Το ημερολόγιο ενός τιμονιέρη

Registered by sismografos of Kallithea, Attica Greece on 9/2/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by sismografos from Kallithea, Attica Greece on Sunday, September 02, 2007
απλά υπέροχο.

Journal Entry 2 by sismografos from Kallithea, Attica Greece on Monday, September 03, 2007
Ο παρών τόμος συγκεντρώνει τα αθησαύριστα έργα του Νίκου Καββαδία, εκείνα δηλαδή που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε διάφορα περιοδικά, εφημερίδες, ανθολογίες κ.ά., αλλά δεν έχουν ποτέ συμπεριληφθεί σε ποιητικές συλλογές ή αναδημοσιευτεί σε αυτοτελείς τόμους, και ως εκ τούτου δεν ήταν πια προσιτά στο αναγνωστικό κοινό. Δεν περιέχει κανένα ανέκδοτο ποίημα ή πεζογράφημα.


Journal Entry 3 by mtzam from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, December 24, 2007
Έλαβα σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων το βιβλίο με το ταχυδρομείο. Ο Καββαδίας είναι από τους λίγους συγγραφείς- ποιητές που ή θα τον λατρέψεις ή θα τον μισήσεις. Εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία! Σ' ευχαριστώ sismografos που μοιράζεσαι το βιβλίο σου μαζί μας!

Journal Entry 4 by mtzam from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, January 08, 2008
Για άλλη μια φορά ο Καββαδίας με εντυπωσίασε. Μου άρεσε πολύ η γραφή του καθώς και τα σχόλια των πηγών στο τέλος του βιβλίου. Τα ποιήματά του που υπογράφει ως Π. Βαλχάλας, δεν μου θύμιζαν σε τίποτα Καββαδία. Το βιβλίο θα ταξιδέψει για τον επόμενο στη λίστα του bookring, που δεν τη βλέπω πουθενά και προβληματίζομαι.

Journal Entry 5 by sismografos from Kallithea, Attica Greece on Sunday, January 27, 2008
Καββαδίας: mtzam, okyrhoe, quino-salonica,idomeneas, moukelis, stohastis

Journal Entry 6 by okyrhoe from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, January 27, 2008
Τι βαβούρα στο σημερινό μητ-απ! Σε ποιόν να προλάβω να μιλήσω, ποιόν να προλάβω να χαιρετίσω? Δεν θυμάμαι ποιός μου έδωσε το βιβλίο! Και ξέχασα να δώσω ένα άλλο βιβλίο από μπουκ-ρινγκ.... χαμός!

Journal Entry 7 by okyrhoe from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, April 03, 2008
Επειδή από τα ονόματα στην λίστα ανάγνωσης απέμεινε μονο ο quino-salonica (οι υπόλοιποι "jumped ship" όπως λέγετε στα αγγλικά) αλλά δεν προλαβαίνει τώρα, το βιβλίο το επέστρεψα στην sismografos, την Κυριακή που μας πέρασε στο meet-up.

Μου άρεσαν οι περιγραφές των λιμανιών και των ταξιδιών, κάπως λιγότερο εκτίμισα της απόψεις του περί λογοτεχνία & μυθοπλασία. Μου θύμιζαν την παιδική μου ηλικία, όταν με τους γονείς μου ταξιδεύαμε από Κορέα προς Ιαπωνία με φορτηγόπλοια, και μεταξύ Λίβανο-Κύπρο-Ρόδο-Πειραια με επιβατικά.
Το τελευταίο ταξίδι μου με φορτηγό πλοίο ήταν το 1982 από Λίβανο προς Κύπρο. 'Οποιες ρομαντικές φαντασιώσεις είχα για ταξίδια με freighter μου ξεθύμαναν σε εκείνο το ταξίδι.

Ευχαριστώ sismografos για την συμμετοχή μου στο βιβλίορινκ του Καββαδία!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.