Het verhaal

by Ed van Thijn | Biographies & Memoirs |
ISBN: 9046130347 Global Overview for this book
Registered by Soloo of 't Harde, Gelderland Netherlands on 6/29/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Soloo from 't Harde, Gelderland Netherlands on Friday, June 29, 2007
Ed van Thijn overleefde de oorlog dankzij achttien verschillende onderduikadressen. Tweemaal belandde hij in Westerbork. Hij vertelde dit verhaal voor het eerst aan Jacques Presser, die het verwerkte in zijn boek Ondergang, als een anonieme getuigenis. Nu vertelt Ed van Thijn eindelijk zelf: over het joodse gezin waarin hij opgroeide en waardoor na de oorlog elke verwijzing naar het jodendom taboe was, over de plotselinge materiele welstand en de pijnlijke echtscheiding van zijn ouders. Hij schetst een ontroerend portret van een moeder die getraumatiseerd is door haar oorlogservaringen, en van een vader die via Ajax de band met zijn zoon weet te behouden.
Maar Het verhaal is vooral het relaas van een jongen die met niemand kan praten over wat hem overkomen is, een verhaal van ziekte en doorzettingsvermogen, van zoeken naar een joodse identiteit, van politieke bewustwording. Want in dit boek komen ook Van Thijns keuze voor de sociaal-democratie en de beginperiode van zijn politieke loopbaan ter sprake.
Met Het Verhaal heeft Ed van Thijn een persoonlijk, vaak schrijnend boek geschreven, waarin de naoorlogse verwerking van de oorlogservaringen een pominente plaats inneemt. Het Verhaal is moedig, intiem en aangrijpend - met vaart geschreven in de pakkende stijl die we kennen uit Retour Den Haag en Dagboek van een onderhandelaar.


Journal Entry 2 by Catootje from Maastricht, Limburg Netherlands on Sunday, July 1, 2007
Meegenomen van de Castricum-meeting

Journal Entry 3 by Catootje from Maastricht, Limburg Netherlands on Tuesday, August 4, 2009
Het boekje heeft lang op de TBR gelegen, maar nu heb ik het in 1 dag uitgelezen. Voor mij het verhaal van de man die burgemeester van Amsterdam was. Hij vertelt over zijn oorlogservaringen, studie en politieke carriere. Het was voor mij niet altijd duidelijk wat hij bedoelde: er worden zaken niet uitgelegd omdat Van Thijn volgens mij verwacht dat het recente geschiedenis is die niet toegelicht hoeft te worden. Maar het boekje is van 2000 en mijn geschiedeniskennis schoot af en toe te kort om alles te begrijpen. Voor "mijn generatie" kan het geen kwaad om even toe te lichten welke partij de KVP was en waar "het kandidaats" tegenwoordig te vergelijken is.

Journal Entry 4 by Catootje at Gemeentehuis in Sittard, Limburg Netherlands on Tuesday, November 10, 2009

Released 12 yrs ago (11/10/2009 UTC) at Gemeentehuis in Sittard, Limburg Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Dit boek wordt gereleased in het kader van het Monopolyspel, week 4, team Southern Belles. Onze opdracht is: release een boek in het gemeentehuis. Dit boek is gekozen omdat het geschreven is door Ed van Thijn, voormalig burgemeester van Amsterdam. Veel plezier met bookcrossing!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.