De Olijvenoogst

by Carol Drinkwater | Romance |
ISBN: 9044313266 Global Overview for this book
Registered by wingkoekiebakwing of Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on 4/30/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingkoekiebakwing from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Monday, April 30, 2007
"Wanneer Carol Drinkwater en haar echtgenoot Michel een verwaarloosde olijfgaard in Zuid-Frankrijk willen kopen, lijkt dat een belachelijk idee. Tenslotte zijn ze net getrouwd, hebben ze weinig geld en probeert Carol nog steeds te wennen aan haar rol van stiefmoeder voor de twee dochters van Michel. Maar ze kunnen geen weerstand bieden aan de prachtige streek. Michel geeft al hun spaarcenten aan de makelaar. Het is het begin van een wild avontuur dat het gezin in contact brengt met het verrukkelijke platteland, excentrieke figuren, bekrompen ambtenaren en de unieke natuur - met inbegrip van een vraatzuchtig wild zwijn - van de Provence. In de olijfgaard vertelt Carol Drinkwater met grote hartstocht hoe ze erin is geslaagd haar overwoekerde lapje grond te transformeren een bloeiende, productieve boerderij. Gaandeweg wordt haar droom van een vreedzaam en zinvol leven bewaarheid."

Ik vond het wel een lekker boek...

Journal Entry 2 by wingkoekiebakwing at - Centrum in Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, May 05, 2007

Released 13 yrs ago (5/5/2007 UTC) at - Centrum in Tilburg, Noord-Brabant Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

#6 in de Botanische Release Uitdaging... *olijf* en *aar*

Tegen de etalageruit van Oil & Vinegar!

Journal Entry 3 by Spitsrock from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, June 16, 2007
Ik vond het boek op de vensterbank van de winkel "Oil and Vinagar". Gezien de titel van het boek (De Olijfgaard) een hele leuke vindplaats. Het boek kwam op een heel goed moment. Ik zat midden in een verhuizing en de bijbehorende beslommeringen. Net als de hoofdpersonen heb ik ook een gewaagde stap gezet met het in mijn eentje kopen van een huis met in het achterhoofd 'ga ik het wel allemaal redden financieel en praktisch". Dat was wel heel bijzonder. Door over hun problemen en tegenslagen te lezen, kon ik mijn eigen sores beter relativeren. Dat was lekker. Het boek is goed geschreven en - niet onbelangrijk - ook redelijk vertaald, alhoewel ik sommige zinnen echt wel twee keer moest lezen voordat ik begreep wat er werd bedoeld. Toch las het lekker weg en het is wat mij betreft een aanmoediging om de moed te hebben je gevoel te volgen bij de stappen die je neemt, ook al lijkt het onmogelijk en verklaart iedereen je voor gek. En passant heb ik ook veel opgestoken over olijfbomen en de manier van leven in Zuid-Frankrijk. Dat vond ik heel erg leuk. Dat op bepaalde punten de bureaucratie in Frankrijk nog erger is dan bij ons vond ik een hele troosrijke gedachte. Wat mij betreft is het boek echt een aanrader en ik ga het dan ook weer vrij laten.

Journal Entry 4 by Spitsrock at - Ergens in Lelystad in Lelystad, Flevoland Netherlands on Sunday, July 01, 2007

Released 13 yrs ago (6/28/2007 UTC) at - Ergens in Lelystad in Lelystad, Flevoland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

I left it in a waiting room of a doctor.

Journal Entry 5 by dizwa from Zeewolde, Flevoland Netherlands on Monday, July 02, 2007
Ik vond het boek in de wachtkamer van een dokter in Lelystad. Ondanks de soms wat "over the top" stijl vond ik het boek dusdanig boeiend dat ik het in een keer uitgelezen heb. Er was veel herkenning, Ook ik heb de ellende van de burocratie in Frankrijk aan den lijve ondervonden. Héél vervelend. De beschrijvingen van de omgeving gaven wel wat gevoelens van weemoed. Gezien de ervaringen van Carol Drinkwater blijkt het wel zinvol om op je gevoel af te gaan. Je niets aantrekken van de commentaren van anderen. Een goed voorbeeld om na te volgen. Dat een liefdevolle relatie een geweldige steun is in zo'n situatie komt ook goed naar voren.
Heerlijk. Ik laat het boek weer achter in een wachtkamer van een medisch centrum in Zeewolde.

Journal Entry 6 by RoswithaM from Zeewolde, Flevoland Netherlands on Tuesday, February 26, 2008
Ik vond het boek in een wachtkamer in een medisch centrum in Zeewolde. Het heeft maanden op mijn nachtkastje gelegen; maanden waarin ik geen tijd had om te lezen maar toch elke avond voor het slapen gaan probeerde te lezen. Daardoor kwam ik er niet echt in. In januari heb ik het serieus ter hand genomen en ik heb er van genoten. Prachtige beschrijvingen waardoor je je echt ter plekke waant. Echt een boek waarmee je uit de dagelijkse jachtige werkelijkheid kunt vluchten naar een wereld waarin tijd af en toe geen rol lijkt te spelen, of liever gezegd waarin tijd meer het ritme van de natuur volgt........
Op woensdag 20 februari heb ik het boek in de wachtkamer op de radiografische afdeling van de VU Amsterdam achtergelaten. Een dag later kwam ik er achter dat een kennis van mij al jaren op zoek is naar dit boek! Ze heeft inmiddels het tweede en derde deel in haar boekenkast staan, maar wil die delen niet eerder lezen dan nadat ze het eerste deel heeft gelezen! Dit boek is blijkbaar niet meer te krijgen via de reguliere boekhandels.
Morgen ben ik weer in de VU, maar dit boek zal ongetwijfeld een nieuwe bestemming hebben! Ik ben zeer benieuwd waar de reis nu naartoe gaat en wens de volgende lezer heel veel plezier met dit boek!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.