Norske helter

by Vetle Lid Larssen | Audiobooks |
ISBN: 8202274966 Global Overview for this book
Registered by Tuttasb of Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on 7/29/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Tuttasb from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Sunday, July 29, 2007
En omtåket mann våkner opp på Granvin rehabiliteringssykehus etter en alvorlig bilulykke og får vite at han er Frank Jørgensen. Men er Frank Jørgensen den de tror han er?

Norske Helter er en thriller om identitet, musikk og flukt. Med rå sårhet og slående humor forteller Vetle Lid Larssen om Frank Jørgensens kamp for frihet og innsikt.

For Frank Jørgensen må vekk. Men hvordan flykter du fra en helseinstitusjon langt ute i ødemarken, i 15 kuldegrader, når du ikke kan gå, er erklært hjerneskadd, og sykehuset trenger hver eneste pasient de kan få?

Norske Helter er noe så uvanlig som komedie og drama i ett. Fanget på det gigantiske sykehuset, omgitt av de farverike medpasientene Knut-Ivar, Reidun og Revisoren, - underkastet et system hvor hver pasient øker sykehusets omsetning - møter Frank Jørgensen de harde realitetene i sitt eget liv. Kjærlighet, familie, fortid - alt må han kjempe med for å bli seg selv. Men hvem er egentlig seg selv?

I Norske Helter drives handlingen fremover mot stadig nye overraskelser. I en form som kan minne om Gjøkeredet, vittig, ubehagelig og absurd, skildrer Vetle Lid Larssen ikke bare en virkelighet vi alle kjenner - han reiser et monument over den hemmelighetsfulle Frank Jørgensen: feiging, kjæreste, løgner - og den beste hornisten i mils omkrets.

Norske Helter er en rå og nådeløst morsom roman om flukt og identitet - i en verden av fortvilelse, håp og hornmusikk. I et drivende språk tar Vetle Lid Larssen leseren med inn bak de skinnende sykehusfasadene, til et univers av omsorg og arroganse, heroisk kamp og moderne overtro.

Journal Entry 2 by Tuttasb from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Friday, January 29, 2010
Jeg blir alltid så glad når en bok jeg i utgangspunktet ikke har noen som helst forventninger til viser seg å være en utrolig bra bok. Dette er en slik bok! Null forventninger, stor glede! En meget godt skrevet historie med uventede vendinger som er svært godt fortalt av Mads Ousdal.

Journal Entry 3 by Tuttasb at Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Saturday, January 30, 2010

Released 10 yrs ago (1/30/2010 UTC) at Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tar med denne på Bookcrossingtreff på Kafe Gjest Baardsen og ser om noen vil ha den.

Journal Entry 4 by mirthful from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Sunday, January 31, 2010
Fikk denne på bookcrossingtreffet på Gjest Baardsen i dag.

Journal Entry 5 by mirthful from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Tuesday, February 16, 2010
Jeg begynte å høre Norske helter som lydbok på vei til jobb og oppdaget når jeg kom fram at spilleren hadde stått på random play (CD1). Det var en hyggelig oppdagelse, da jeg hadde synes historien var en del mer usammenhengende enn man kunne ønske (men ikke nok til at jeg hadde blitt skikkelig mistenksom, altså, mange forfattere velger jo usammenhengende fortellerstil med vilje).

På hjemveien fikk jeg satt den i gang i rett rekkefølge og nå ble alt så meget bedre. Faktisk så meget bedre at jeg noen dager senere, når jeg begynte å nærme meg slutten, var nødt til å høre en halvtime ekstra etter ankomst jobb fordi historien var på et punkt hvor jeg simpelthen ikke klarte å legge den fra meg.

Vetle Lid Larsen hadde selv vært innlagt for hodeskade før han skrev denne romanen, vi får håpe at mye allikevel er fri fantasi. Det avdekkes hemmeligheter og systemsvakheter innen både behandling, finansiering og forskning i boka, og enkelte ting er såpass skremmende og absurde at alt man kan gjøre er å le (men en liten stemme i bakhodet mitt lurer i hvert fall på om ikke slikt "lett" kunne skje i virkeligheten). Jeg skal ikke røpe for mye, siden noe av drivet i boka kommer av de gradvise avsløringene, men å si at jeg fikk assosiasjoner til Gjøkeredet må med.

Norske helter anbefales. Lydboka er glimrende lest av Mads Ousdal, og dette eksemplaret er nå "up for grabs".

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.