeken die ik aan had gevraagd binnengekregen.
De eerste is: I don't know how she does it - Allison Pearson.
Het ziet er uit zoals ik verwacht had, als een lekkere chicklit. Misschien dat ik er weer anders over denk als ik het lees...
Het tweede boek is: Margot en de engelen - Kristien Hemmerechts
Ik vond het heel moeilijk om te bedenken waar het boek over zou gaan, maar de eerste bladzijde sprak me wel aan. Het gaat over een meisje dat van huis wegloopt en zich aansluit bij een spirituele sekte. Het boek lijkt nu een stuk minder luchtig dan ik van tevoren had gedacht. Ik laat nog even weten hoe de boeken zijn nadat ik ze gelezen heb.

Journal Entry 5 by wingJoanazinhawing from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Saturday, December 29, 2007
En de ring is vandaag bij mij binnengekomen. Ik vind het erg spannend en ook erg moeilijk om op basis van 1 blz. een boek uit te kiezen! Maar ik heb al een paar gezien die mij intrigeren... wordt vervolgd.
O ja, Fifna, wil je mij weer onderaan plaatsen? Volgens mij wordt dit zo'n ring die nog jaren door kan! 'k Vind het ontzettend leuk!

Edit: ik heb ook een keuze gemaakt. Het gaat om een Engels- en twee Nederlandstalige boeken; alledrie van Fifna. De PM komt eraan!

Edit 09/01/2008: vandaag de drie boeken ontvangen. Dank je wel Fifna! Het zijn totaal andere boeken dan ik had verwacht, maar ze lijken me alle drie erg leuk.
De boeken die ik kreeg zijn:
Kitchen (Nederlandstalig) - Banana Yoshimoto (gekozen omdat het boek over een keuken ging en ik hou van keukens; ben zeer benieuwd naar dit boek)
Het beloofde land - Adriaan van Dis (ik dacht meer dat dit een roman zou zijn, maar het is non-fiction: indrukken van Van Dis tijdens zijn bezoek aan Zuid-Afrika. Het lijkt me een zeer interessant boek)
Enduring Love - Ian McEwan (ook hiervan dacht ik dat het een roman was, maar het is een thriller en ik hou heel veel van thrillers! En mijn eerste McEwan terwijl ik al zoveel goeds over zijn boeken heb gehoord. Leuk!).

Ik zal de boeken later vanavond melden en hier t.z.t. kort laten weten wat ik ervan vond.

Journal Entry 6 by wingJoanazinhawing at on Monday, January 7, 2008

Released 13 yrs ago (1/7/2008 UTC) at

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

En de ring reist vandaag verder naar Jordanne. Veel plezier en ik ben benieuwd welke boeken je uitkiest!

Journal Entry 7 by Jordanne from Landgraaf, Limburg Netherlands on Saturday, January 12, 2008
Wat leuk, wat ontzettend leuk is deze ring!
Ik heb met veel plezier alle eerste pagina's gelezen en door verschillende boeken was mijn interesse wel gewekt, maar ik heb er twee uitgekozen, beiden van Joanazinha. Ik heb haar zojuist ge-pmd.

Nu ga ik eens kijken welke boeken ik terug stop en daar kopieen van maken maandag op mijn werk.
Dan gaat de envelop door naar Anyrock!

Ik zou het ook heel leuk vinden om weer onder aan de lijst te worden toegevoegd, Fifna. Ik ben benieuwd wat er dan weer inzit!

Journal Entry 8 by Jordanne at on Sunday, January 20, 2008

Released 13 yrs ago (1/20/2008 UTC) at

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Op weg naar Anyrock! Veel plezier ermee!

Journal Entry 9 by Anyrock from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Monday, January 21, 2008
Vandaag op de mat. Leuk! Wat zeg ik: LEUK. Alle eerstepagina's al gelezen en nu mag ik gaan kiezen, en bedenken wat ik erbij zal doen.

Enne Fifna, wil je ook mij weer onderaan de ringlijst zetten?

Journal Entry 10 by Anyrock from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, January 24, 2008
Ik heb er drie nederlandstalige pagina's uitgevist.
Eentje van Fifna, die intrigerend begon met een boom die 'ineens' in de tuin staat. Eentje van Joanazinha over een uitgeputte moeder met zinnen als: het enige wat ze jammer vond aan slapen, was dat ze niet wakker was om ervan te kunnen genieten. Ze zou er graag van smullen, En de derde is een onheilspellende pagina van Jordanne. Gaat hier een moord gepleegd worden? Of meerdere?
Anyway, ik stuur het pakketje papier verrijkt met drie eerste pagina's van mij door naar EmEli. Bij een ander ringboek, met een banaan op de voorkant.

edit 31-1-08: En het boek van Jordanne is binnen. Het is Kat en Muis van James Patterson. 24-3-08: Kat en muis uit. 't Is wel heftig moet ik zeggen, de verminkte lijken vliegen je om de oren. En dan dat open einde...brrr!
edit 14-2-08: En gisteren ploften er nog twee boeken op de mat. Het boek van Fifna met de boom blijkt Uit de dood herrezen van Fred Vargas te zijn, een detective, joepie. 22-7-08 Uit de dood herrezen uit. Hele sfeervolle detective. Van Joanazinha het boek van de uitgeputte moeder blijkt een dikkerd: Mama zingt de blues van Isla Dewar. Ben benieuwd. 24-1-09 Mama was een prachtig boek, ik heb ervan genoten.

Journal Entry 11 by EmEli from Voorschoten, Zuid-Holland Netherlands on Friday, January 25, 2008
Lag vandaag samen met een andere ring in de bus. Ik ga een weekendje weg en zal na het weekend wat gaan uitkiezen.

Bedankt voor het opsturen!

Journal Entry 12 by EmEli from Voorschoten, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, January 30, 2008
Ik heb een keuze gemaakt, een Engelstalig boek van Jordanne en een Nederlandstalige van Elsje86. Ik heb er zelf 4 boeken (2 Nederlands, 2 Engels) aan toegevoegd want een gelegenheid om meer boeken kwijt te raken dan er aan over te houden laat ik niet onbenut. ;-)

edit: 31 januari naar de brievenbus gebracht.

Edit 8 februari: Vandaag het eerste boek ontvangen 'Jan Rap en z'n maat' van Yvonne Keuls. Bij het lezen van de eerste pagina dacht ik al even dat het dit boek zou kunnen zijn. Ik heb het niet eerder gelezen maar ben wel ooit naar een toneelstuk geweest dat ik toen vrij heftig vond. Ben benieuwd!

Edit 26 februari: Vandaag het tweede boek ontvangen. 'The lovely bones' van Alice Sebold. Ik ben benieuwd!

Journal Entry 13 by wingdutch-bookwing from Heerenveen, Fryslân (Friesland) Netherlands on Friday, February 1, 2008
Vandaag ontvangen en vluchtig de tekstjes even doorgescand. Eentje had gelijk mijn aandacht, ik herkende de namen namelijk. Morgen hoop ik verder te kunnen lezen, nadat ik bij mijn vader zijn huishouden heb gedaan.
Ik vind dit een geweldig leuk idee moet ik zeggen!

Journal Entry 14 by wingdutch-bookwing from Heerenveen, Fryslân (Friesland) Netherlands on Thursday, February 7, 2008
Nou, ik heb mijn keuze gemaakt. En ook alweer wat uitgeprint om in te brengen.
Ik heb een boek uitgekozen van EmEli, dat vond ik het leukste fragment en ik herken het ook nog ergens van.
Ik stuur EmEli een Pm'tje en PM floddertje of ze klaar is voor deze superleuke ring. Nog even een grote envelop zoeken.
Zou ik trouwens ook weer onderaan de ring mogen?
Later vertel ik wat ik van het boek vond.

edit:
Vandaag 12 februari doorgestuurd naar floddertje.
Ik heb mijn uitgekozen boek ondertussen ook al binnen. En ik had nog gelijk ook over welk boek het was. Het gaat om Onzichtbaar van Karin Slaughter. Ik heb het boek volgens mij al eens gelezen, maar dat vind ik niet erg. Een goed boek moet je immers altijd vaker lezen ;)

Journal Entry 15 by floddertje from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, February 14, 2008
Ik heb hem ontvangen en de pagina's gelezen. Eentje kende ik al. Ik kies een nederlandse van Anyrock en een Engelse van Elsje. Hopelijk lukt het morgen nog om zelf weer kopietjes te maken, anders wordt het volgens weekend.
Leuk trouwens, dit, je blijft toch denken, ken ik die boeken nou of niet...

Edit: ik kies er toch alleen eentje van Elsje. Ik heb de ring maandag doorgestuurd en Elsje ge-pm-ed.

Journal Entry 16 by 061019alexandra from Schoonhoven, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, March 6, 2008
Leuk, Leuk, Leuk

De envellop lag net op de mat.
Nu rustig alle pagina's lezen

Journal Entry 17 by 061019alexandra from Schoonhoven, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, April 3, 2008
Ik heb er 3 uitgezocht en 3 erin gestopt.
Ik ben benieuwd wat het mij zal brengen.
Mag ik nu weer onderaan de lijst?

7 april 2008 1e boek ontvangen: Het geluk getrouwd te zijn.
http://www.bookcrossing.com/journal/5548526
16 april 2008 2e boek ontvangen: De liefdes van Catherine Morland
http://www.bookcrossing.com/journal/5092723

Journal Entry 18 by 061019alexandra at on Thursday, April 3, 2008

Released 13 yrs ago (4/3/2008 UTC) at

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:


Journal Entry 19 by Eckleburg from Douai, Nord-Pas-de-Calais France on Saturday, April 5, 2008
Heb deze ring vandaag ontvangen. Wat een geweldig concept is het toch. Ik ga morgen de fragmenten doorlezen en een keuze maken.

Edit 9 april: Wat spannend is het om boeken op hun eerste pagina te kiezen! Er zitten twee Engelse boeken tussen die ik ken, en zelf heb.

Ik kies een Nederlands boek van Anyrock dat van een Hongaarse schrijver moet zijn (ik gok Sandor Marai) en een Engels boek van EmEli. Het lijkt me een boek van een vroeg-20e eeuwse (of misschien laat 19e-eeuwse) Amerikaanse schrijfster, bijvoorbeeld Edith Wharton. Ben benieuwd of ik er dichtbij zit!

Ik PM de volgende en stuur hem weer door met twee verse eerste pagina's. Mag ik ook weer onderaan de lijst erbij? Dit is veel te leuk om maar een keer te doen!

Journal Entry 20 by Frakke-Per from Rottumerzijl, Groningen Netherlands on Sunday, April 13, 2008
Ze zijn aangekomen, de eerste pagina's. Pas nu de rest van het boek er niet achterzit en er geen kaft met flapteksten om heen zit, merk ik hoeveel eerste pagina's al op kunnen roepen. Sommige boeken staan me direct tegen, andere prikkelen mijn nieuwsgierigheid en twee boeken (nr 2 van Eckleburg en nr 3 van EmEli) herken ik meteen, hoewel het jaren geleden is dat ik ze gelezen heb. Ik zal mijn keuze een dezer dagen maken, en dan gaat het ververste pakje pagina's weer verder.
Ook ik meld me graag aan voor de nieuwe ronde.

Released 13 yrs ago (4/25/2008 UTC) at Controlled Release in Controlled Release, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Op naar Barbje.

Journal Entry 22 by wingBarbjewing from Gouda, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, May 3, 2008
De eerste pagina's zijn in Gouda aangekomen! Ik ga er morgen even voor zitten... Leuk hoor!

Journal Entry 23 by gabrielereads from Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on Wednesday, June 18, 2008
Vandaag in de bus gevallen! Wat leuk; echt een ring die je wel vaker langs wilt zien komen. Dus als ik ook weer onderaan aan mag sluiten???

Journal Entry 24 by gabrielereads from Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, July 13, 2008
Erg leuke ring, al zou het dit niet zeggen als je ziet hoe lang ik hierover heb gedaan - sorry. Heb een Engels en een Nederlands boek eruitgehaald en idem toegevoegd. Gaat morgen op de post naar Suzy26.

Journal Entry 25 by Suzy26 from Delft, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, July 16, 2008
En ik heb deze ring ontvangen. Bedankt voor het versturen gabrielereads! Ik ga er binnenkort eens op mijn gemakje voor zitten.

Journal Entry 26 by Suzy26 from Delft, Zuid-Holland Netherlands on Monday, August 11, 2008
Ik heb twee Engelse boeken opgevraagd (één van Fifna en één van gabrielereads) en ben heel benieuwd welke boeken het zullen zijn. Inmiddels ook twee kopieën van eerste pagina's erbij gedaan. Het wachten is nu op het adres van Binebal, dan kan de ring weer verder.

Update 13/8/2008: Ik heb het boek van gabrielereads ontvangen. Het is Coastliners van Joanne Harris. Leuk! Jaren geleden heb ik Chocolat van dezelfde schrijfster gelezen. Ben erg benieuwd.

Update 15/8/2008: Kopieën zijn onderweg naar Binebal.

Update 27/8/2008: Inmiddels ook het boek van Fifna ontvangen. Het is Gods & Legions van Michael Curtis Ford. Wat een verrassing. Nog nooit van dit boek gehoord.
Binebal zou de kopieën toch al lang ontvangen moeten hebben. Zal haar een PM sturen.

Update 1/9/2008: Nogmaals een PM aan Binebal gestuurd.

Update 3/9/2008: PM van Binebal gehad: ze heeft de kopieën ontvangen.

Journal Entry 27 by Binebal from Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, September 3, 2008
De kopietjes ontvangen en gelezen.

Ik heb één kopietje gekozen. Het is een boek van Eckleburg. Ik ga mijn adres even mailen en ik stop er een kopietje in!

Ook mail ik naar de volgende in de lijst voor haar adres!

Journal Entry 28 by Binebal from Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, October 11, 2008
Gisteren heb ik de envelop met de 1e pagina´s verstuurd naar Mayti.

de eerste pagina zegt inderdaad alles ik had een 1e pagina uitgezocht en toen ik het binnen kreeg van Eckeleburg was het inderdaad een boek wat mij aansprak!

Leuk idee!

Journal Entry 29 by Mayti from 't Harde, Gelderland Netherlands on Saturday, October 11, 2008
Vandaag ontvangen. Ga ze op mijn gemak eens lezen en een keuze maken.

Maandag 13 oktober verzonden naar AnnevO.

Edit: 22-10-08 Gister het boek ontvangen van Barbje: Tituba, de zwarte heks van Salem door Maryse Condé.

Journal Entry 30 by AnnevO from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, October 15, 2008
Vandaag in de brievenbus. Mijn eigen kopietjes liggen al even klaar; komende week maar eens rustig op zoek naar veelbelovende eerste pagina's!

Edit 21/10/08:
Ik heb twee boeken uitgekozen.
- Een Nederlandstalig boek over een voormalig FBI-agent en seriemoordenaar, van Mayti.
- Een Engelstalig boek over een jongen wiens moeder op pagina 1 haar vriend de deur uit gooit als ze net pizza besteld hebben, #1 van Suzy26.

Het boek van Mayti is 21/10/08 ook al binnen; het is Tweestrijd van James Patterson. Ik heb nog nooit iets van deze beroemde thrillerauteur gelezen, voor mij dus een erg goede keus.

Edit 24/10/08: Gisteren kwam boek #1 van Suzy26 ook aan: About a boy van Nick Hornby. Ik verwachtte inderdaad een boek uit dit genre en ik ken het nog niet!

Journal Entry 31 by AnnevO from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, October 21, 2008
Met drie nieuwe eerste pagina's (2 NL, 1 UK) gaat deze ring morgen op weg naar Antonettes.

Ook ik wil graag weer op de lijst, Fifna!

Journal Entry 32 by antonettes from Arnhem, Gelderland Netherlands on Friday, October 24, 2008
De envelop met pagina's lag vandaag op de mat. Ben heel benieuwd!!

*inmiddels een boek gekozen van AnnevO dat inmiddels bij mij is binnengekomen. superleuk, en wel een beetje wat ik verwacht had! De ring gaat morgen op de post naar Lenalena.*

Journal Entry 33 by LenaLena from Hoevelaken, Gelderland Netherlands on Tuesday, December 9, 2008
De envelop lag gisteravond al bij mij in de bus, dat ging snel! Bedankt voor het sturen, Antonettes! Ik heb het een en ander al doorgelezen en er zit wel iets voor mij bij, denk ik. Leuk dat je toch die eerste bladzijden op een heel andere manier leest. Meestal lees ik dat vrij vluchtig, maar je gaat een stuk preciezer lezen, want hier moet je het mee doen!
Wordt dus vervolgd...
-----
16-12-2008: Ik heb drie kopietjes uitgezocht: C van 061019alexandra, Boek 2 van AnnevO en het boek van binebal. Ik ben heel benieuwd wat het gaat worden en ik zal zsm mijn boeken kopiëren en de envelop doorsturen.
-----
Mijn boek van AnnevO is inmiddels binnen! Ik dacht in de richting van de stijl van Ronald Giphart. Ik zat er niet ver naast Het is een bundel verhalen van Hermine Landvreugd. Ook met seks :)
-----
Ook boek nr 2 is aangekomen, van Alexandra, ik zou het zelf nooit oppakken, dat maakt deze ring ook zo leuk: Zonsopgangen boven zee, van Jeroen brouwers
----
Boek nr 3, van Binebal is er nog niet, heb nog geen reactie op mijn PMs gekregen.

Journal Entry 34 by LenaLena from Hoevelaken, Gelderland Netherlands on Sunday, January 4, 2009
De envelop reist vandaag verder naar Yinny, met drie nieuwe NL-pagina's
Ik vond het ontzettend leuk om mee te doen, dus ik wil graag een tweede keer meedoen, Fifna! Bedankt voor deze bijzondere ring.

Journal Entry 35 by Yinny from Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, January 6, 2009
En de blaadjes zijn nu bij mij! Ik ga gauw even neuzen en kopietjes maken! Spannend, hoor, alleen een eerste pagina!

Edit: ik heb nummer 3 van LenaLena uitgezocht en 3 nieuwe kopietjes erbij gedaan.

Ik dacht al dat het een thriller was en dat blijkt dus ook: Brandhaard van Kyle Mills:
http://www.bookcrossing.com/journal/6719909/

Journal Entry 36 by Yinny at bookray/bookring, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Friday, January 23, 2009

Released 12 yrs ago (1/23/2009 UTC) at bookray/bookring, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Op naar Franaloe!

Journal Entry 37 by franaloe from Utrecht, Utrecht Netherlands on Saturday, January 24, 2009
Leukleukleuk!

Journal Entry 38 by franaloe from Utrecht, Utrecht Netherlands on Wednesday, January 28, 2009
Ik heb twee boeken uitgekozen. Een engelse van Frakke-Per (nr 2), en een Nederlandse van AnnevO (nr 3). Ik heb er weer twee pagina's ingedaan, en nu ligt de envelop klaar om (morgen) gepost te worden naar Franzoi. Maar heeee....ik zie nu ineens dat ik iets te voortvarend geweest ben en dat Catootje eerst aan de beurt is. Ik zal wel scheel gekeken hebben. Nou ja, zodra ik haar adres heb gaat 'ie op weg! Sorry Franzoi, dat je nog even moet wachten!

edit: vandaag (29.01.09) op weg naar Catootje!

edit: 30.01.09 alletwee de boeken ontvangen. 'Het alziende oor' van AnnevO, en 'The great stink' van Frakke-Per. Dank!

Journal Entry 39 by Catootje from Maastricht, Limburg Netherlands on Friday, January 30, 2009
Ik heb de envelop vandaag ontvangen. Ik ben benieuwd!

ik heb 4 fragmenten uitgekozen en weer 4 nieuwe pagina's toegevoegd. Het gaat om 2 engelstalige boeken (Franaloe 1 en EmEli 3) en 2 nederlandstalige boeken (dutchbook 1 en 061019alexandra boek a). Ik stuur hen en Franzoi een pm. En mag ik weer onderaan de lijst? Ik doe graag nog een keer mee!

De aangevulde envelop wordt morgen gepost.
Ik heb al 3 boeken ontvangen:
Hotel Pastis van Franalou: de eerste pagina liet al een bepaald soort humor / cynisme zien:ik zat op het goede spoor. Dat telt niet voor het boek van 061019alexandra: de eerste pagina deedme denken aan een boek in de stijl van kluun. Het is echter een bundeltje novellen van Bertus Aafjes, de eerste druk verscheen in 1946.......
Het boek dat ik van EmEli kreeg is Brave New World. De eerste pagina leek me een beetje scifi en ik moest denken aan de Stepford wives. Als ik de achterflap lees, dan denk ik dat ik hiermee in de goede richting kan zitten.

En vandaag heb ik het vierde boek ontvangen: "Als je het mij vraagt" Geen roman maar een verzameling teksten (proza en gedichten). Ik ben blij verrasr!

Journal Entry 40 by Catootje at - Per post of in persoon doorgegeven, Limburg Netherlands on Tuesday, February 10, 2009

Released 12 yrs ago (2/11/2009 UTC) at - Per post of in persoon doorgegeven, Limburg Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

De ring wordt morgen gepost

Journal Entry 41 by Franzoi from Terneuzen, Zeeland Netherlands on Saturday, February 21, 2009
Ontvangen, dank daarvoor Catootje. Even kijken wel boek me leuk lijkt, dan kan het pakketje ook weer verder!

Journal Entry 42 by Franzoi from Terneuzen, Zeeland Netherlands on Wednesday, March 11, 2009
Heb het ontvangen boek, Thaise schatjes van Charles Schwietert, uitgelezen. Ik vind het echt een zeer leuk boek, onderwerp interesseert me ook wel. Leuk om daar over te lezen. Bedankt nog LenaLena.

Ik hoop trouwens dat mefeather het pakketje ondertussen heeft ontvangen, is alweer een tijdje geleden opgestuurd.

Journal Entry 43 by wingFifnawing from Voorburg, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, March 25, 2009
Deelnemers opgelet! Helaas hebben onze vrienden van TNT Post de envelop zoek gemaakt. Ik ga dus een nieuwe samenstellen. Maar om nou te voorkomen dat de volgende in de lijst alleen maar uit boeken van mij kan kiezen, zou het fijn zijn als iedereen die nu nog een kopietje in de envelop had zitten mij een kopie van die pagina zou willen toesturen. Mocht dat nou om wat voor reden dan ook niet lukken, dan vul ik de envelop aan met een paar nieuwe boeken. PM mij aub even voor mijn adres, want ik weet niet om welke mensen het gaat. Het voordeel van deze ring is dat er kopietjes zoekraken in plaats van boeken! Bedankt alvast voor jullie medewerking. Ik zal zorgen dat de ring zo snel mogelijk weer op gang is.

Journal Entry 44 by wingFifnawing from Voorburg, Zuid-Holland Netherlands on Monday, July 13, 2009
Zo hè hè ik heb eindelijk de boel op orde! Ik heb de envelop met kopietjes vandaag opgestuurd naar mefeather.

Journal Entry 45 by mefeather from Den Haag, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, July 14, 2009
Oh wat fijn! Hij is eindelijk bij mij terechtgekomen. Jippie! Ik ga heel vlug kijken of er iets van mijn gading bij zit.

Journal Entry 46 by mefeather from Den Haag, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, July 16, 2009
Ik heb mijn keuze gemaakt. Het zijn 3 pagina's geworden, ik voeg er natuurlijk weer 3 aan toe. Ik heb voor 2 nederlandstalige fragmenten en 1 engelstalig fragment gekozen, waarvan 2 van Catootje en 1 van Yinny. Ben heel benieuwd welke boeken er schuilen achter deze fragmenten.

Ik stuur de volgende een PM om het zo snel mogelijk weer door te kunnen sturen en zou ik alsjeblieft nog een keertje onderaan mogen staan. Ik vind dit wel een hele leuke ring. :-)

Update 20/08/2009: Sorry, dat ik niet gemeld heb welke boeken er schuilden achter de pagina's.

Carol Shields - De stenen dagboeken (van Yinny) -> was interessant, maar viel toch wat tegen
Ahdaf Soueif - Aisha (van Yinny)
Marina Lewycka - A short history of tractors in Ukrainian (van Catootje) -> hier heb ik heel veel goeds van gehoord dus ben heel benieuwd

Journal Entry 47 by mefeather at on Friday, July 17, 2009

Released 12 yrs ago (7/17/2009 UTC) at

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Is vandaag met de post meegegaan. Veel plezier voor de volgende deelnemer!

Journal Entry 48 by rem_ZSG-314702 on Saturday, July 18, 2009
Vandaag in de bus ontvangen, bedankt mefeather voor het versturen. Ik zal ze dit weekend meteen doorlezen en kijken wat ik nog in de kast heb om in te brengen.

Journal Entry 49 by rem_ZSG-314702 on Tuesday, July 21, 2009
Ik heb inmiddels een boekje uitgezocht van mefeather en een nieuwe ingebracht, ik ben benieuwd. Zodra ik het adres heb ontvangen van Prowisorio zullen de pagina's verder reizen.

update: vandaag (22-07) op de bus gedaan, veel plezier met uitzoeken Prowisorio!

Journal Entry 50 by Prowisorio from Westerbork, Drenthe Netherlands on Thursday, July 23, 2009
Uit de brievenbus geplukt, wel eerst even de paarden en andere dieren (waaronder moi) van eten voorzien en daarna de envelope geopend en de pagina's gelezen. Ik herken er een paar.. o.a. een die ik nog maar een paar weken geleden (in het engels) gelezen heb.
3 engelse pagina's spreken me aan.... maar, ik ga er echt maar eentje ruilen, want ik heb nog zo belachelijk veel ongelezen boeken thuis liggen :-S.
Morgen de pagina copieëren die ik ga toevoegen en dan met de ogen dicht 1 van de 3 eruit vissen en vervangen.

Wat vind ik dit leuk! En spannend! Ik wil nog een keer!!!!

Ga vast de volgende PMmen...

edit 28/7/2009:
Boek ontvangen en ben er helemaal gelukkig mee!! The music of spheres van Elizabeth Redfern is precies in 'mijn straatje'.

Ring ligt even twee weken stil, omdat Feria meldde dat ze twee weken op vakantie zou gaan.

Journal Entry 51 by Feria from Utrecht, Utrecht Netherlands on Thursday, September 3, 2009
Ontvangen! Leuk, leuk :D Even rustig ervoor gaan zitten om ze te lezen...

Ok, twee uitgezocht: een Nederlandse en een Engelse. Veel leuke pagina's ertussen, mysterieuze en ook wel meer duidelijke. Heb ook twee kopietjes erin gedaan en hem doorgestuurd naar Korenwolf. Nu de boeken afwachten..

En de boeken lagen gelijktijdig in de bus: bedankt Dibana en Yinny!
Van Yinny een chicklit gehad: Hollen en stilstaan van Anna Maxted. Ik dacht inderdaad aan een chicklit, dus dat klopte! Ben er gelijk in begonnen.
Van Dibana heb ik A long way down van Nick Hornby gehad - erg leuk, ik heb nog nooit wat van hem gelezen dus ben heel benieuwd! De eerste pagina had lekkere zwarte humor dus dat moet wel een fijn boek zijn :)

Journal Entry 52 by korenwolf from Den Bosch / 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, September 15, 2009
Leuk, gisteren ontvangen. Morgen even de rust zoeken om de pagina's te lezen.
Ben heel benieuwd...

Journal Entry 53 by korenwolf from Den Bosch / 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, September 17, 2009
Moeilijk hoor, op 1 pagina afgaan of het boek je aanspreekt...
ik heb er 2 uitgekozen, één van Franzoi en één van mefeather.
Ik ben heel benieuwd, straks zelf even 2 boeken uitzoeken en dan kan de ring weer verder reizen.

Edit 22-09-2009:
kreeg vandaag 2 boeken binnen, van Franzoi De garnalenpelster van Nilgün Yerli
een boek wat ik altijd nog wel wilde lezen en van mefeather Spijt van Charles den Tex, een spannend boekje. Ben heel benieuwd!

Journal Entry 54 by korenwolf at on Tuesday, September 22, 2009

Released 11 yrs ago (9/22/2009 UTC) at

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:Verstuurd naar Hellehond, afraberg wilde graag overgeslagen worden.
Veel plezier ermee!

Journal Entry 55 by Hellehond from Utrecht, Utrecht Netherlands on Thursday, October 15, 2009
Ik heb de ring al eind september ontvangen, maar ik was vergeten hier te melden. Sorry. Ik heb er één bladzijde uitgehaald en één weer teruggestopt. Ik ga Inge1983 schrijven voor haar adres. En Fifna voor het door mij uitgekozen boek.

Journal Entry 56 by Inge1983 from - Ergens in de provincie, Noord-Holland Netherlands on Saturday, October 24, 2009
vandaag gearriveerd!

Journal Entry 57 by Inge1983 at By mail, A Bookring -- Controlled Releases on Tuesday, January 19, 2010

Released 11 yrs ago (1/19/2010 UTC) at By mail, A Bookring -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

vandaag met de post naar Rroos.

(op dit moment bestaat de ring uit 15 blz)


gekregen:
-dead man walking....ziet er interessant uit
-de dochter van de heelmeester...ik verwachtte stiekem al een Amy Tan

Journal Entry 58 by rroos from Utrecht, Utrecht Netherlands on Sunday, January 31, 2010
En ontvangen, wat is dit een ontzettend leuke ring!
Heb met veel plezier de blz gelezen en een aantal spraken me echt aan.

Heb er drie Engelstalige en 1 Nederlandstalige uitgekozen, en natuurlijk ook weer nieuwe bijgevoegd.

Inmiddels ontvangen:
van Korenwolf; Het uitstel van Mario Benedetti
van Inge1983; Sickened
van Fifna; Ananse boys van Neil Gailman
van Catootje;

Ring gaat zsm weer op weg naar -Nika-
Edit: -Nika- heeft aangegeven liever overgeslagen te willen worden, heb nu een pm gestuurd naar iiwi. En daar gaat ie nu heen!

Mag ik de volgende ronde weer meedoen, Fifna? Zo leuk dit!

Journal Entry 59 by wingiiwiwing from Zeist, Utrecht Netherlands on Sunday, February 7, 2010
Het lag in mijn brievenbus!

Journal Entry 60 by Hellehond from Utrecht, Utrecht Netherlands on Monday, February 8, 2010
Ik heb een paar weken geleden een boek gestuurd naar ik meen Inge, maar ik zag nog niet dat dat ook was ontvangen.

Journal Entry 61 by wingiiwiwing from Zeist, Utrecht Netherlands on Sunday, February 21, 2010
Ik heb samen met crosser ratje-toe boeken uitgezocht en nieuwe eerste pagina's toegevoegd.

Ik ga Bookguide pm-en.

Journal Entry 62 by bookguide from Wijchen, Gelderland Netherlands on Tuesday, March 2, 2010
Ik dacht al, wat vreemd, hoe komt het dat ik zo'n dunne envelop krijg met een Bookcrossing sticker erop? Het is heel intriguerend wat de boeken allemaal zijn. Bij mijn eerste selectie had ik zeven boeken gekozen, maar dat is natuurlijk veel te veel van het goede, dus na de tweede ronde blijven er vier over, één in het Nederlands en drie in het Engels. Toevallig zo gekozen vanwege het soort verhaal dat volgens mij op deze eerste bladzijdes volgt, en niet vanwege de taal.

"For the record" (voor het geval ik alle bladzijdes per ongeluk op de grond stoot en ze door elkaar raken), heb ik de volgende gekozen:
Feria 2: "It was seven minutes after one in the morning and I was sitting on the stone jetty in fron of my hotel..." Mooie beschrijvingen.
Provisorio: "From the Archives of Hain, Transcript of Ansible Document 01-01101-934-2-Gethen:..." Al lang geen sci-fi gelezen.
Iiwi 2: "Toen ik een klein meisje was van een jaar of zeven of jonger, was ik altijd bang als we langs de leeuwen kwamen wanneer we de stad uit reden...." Spannend!
Iiwi 3: In the old days in the years that have gone before us, the land and sea felt a great emptiness, a yearning..." Ik wil gewoon weten waar dit over gaat, want volgens mij gaat het over Nieuw-Zeeland.

EDIT 27 maart 2010:
Feria 2: The Potter's House - Rosie Thomas.
Provisorio: The Left Hand of Darkness - Ursula LeGuin. Sci-Fi.
Iiwi 2: The Whale Rider - Witi Ihimaera. Maori verhaal.
Iiwi 3: Heimwee naar Siberië - Per Petterson. Op waarheid gebaseerd verhaal speelt zich af in Denemarken, geschreven door een Noor.

Het duurde even voordat ik genoeg mooie boeken verzameld had om aan de ring toe te voegen, maar de eerste pagina's gaan na het weekend hun reis voortzetten.


Journal Entry 63 by bookguide at Wijchen, Gelderland Netherlands on Friday, June 18, 2010
Wat erg dat ik het nog niet opgestuurd heb. Het spijt me zeer. Als alles goed gaat, dan geef ik de kopieen aan Anicha tijdens de meeting in Castricum. {Hangs head in shame}

Journal Entry 64 by bookguide at Wijchen, Gelderland Netherlands on Friday, December 10, 2010

Released 10 yrs ago (12/10/2010 UTC) at Wijchen, Gelderland Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Als je spullen te goed opbergt, kun je ze niet meer terugvinden, en later vergeet je dat je ze nog zocht. Nu hebben we een nieuwe kast gekocht, en tijdens het herschikken heb ik alle eerste pagina's weer gevonden. Ik hoop dat iedereen de boeken nog gereserveerd heeft, want deze ring is al twee jaar onderweg, en tien maanden bij mij gelogeerd. Het spijt me heel erg, allemaal. De voorpagina's reizen nu richting Anicha.

Journal Entry 65 by anicha at Sittard, Limburg Netherlands on Wednesday, December 22, 2010
de eerste pagina's zijn bij mij aangekomen en ik ga vanavond een keuze maken. Ik ga Betje een pm sturen of zij de enveloppe na mij wil ontvangen. Ik laat nog weten welke boeken en wat ik er van vond.

Fifna:
leuk dat je deze ring hebt opgestart
en ik doe graag mee met de 2e ronde :)

Journal Entry 66 by anicha at Sittard, Limburg Netherlands on Saturday, December 25, 2010

Released 10 yrs ago (12/24/2010 UTC) at Sittard, Limburg Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Op de post naar Betje.
Ik heb er 1 van Ratjetoe uitgehaald (via Iiwi) en 1 van Mefeather en 1 van Bookguide (teveel maar kon niet kiezen). Uiteraard drie nieuwe eerste pagina's ervoor teruggegeven.

Overigens: de ring is gestart met 8 pagina's (4 en 4).
Momenteel zitten er 16 pagina's in, rarara lijkt wel de wonderbare vermenigvuldiging van brood en vis, maar dan met eerste pagina's.

edit: Boeken inmiddels ontvangen:

Van Mefeather ontvangen tijdens de NJ-meeting in Best:
Een koninkrijk voor een moord - Josephine They
http://www.bookcrossing.com/journal/4637457/
Nog niet gelezen.

Van Ratjetoe ontvangen per post, was ongeregistreerd, dus ik heb het zelf op mijn eigen naam geregistreerd:
De trein der traagheid - Johan Daisne
http://www.bookcrossing.com/journal/8596253/
Nog niet gelezen.

Journal Entry 67 by wingAlfa-Betjewing at Apeldoorn, Gelderland Netherlands on Thursday, December 30, 2010
Vandaag op de mat, en ik dacht meteen: "Ha, daar is t'ie!" Even snel doorgebladerd, maar ik had iemand op bezoek die weliswaar heel nieuwsgierig was naar wat dat nou was, maar om dan ook maar meteen alle pagina's te gaan lezen... Ik denk dat morgenavond (oudjaarsavond) een leuke avond is om te gaan dubben welke pagina's t gaan worden. Ik kijk er nu al naar uit!! O, en bedenken wat er dan terug gaat - ook hartstikke leuk!

Edit 2 januari:
De eerste schifting was wat groot, dus ik moest een tweede ronde doen. Ik heb uiteindelijk drie
kopietjes overgehouden:
- rroos 2,
- eckleburg: vandaag ontvangen (17 januari): http://www.bookcrossing.com/journal/8561434 = Graham Greene, The third man / the fallen idol.
- en Catootje 3: vandaag (12 april) lag er een prachtig boek in de bus = Vogel van Oh Jung-hee.
http://www.bookcrossing.com/journal/9698488

Alle pms zijn verstuurd, de enveloppe ligt klaar om verder te reizen naar monalisaa.
Hmm, het is nu dus 17 januari, de enveloppe is sinds 8 januari onderweg....

Journal Entry 68 by wingAlfa-Betjewing at Bookring, Book Ring -- Controlled Releases on Saturday, January 8, 2011

Released 10 yrs ago (1/8/2011 UTC) at Bookring, Book Ring -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

De enveloppe gaat vandaag op weg naar Monalisaa.

En Fifna, ik wil later ook nog wel een keertje meedoen.

Journal Entry 69 by monalisaa at Rijswijk (ZH), Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, January 26, 2011
Oh, oh. Ik heb de envelop al een tijdje, maar nog niets gemeld. Bij deze dus. Ik heb ook al twee pagina's uitgekozen en twee nieuwe toegevoegd, dus ik ga snel de volgende op de lijst pm-en zodat ik de boel weer door kan sturen. En de gekozen boeken 'opvragen', natuurlijk. Ik ben benieuwd! Bedankt voor deze ring, Fifna, ik vind het een heel leuk idee.

Journal Entry 70 by monalisaa at Rijswijk (ZH), Zuid-Holland Netherlands on Saturday, January 29, 2011
Vandaag gaat de ring op de post naar hjverveer. Veel plezier ermee, en nogmaals bedankt voor het ringen, Fifna.

Journal Entry 71 by hjverveer at Zoetermeer, Zuid-Holland Netherlands on Monday, January 31, 2011
De envelop is vandaag in de bus gevallen. Familie had vermoeden dat het van BC was, maar meestal is de envelop niet zo dun, dus hoe zit dat dan?
leuke en spannende verrassing, want welke bladzijden zitten er dan in?

Genoeg keuzen, maar dan maakt het kiezen weer lastig. Na een eerste schifting er nog eens een nachtje over slapen. En dan nog bedenken welke eerste pagina's ik zelf er in wil doen.

Daar moet ik nog wel weer een extra nachtje ofzo over slapen. Om mezelf maar wat onder druk te zetten ga ik morgen de volgende vast pm en. Paperfish, ga maar vast aan de gang..........

Journal Entry 72 by hjverveer at Zoetermeer, Zuid-Holland Netherlands on Monday, February 28, 2011
Kiezen, kiezen, moeilijk moeilijk. Maar toch 2 gevonden. Helaas had ik zelf geen passende evrvanging, dus moest ik daarvoor eerst wat regelen.

vandaag de vervangende pagina's in de envelop en morgen de boel op de post.

Duurt toch allemaal langer dan je verwacht/hoopt.

Journal Entry 73 by hjverveer at book ring/ray, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases on Tuesday, March 1, 2011

Released 10 yrs ago (3/1/2011 UTC) at book ring/ray, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Op de bus naar paperfish. Veel plezier met het kiezen.

En nu maar afwachten waarmee ik word verblijd.......

Journal Entry 74 by hjverveer at Zoetermeer, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, March 9, 2011
Het boek "the Otterbury Incident" ontvangen. Komisch verhaal over een 2 rivaliserende groepen schoolkinderen die samen gaan werken om de schade die tijdens één van hun "oorlogen" is ontstaan in hun school gezamenlijk te vergoeden. Doet denken aan de bende van de zwarte hand van Pietje Bell. Als ze van arrenmoede meisjes bij hun plannen moet gaan betrekken, hebben ze grote twijfels: when you get women into a thing they always wanted to boss it. Maar ja..... Ik ga hier zeker van genieten. lekkere britse humor.

Journal Entry 75 by paperfish at Wageningen, Gelderland Netherlands on Thursday, March 10, 2011
En vandaag kwam de enveloppe bij mij aan, hartelijk dank voor het sturen hjverveer!
Ik ben zéér benieuwd wat er tussen zit, het lijkt erg variabel. Ik ga snel de eerste-pagina's lezen en een keuze maken (en zelf een kopietje toevoegen natuurlijk). Wordt vervolgd!

Journal Entry 76 by paperfish at Wageningen, Gelderland Netherlands on Monday, March 14, 2011

Released 10 yrs ago (3/14/2011 UTC) at Wageningen, Gelderland Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Vandaag toch maar een keuze gemaakt, was wel moeilijk hoor! Er zat veel leuks tussen, maar ja, ik kon ze niet allemaal kiezen. Het zijn er 2 geworden, 1 van Betje en 1 van franaloe.
Ik heb ook weer 2 eerste pagina's toegevoegd en de envelop (leve het hergebruik! ;)) vanavond op de bus gedaan naar Nandaaah (na 6en).

Let op: omdat ik vanaf april t/m aug 2011 in het buiteland ben, kan ik de boeken van mijn 1e pagina's pas in september opsturen! Je kunt ze natuurlijk al wel opvragen (maar stuur me tegen die tijd even een reminder). Ik heb ook een briefje in de envelop gedaan met dit bericht.
Sorry dat het zo uit komt, hier had ik even niet aan gedacht (en wist ik ook nog niet) toen ik me voor de ring opgaf.

Zo, nu afwachten wat ik in de bus ga krijgen, ik ben erg benieuwd!

Journal Entry 77 by paperfish at Wageningen, Gelderland Netherlands on Wednesday, March 16, 2011
En vandaag al het 1e boek binnen gekregen, hartelijk dank voor het sturen Betje!
Héél anders dan ik gedacht had (ik verwachtte een roman van een paar eeuw geleden, mogenlijk ergens in het Oosten). Deels klopt het wel, het is 'The Pillow Book of Sei Shonagon',(dagboek) beschrijvingen over het leven van een 'court lady in tenth-century Japan at the height of the Heian culture':
http://www.bookcrossing.com/journal/8505222
Ik ben benieuwd, wordt vervolgd.

Edit2 (20-3-2011): En het 2e boek ook al ontvangen, bedankt Franaloe! Helaas was het niet het boek 'acher de 1e pagina', maar wel een andere leuke verrassing, in de vorm van een 'toffe roman' van Herman Brusselmans. Leuk, ik ben benieuwd!
http://www.bookcrossing.com/journal/9714173

Journal Entry 78 by Nandaaah at Nieuw Vennep, Noord-Holland Netherlands on Thursday, March 17, 2011
Aangekomen! Ik heb er al een paar gelezen, dit weekend ga ik ermee verder.

25-03-2011 Een boekje uitgekozen, een boekje er weer in.

04-04-2011 Verstuurd naar Sonje

Journal Entry 79 by Sonje at Maastricht, Limburg Netherlands on Sunday, May 1, 2011
Sorry, ik dacht hem al gemeld te hebben, al twee weken geleden aangekomen, al eens doorgebladerd, Mr. Sonje en ik gaan er nogeens goed voor zitten om iets uit te kiezen, dank voor het opsturen!

Journal Entry 80 by wingFifnawing at Voorburg, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, April 11, 2012
De kopietjes zijn weer terug bij mij, zodat ik de ring kan herstarten. Ik zal eerst alle deelnemers een PM sturen die een kopietje in de envelop hebben zitten, om te checken of ze het boek nog hebben, want het zou zomaar kunnen dat boeken inmiddels losgelaten zijn omdat er nogal wat tijd overheen is gegaan. Maar ik vrees dat dat pas na Dublin gaat gebeuren. Wordt vervolgd dus!

Journal Entry 81 by wingFifnawing at Voorburg, Zuid-Holland Netherlands on Monday, January 28, 2013
Beste deelnemers aan de 'eerste pagina zegt alles ring'. Deze ring heeft zo lang stil gelegen (o.a. door mijn schuld, sorry), dat ik hem helemaal opnieuw ga starten. Mocht je dus nog een boek hiervoor gereserveerd hebben staan, dan kun je die gerust loslaten. Ik ga op het forum een draadje starten voor de nieuwe ronde: meld je daar aan. want het is een leuke ring!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.