Vieras talvi

by Rauna Paadar-Leivo | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingBookgeowing of Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 9/12/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingBookgeowing from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, September 12, 2007
"Saamelaiskirjailijan riipaiseva romaani sotien jälkeisistä vuosista pohjoisessa. Kertomus pienestä Koskelonniemen kylästä ja Birit-Annista, joka joutuu jättämään entisen ja jatkuvasti lähtemään - evakkoon, kouluun, vieraaseen kotiin. Lapsuuden ja nuoruuden vuosista muodostuu pitkä talvi, selviytymistaistelu elämän kylmyyttä vastaan.

Rauna Paadar-Leivon romaani on tarina luopumisesta, mutta myös kypsymisestä uuteen elämään ja toisenlaiseen maailmaan. Se kuvaa nuoren ihmisen kasvamista, mutta myös koko saamelaiskulttuurin murrosta."

Journal Entry 2 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, April 02, 2020
Olen ostanut tämän kirjan Lapin vuosieni aikana parikymmentä vuotta sitten. Eilen poimin kirjan lukuvuoroon, koska arvelin sen sopivan hyvin näiden poikkeusolojen lukemistoon sekä ainakin pieneksi osallistumiseksi saamelaiseen lukuhaasteeseen.

Päähenkilö Birit-Anne on tarkkanäköinen ja reipas luonnonlapsi, joka kuitenkin ajautuu surullisiin ja koviin tilanteisiin hänen elämänpiirinsä laajentuessa saamelaiskulttuurin ulkopuolelle. Evakkomatkalla sekä suomalaisessa koulumaailmassa ja asuntolassa saamelaisia sorretaan ja hyljeksitään ilkeästi. Birit-Anne hämmentyy kulttuurien törmätessä. Paljon pitää tässä tarinassa pienen tytön kantaa ja kestää, oman isän kuolemasta uuden isäpuolen ahdisteluun sekä opettajien ilkeyteen. Onneksi valonpilkahduksia tapahtuu edes vähän luonnon, sukulaisten, oman kotitilan, eläinten ja uuden ystävän tiimoilta. Kirjan loppu tuntui jäävän minusta kovin kesken ja surumieliseksi sekin. Lukijana jäin kaipaamaan jatkoa Birit-Annen kohtalolle.

Tämä kirja toi mieleeni myös Saamelaisveri-elokuvan, näissä molemmissa oli paljon yhteneväisyyksiä koulumaailman tapahtumien osalta.

Journal Entry 3 by wingBookgeowing at by mail, Another bookcrosser -- Controlled Releases on Friday, April 03, 2020

Released 1 mo ago (4/6/2020 UTC) at by mail, Another bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Saamelaiskirjallisuutta Hep-ketjusta Saka74:n suuntaan, ole hyvä!

Journal Entry 4 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, April 08, 2020
Kiitos kirjasta ja kortista! Saamelaisen lukuhaasteen myötä olen lukenut muutaman saamelaisiin liittyvän kirjan ja innostunut lukemaan enemmänkin aiheeseen liittyvää kirjallisuutta.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.