De weg terug

by Peter Vervloed | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 9001549721 Global Overview for this book
Registered by Yinny of Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland Netherlands on 5/24/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Yinny from Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, May 24, 2007
Beschrijving:
In het paleis van de sultan van Jogyakarta mag Hein de kris van een oude paleiswachter bekijken. De paleiswachter dringt er bij Hein op aan dat hij met de kris in zijn handen een wens doet. Als hij met gesloten ogen een wens bedenkt, ziet hij voor zich het beeld van een prachtige kris. Als ze weer thuis zijn voelt Hein zich sterk aangetrokken tot een kris die zijn vader in Indonesië gekocht heeft. Vader wil de kris voor veel geld verkopen, maar Hein vindt dat zij in Indonesië thuishoort. Ze krijgen er hooglopende ruzie over. 's Nachts hoort hij de kris schreeuwen. Of denkt hij dat? Hij steelt het wapen uit zijn vaders kluis en besluit het naar de Indonesische ambassade te sturen. Als ze later het verhaal van de kris horen, gaan ze hun eigen gedrag met heel andere ogen zien...

Biblion:
Korte bespreking:
Heins vader koopt op vakantie in Indonesië een kris die hij voor veel geld wil verkopen in Nederland. Zoon Hein verzet zich tegen de verkoop, steelt de kris uit vaders kluis en stuurt haar naar de Indonesische ambassade, in de hoop dat die de kris terugstuurt naar Indonesië. Hein voelt zich aangetrokken tot de magie die vanuit oude Indonesische volksverhalen rond de kris hangt. Hij gelooft in de geheimzinnige, genezende, toverachtige krachten van de kris. Later blijkt het om de 600 jaar oude kris Ladrangan Empoe te gaan, een kostbaar Indonesisch cultuurstuk. Het verhaal wordt vlot verteld en wordt naar het einde toe steeds spannender. Heel mooi worden de verschillen weergegeven tussen Indonesische en Nederlandse cultuurwaarden en levenswijzen. Er is ook aandacht voor Indonesische zegswijzen en uitdrukkingen; deze worden in het Nederlands uitgelegd. Kinderen vanaf ca. 10 jaar zullen tijdens het lezen vrijwel ongemerkt veel begrip opdoen voor een aantal subtiel in het verhaal verweven kenmerken van cultureel 'anders' zijn, een gegeven dat in méér boeken van deze auteur terugkomt. - Mart Seerden.


RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd!
Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard.
Wil je, als je het uit hebt, hier vertellen wat je ervan vond? Of als je het boek niet wilt lezen,omdat het je smaak niet is, hier melden dat het boek gevonden is?
Het zou leuk zijn als je het boek verder laat reizen. Je kan het aan een kennis geven om te lezen of zomaar in het wild ergens achterlaten zodat iemand anders het kan vinden, bijvoorbeeld in een restaurant, school, buiten, of ergens anders waarvan jij denkt dat er mensen komen die dit boek zouden willen lezen.
Het zou nog leuker zijn als je lid wordt van BookCrossing. Dat is gratis en veilig, je emailadres wordt niet doorgegeven.
Dit kan je hier doen: www.bookcrossing.com/join (Engelse pagina). Je kunt dan zelf zien waar het boek na jou naar toe gaat. Je kan ook andere boeken registeren en loslaten, kijk maar eens op www.bookcrossing.nl voor meer uitleg in het Nederlands of klik links in de index van deze site.
Als je lid wordt, zou ik het leuk vinden als je mij, Yinny, als verwijzer ("referrer") opgeeft, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.
Er is ook een forum met Nederlandse bookcrossers, waar we het over boeken en andere dingen hebben: Het Nederlandse bookcrossingforum. Erg gezellig en heel erg verslavend!
Wil je meer boeken lezen? Er staan boeken op je te wachten in de OBCZ's (Officiële BookCrossingZones) van Rotterdam:
OBCZ-Zjaak
OBCZ-Hoofdstuk2
Of in Capelle aan den IJssel:
OBCZ-Boekenkast

Groetjes,
Yinny


Journal Entry 3 by zijdewerkster from Den Hoorn, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, September 1, 2007
Meegenomen van de meeting vandaag. Weer een jeugdboek om te lezen...

Journal Entry 4 by koekiebak at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, April 12, 2014
Van Zijdewerkster gekregen :)

Journal Entry 5 by koekiebak at Mariadevonder Reeshof in Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, April 12, 2014

Released 8 yrs ago (4/12/2014 UTC) at Mariadevonder Reeshof in Tilburg, Noord-Brabant Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Aan hek!

105/365

Journal Entry 6 by wingAnonymousFinderwing at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, April 13, 2014
Gevonden op de grond bij de bushalte ter hoogte van de Dalempromenade in Tilburg.

Journal Entry 7 by wingAnonymousFinderwing at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, April 21, 2015
Gevonden dus bij de bushalte op de dalempromenade. Toen de schrijver, Peter Vervloed vorig jaar een keer een leuke lezing/voorstelling heeft gegeven bij ons op school, ben ik in het boek begonnen, maar aangezien ik alleen 's avonds in bed lees, ben ik er niet in verder gegaan omdat ik het te spannend vond.

Dus ik ga het boek doorgeven aan een vriendinnetje dat van spannende boeken houdt!

Journal Entry 8 by babsjj1990 at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, May 9, 2015
Ben je aan het werk bij het wijkcentrum.. verlaat je 5 minuten je werkplek kom je terug en ligt daar ineens een rondreizend boek voor je neus.

Echt super gaaf! en ik wil dan ook degene die dit boek heeft laten rondgaan en die het bij het wijkcentrum (heyhoef, reeshof) heeft achtergelaten dan ook hartelijk bedanken.

Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte als ik het boek gelezen heb en het weer ergens achter ga laten.

Groetjes,
Barbara

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.