The Geographer's Library

by Jon Fasman | Literature & Fiction |
ISBN: 9780141019840 Global Overview for this book
Registered by Prowisorio of Westerbork, Drenthe Netherlands on 7/26/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Prowisorio from Westerbork, Drenthe Netherlands on Thursday, July 26, 2007
Synopsis
Cub reporter Paul Tomm is working for a local newspaper in a sleepy Connecticut town when he's asked to write the obituary for an old Estonian history professor. This apparently routine assignment proves to be anything, but when Paul's investigation uncovers evidence suggesting not only that the professor was not exactly who he claimed to be, but also that his death might have involved a thousand-year-old mystery relating to fifteen arcane objects, once scattered across the globe and now missing. Clues and later threats begin to suggest that the truths Paul has always believed in might prove to be anything but certain. Yet the consequences of letting them go now could put his own life at terrible risk.

Ik ben op reis en breng bezoeken aan:

Maupi
Betje
Feria
Gnoe
en weer thuis.

Journal Entry 2 by Prowisorio from Westerbork, Drenthe Netherlands on Wednesday, August 1, 2007
Op reis! Op weg naar Maupi.

Journal Entry 3 by rem_HHX-328595 on Thursday, August 2, 2007
En aangekomen. Dank je wel, Prowisorio. ''Wat een groot boek'', dacht ik toen ik de envelop zag. Maar het werd open verstuurd. Daar moet ik bij het doorsturen aan denken, ik heb dat nog nooit met een boek gedaan (toeval, geen principe).

Het ziet eruit als een lekker leesboek en ik hoop er snel in te kunnen beginnen.

Journal Entry 4 by rem_HHX-328595 on Monday, August 13, 2007
Voor 'een 'zeventje', niet bijzonder' vond ik het een verdomd aardig boek. Een beetje pageturner, een snufje alchemie, een handjevol achtergronden, al met al een 'good read'. Natuurlijk, de brief aan het begin stoort, het laatste hoofdstuk ineens namens H. voegde evenmin toe, maar daartussen toch ruim 500 pagina's vermaak.
Betjes adres heb ik, nu nog een postmoment creëren. Na morgen, eerst blauwe enveloppen verslaan.

15 augustus: postmoment

Journal Entry 5 by wingAlfa-Betjewing from Apeldoorn, Gelderland Netherlands on Wednesday, August 29, 2007
Ik kwam er ineens achter dat ik nog geen 'ontvangst-entry' had gemaakt. Bij deze alsnog. De juiste status is 'reading', want ik ben inmiddels al op pagina 408. Ik vermaak me prima met dit boek, vandaar de voorlopige rating 8.

Journal Entry 6 by wingAlfa-Betjewing from Apeldoorn, Gelderland Netherlands on Saturday, September 1, 2007
Ik heb het boek al een paar dagen uit, kon het op het laatst eigenlijk niet meer wegleggen. Gevarieerd boek, beetje historie, wat alchemie en ook nog een eigentijdse liefde. Het einde heeft me verrast; het was niet het soort happy-end waar ik dacht dat het boek op uit zou komen....

Ik heb Feria inmiddels een pm gestuurd voor het volgende adres waar the library naartoe mag. Het boek heeft mij 5 september verlaten...

Journal Entry 7 by Feria from Utrecht, Utrecht Netherlands on Thursday, September 6, 2007
En alweer bij mij aangekomen :)
Ik moet me heel erg bedwingen er niet in te beginnen... want ik ben moe en druk enzo, dus wil het eventjes uitstellen... en er is toch niemand na mij... maar ik heb er echt heel erg zin in!
Dank voor het opsturen!

Journal Entry 8 by Feria from Utrecht, Utrecht Netherlands on Tuesday, November 20, 2007
Leuk, en ook interessant. Het mysterie van de arcane objects, wat ze speciaal maakt, is boeiend om over te lezen. Ik moest wennen aan de stukjes tussendoor, en had moeite die gewoon te laten voor wat ze waren, omdat ik het toch nog niet allemaal begreep. Heb ook vaak teruggezocht, naar eerder voorgekomen namen enz. Ik vond dat er een aantal leuke karakters in het verhaal voorkwamen. Het einde is is wel passend in het verhaal, vind ik.

English synopsis: Fun, and interesting.

Ik ga het boek morgenochtend bij Gnoe in de bus doen. Veel plezier ermee!Journal Entry 9 by Gnoe from Utrecht, Utrecht Netherlands on Wednesday, November 21, 2007
Dank voor het afgeven, Feria! En zo mooi ingepakt..! Ik ben erg benieuwd maar moet eerst nog even door mijn huidige boek 'heenploegen': Max Havelaar.

Update 12 December 2007
I've started reading!

Update 18 December 2007
..and finished! I've PM'ed Prowisorio to send it back.

Journal Entry 10 by Prowisorio from Westerbork, Drenthe Netherlands on Saturday, January 5, 2008
Ontzettend keurig verpakt is The geographer's library weer thuisgekomen, vergezeld van een heel toepasselijke kaart (wandschildering in hal Grafisch Lyceum Utrecht). Mooi!!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.