In Patagonië

Registered by Stitchgrrl on 8/18/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Stitchgrrl on Saturday, August 18, 2007
The mother of all travel books! I''ve read it several times over the last 25 years and at last at the beginning of next year I''m going to follow in his footsteps. I hope to read the book with my reading group before I go so this Dutch copy will go to someone who wants to readalong.

Journal Entry 2 by Gnoe from Utrecht, Utrecht Netherlands on Wednesday, January 2, 2008
I am very curious about this book! Especially because Stitchgrrl will be visiting Patagonia this year (2008).

Part of my personal 2008 challenge to read 12 books of the longlist for the Dutch election of the Best Foreign Book.

Journal Entry 3 by Gnoe from Utrecht, Utrecht Netherlands on Saturday, January 26, 2008
Dit boek was een toepasselijk vervolg op mijn voorgaande boek: De thuiskomst, van Anna Enquist (over de vrouw van ontdekkingsreiziger James Cook). Maar ik genoot eigenlijk wel meer van De thuiskomst dan van In Patagonië :\ Natuurlijk vergelijk ik hier 'onrechtmatig' een historische roman met een reisverhaal. Maar ik zal proberen me nader te verklaren.

Chatwins schrijfstijl deed me erg denken aan Boudewijn Büch qua vervlechting van verhaallijnen: van het een ga je over naar het ander en tig lijntjes verder kom je opeens weer terug bij die ene waar je begon. Daar heb ik bij Büch last van en (dus) ook hier bij Chatwin (waarbij ik wel even moet opmerken dat Büchs verteltrant een tandje meer hyper is ;) en dat hangt waarschijnlijk samen met dat ik vooral tussendoor lees ter ontspanning. Misschien ben ik een dumbo maar ik raak in zulke boeken de draad kwijt: de personages zijn voor mij nog te kort langs gekomen om echt te gaan leven en als ze dan terugkeren herken ik de naam (hopelijk), maar weet ik vaak niet meer wie wat waar hoe. Och, en laat ik dan ook meteen maar bekennen dat al die politieke historie in Zuid-Amerika me niet veel doet :-o

Nou niet denken dat ik het een straf vond om In Patagonië te lezen. Die verscheidenheid aan onderwerpen is interessant en er zitten verschillende boeiende stukken in, waaronder natuurlijk over Butch Cassidy & Sundance Kid die ik vooral kende als filmfiguren, of de verslagen van kapitein Charles Milward - die echter grotendeels blijken te zijn overgenomen uit de memoires van de beste man. Mooi gevonden (?) ook om de reis te laten plaatsvinden met als doel een stukje jeugdherinnering weer tastbaar te maken. En ik vond het heel leuk om te ontdekken dat er zoveel historisch/toeristisch interessante plekken in Patagonië zijn i.p.v. dat het een saai fictief land is ;)

Journal Entry 4 by Gnoe from Utrecht, Utrecht Netherlands on Tuesday, January 29, 2008
Bruce Chatwin reist deze week via BX-er fenna door naar Boekgrrl Janny.

Journal Entry 5 by fenna from Utrecht, Utrecht Netherlands on Sunday, February 3, 2008
Even tussendoor in mijn huis. Belangrijk om te melden, toch? Hoewel het nu toch niet doorgaat naar Janny. Ik voel overigens geen aanvechting dit nu te gaan lezen (sorry)
Fenna

Journal Entry 6 by Gnoe from Utrecht, Utrecht Netherlands on Thursday, May 15, 2008
Het boek is weer even hier in afwachting van een geschikte release-gelegenheid.

Journal Entry 7 by Gnoe at OBCZ Café Averechts in Utrecht, Utrecht Netherlands on Monday, May 11, 2009

Released 13 yrs ago (5/10/2009 UTC) at OBCZ Café Averechts in Utrecht, Utrecht Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Op de plank in de hoop een lift van iemand te kunnen krijgen.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.