Paspoort voor het geluk

by Betty Cavanna | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by ibelle31 of Vilvoorde, Vlaams-Brabant / Brabant Flamant Belgium on 9/19/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by ibelle31 from Vilvoorde, Vlaams-Brabant / Brabant Flamant Belgium on Wednesday, September 19, 2007
Dit staat in het boek :

Het valt niet mee om, als je vijftien bent, op je eentje de wereld in te trekken. Om je thuis, je ouders, je vrienden en vriendinnen en alle vertrouwde dingen te verwisselen voor een nieuwe, vreemde omgeving vol onbekende en misschien wel onvriendelijke mensen. Het huilen staat Jody dan ook nader dan het lachen als zij van haar vader afscheid moet nemen op de boot die haar van AMerika naar Europa zal brengen. Jody is een huismus en juist daarom heeft haar vader besloten dat zij een jaar naar een Zwitserse kostschool moet.
Misschien zal zij daardoor wat zelfstandiger worden. Maar dat gaat ,iet op één-twee-drie ! In het begin voelt Jody zich erg eenzaam, vooral ook omdat zij zo'n moeite heeft met de taal. Maar langzamerhand begint zij zich meer thuis te voelen. Zij sluit vriendschap met de aardige jonge lerares Chantelle. De andere meisjes gaan haar meer waarderen als zij in de bres springt voor een verlegen Thais meisje. En dan komt ook de romantiek om de hoek te kijken : Jody maakt het eerste afspraakje van haar leven, en dan nog wel met de knappe skileraar. Maar een echte vriend ontmoet zij in Tim, een lange, eenzame, spichtige jongen. Een jaar is lang, maar voor Jody vliegen de laatste maanden voorbij en als zij weer in Amerika terugkomt is zij veel verstandiger, rijper en begrijpender geworden.

Prismaboekje uit 1961 : 188 blz

Journal Entry 2 by ibelle31 from Vilvoorde, Vlaams-Brabant / Brabant Flamant Belgium on Sunday, September 30, 2007
Het is geen hoge literatuur. Maar het is een boek dat mijn moeder ooit als tiener las, dus ik kon het niet laten om het ook eens te lezen. Het leest vlot en het is wel leuk om eens een boek te lezen uit de tijd toen ik nog niet geboren was. :-)

Released 16 yrs ago (2/16/2008 UTC) at Verstuurd naar vrienden in Kortrijk, West-Vlaanderen / Flandre Occidentale Belgium

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.