Thuis in Rome

Registered by redfloor of Amersfoort, Utrecht Netherlands on 4/26/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
11 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by redfloor from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Thursday, April 26, 2007
Een aanrader voor iedereen die zich thuis in Rome wil voelen.

Achterflap:
'Voor mij is Rome het oude centrum, de smalle straatjes in de warme kleuren, alle schakeringen oranje, rood zelfs, geel van zand tot goud. Hier is Rome als een huis, de steegjes zijn gangen, en op drie minuten afstand liggen de twee mooiste pleinen van de stad, misschien wel van de wereld. De Piazza della Rotonda met het best bewaarde monument, het Pantheon, en de Piazza Navona. Dat zijn mijn leeszalen, mijn koffiekamers, mijn salons waar ik mensen ontvang.' In 'Thuis in Rome' vertelt Rosita Steenbeek over haar liefde voor de eeuwige stad, waar ze sinds 1985 een groot deel van het jaar woont. Ze komt op plekken die de gewone reiziger niet kent en vertelt over haar kleurrijke vrienden en kennissen.

Journal Entry 2 by redfloor from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Thursday, April 26, 2007
Het wordt een ring, waarbij we gaan proberen om hem op tijd te sturen aan mensen die naar Rome gaan, zodat ze het mee kunnen nemen. Daarom kan de volgorde binnen de ring worden omgegooid en wordt iedereen die meedoet verzocht om hier rekening mee te houden en het boek op tijd door te sturen.

Mayti (17-20 mei 2007 in Rome)
Violoncellix (17-20 mei 2007 in Rome)leent het boek van Emile, maar maakt wel een JE
Anyrock
Polletje
Woodi
Wurmpje
Letterzetter
Grunn
Smitjes

Journal Entry 3 by Mayti from 't Harde, Gelderland Netherlands on Wednesday, May 02, 2007
Ontvangen! Kan ik het op mijn gemak voor vertrek lezen en misschien Soloo ook nog.
Bedankt voor het sturen en ringen, Redfloor!

Journal Entry 4 by E-mile from Almere , Flevoland Netherlands on Monday, May 07, 2007
Het boek is heel kort bij mij omdat het ook met violoncellix mee gaat naar Rome ;-))

Journal Entry 5 by wingvioloncellixwing on Monday, May 07, 2007
Net vandaag het E-Mile exemplaar van dit boek gekregen. Dat ziet er heel aantrekkelijk uit!

Journal Entry 6 by Mayti from 't Harde, Gelderland Netherlands on Tuesday, May 08, 2007
En nu ik weer ;-) om de boel een beetje op orde te houden. Het origineel is bij mij.

Journal Entry 7 by Mayti from 't Harde, Gelderland Netherlands on Tuesday, May 22, 2007
Waar ik al bang voor was is gebeurd: veel te weinig tijd om Rome écht te bezoeken. Oké, we hebben de 'belangrijkste' dingen gezien en bezocht maar met dit boek in de hand door de straten slenteren was er helaas niet bij ;-). Als ik dan het boek lees spijt het me nog meer dat ik niet meer van het 'oude' Rome heb gezien, al was het wel erg leuk om straten en beschrijvingen te herkennen.
Wie weet, ooit, buiten het toeristenseizoen ......................

Mooi beeldend geschreven boek.

Bedankt voor het ringen, Redfloor, en bedankt voor de tips ;-).

Journal Entry 8 by wingvioloncellixwing on Tuesday, May 22, 2007
Donderdagmiddag aankomen in Rome en zondagochtend weer vertrekken: het duurde niet lang maar het was wel geweldig. We waren met de hele grootschoonfamilie maar gelukkig konden we ook veel met ons tweetjes doen, bv. een heerlijk romantisch etentje met Mrs violoncellix-guitarrix bij superrestaurant Antico Arco boven Trastevere.

Ik heb voor E-Mile de groeten gedaan aan Bernini's olifant-met-obelisk. Hij zwaaide vriendelijk terug met zijn slurf en zei zich erop te verheugen E-Mile binnen niet al te lange tijd zelf weer te ontmoeten. Het handschoenenwinkeltje, de Jezuietenkerk, het kattenforum, de straatjes en pleinen, in een roeibootje over een meertje bij de Villa Borghese met onze drie kleine nichtjes, en nog veel meer (maar lekker *niet* naar het Vaticaan, een hoofdattractie voor onze zwager).

Dit boek heeft eerst gezorgd voor veel voorpret en heeft daarna de vliegreis veraangenaamd. Tenslotte heb ik het deels herlezen in Rome zelf. Bijvoorbeeld de laatste avond tijdens een wandeling de Gianicolo-(=Janiculum)heuvel op, telkens even uitrusten op een bankje en weer verder lezen hoe Rosita Steenbeek hier met een kleurrijke vriendin naar de zonsverduidtering keek; en neerkijkend op een botanische tuin en een detonerende betonkolos lezen dat liefjes en collega's van gevangen op de heuvel tussen het struikgewas van de botanische tuin gaan zitten en naar de grote lelijke gevangenis beneden berichtjes roepen ("Mario, ti amo!").

redfloor en E-Mile, heel veel dank voor deze geweldige ring en voor al jullie leuke tips, op het forum en per PM!

Is het goed als Mrs violoncellix dit boek nog even houdt voor de napret, E-Mile? Dat zal het andere pakje niet vertragen :-)

Released 13 yrs ago (5/23/2007 UTC) at By mail in ~ An Exchange!, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Onderweg naar Anyrock.

Journal Entry 10 by Anyrock from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, May 29, 2007
Van de week in de bus, bedankt voor het opsturen Mayti, en Redfloor voor het ringen.

Journal Entry 11 by Anyrock from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, June 14, 2007
Buiten in de tuin genoten van een minivakantie in Rome. Heerlijk. Ik zal Polletje een pm sturen voor dit boek.

Journal Entry 12 by Polletje from Zutphen, Gelderland Netherlands on Friday, June 29, 2007
Deze lag gisteren in de bus. Omdat we onze hond moesten laten inslapen, is er van loggen nog niets gekomen. Dus bij deze.
Ik ga er snel in beginnen.

Polletje

Journal Entry 13 by Polletje from Zutphen, Gelderland Netherlands on Wednesday, July 25, 2007
Ik heb het boek met veel plezier en herkenning gelezen. Alleen ik weet niet meer of ik al een entry had gemaakt. Na enige weken zonder computer door het vast lopen van het ding en pogingen hem weer op gang te krijgen. Vandaar deze entry. Ik kijk gelijk of de volgende er nog is.


Journal Entry 14 by wurmpje from Lieren, Gelderland Netherlands on Saturday, July 28, 2007
vandaag ontvangen. gelukkig goed aangekomen, want het pakpapier was gescheurd.
ik ga er binnenkort in beginnen

Journal Entry 15 by wingvioloncellixwing on Wednesday, August 01, 2007
Mrs violoncellix heeft met plezier nog een aantal hoofdstukken uit Thuis in Rome gelezen. Vandaag stuur ik het boek terug naar E-Mile, met veel dank!

Journal Entry 16 by E-mile from Almere , Flevoland Netherlands on Monday, September 03, 2007
Omdat er twee boeken rondgingen had ik hier niet gemeld dat mijn exemplaar weer thuis is; maar zag dat Violoncellix hem op reserved had gezet. Mijn exemplaar is dus weer thuis; de 'echte' ring is volgens de vorige journal entries bij wurmpje. Als wurmpje weer een berichtje maakt is alles dus weer in orde.....

Journal Entry 17 by wurmpje from Lieren, Gelderland Netherlands on Tuesday, September 04, 2007
ik heb het exemplaar van redfloor hier.
ik heb het bijna uit. ik lees telkens een stukje en waan mij in rome.
ik heb letterzetter al een pm gestuurd

10-09 gepost

Journal Entry 18 by Letterzetter from not specified, not specified not specified on Wednesday, September 19, 2007
Daags na mijn terugkeer uit het Italiaanse zou ik deze entry eigenlijk liever in het Italiaans dan het Nederlands neertypen. Maar om de overige lezers een kijkje in mijn band met dit schizofrene land te gunnen doe ik het toch maar in mijn moers taal. Ik ontving het boek voor mijn vertrek, maar had haast en verzuimde een melding. Dank voor het opsturen 'vermicello' (;-) Excuses voor de vertraging. Ik had het druk met het passen van nette kleding, het huilen bij de epileermevrouw en meer van zulks. Alles ten behoeve van een sprookjeshuwelijk. De letterzettertjes mochten voor de Romeinse bruid uitlopen naar het altaar, ik mocht spreken in de kerk (oei) en verder was er natuurlijk het uitgebreide diner ter kastele. Op de patio sprak ik met een rijke man die in Londra en Vienna had gewoond maar Rome nog altijd verkoos. Ik logeerde er ooit in de gracht van de engelenburcht en voor het Pantheon. Hij legde me de oorsprong van de naam van de steeg uit nabij de Campo dei fiori, waar ik twee decennia eerder luisterde naar de laag langsscherende zwaluwen en voorgoed dit idiote land in mijn hart sloot. Helaas moest ik het gesprek afbreken vanwege de bruidstaart. Ik verheug me op dit boek. Het kan even duren voordat ik er aan begin. De boeken van de juist aangevangen studie gaan voor.


Journal Entry 19 by Letterzetter from not specified, not specified not specified on Saturday, February 23, 2008
Zo, uit! Een erg mooi boek. Je moet wel iets met Rome hebben, of met de historie van deze stad. Maar voor de voorpret, zoals violoncellix & co deden, kan natuurlijk ook. Na lezing besef ik meer dan ooit hoe uniek deze mooie en toch vreemde stad is. Ik realiseer me ook beter wat ik mis: Rosita verwoordt het mooi, ik kan de quote helaas niet zo gauw vinden maar ze zegt dat je in Italië/ Rome afspraken niet lang van te voren maakt. Want, er kan altijd iets tussen komen. Ook de gewoonte dat er altijd iemand bij kan schuiven, vond ik prettig. Vrij vertaald: als je een Romein vertelt dat je niet kunt omdat je dan en dan al met die en die hebt afgesproken, zal hij de wenkbrauwen dubbel zo hoog optrekken.
Het boek kan nu terug naar Redfloor. Of, als er nog gegadigden zijn, verder op reis. Een aanrader.

Journal Entry 20 by Grunn from not specified, not specified not specified on Sunday, March 02, 2008
Letterzetter kwam het boek vandaag langs brengen. Bedankt!

Journal Entry 21 by Grunn from not specified, not specified not specified on Saturday, March 08, 2008
Het boek is uit. Een mooi boek. Ondanks dat ik een maar 1 keer een paar dagen in Rome ben geweest, herkende ik best veel uit het boek. De schrijfster heeft dan weer toegang tot allerlei schatten waar wij normale toeristen geen flauw vermoeden van hebben. Ze beschrijft de 'historische sensatie' heel mooi. Het besef hoe oud alles is, maar dat het moderne leven ook bij de stad hoort. Wil Smitjes het boek nog lezen of is daar inmiddels een ander exemplaar in huis?

Op 12-03-2008 verzonden naar smitjes.

Journal Entry 22 by wingsmitjeswing from Bilthoven, Utrecht Netherlands on Thursday, March 13, 2008
En het boek is in Eindhoven gearriveerd.Mr.smitjes heeft net zijn boek uit, dus kan vanavond of morgen meteen met dit boek beginnen.
Wel leuk lijkt me om te lezen nu we in april naar Rome gaan.
Wordt vervolgd.........

Grunn nog bedankt voor het versturen.

Journal Entry 23 by wingsmitjeswing from Bilthoven, Utrecht Netherlands on Friday, April 25, 2008
Ik heb het boek vorige week met veel plezier gelezen.
Afgelopen week ben ik voor het eerst in Rome geweest en wat is het een prachtige stad. Echt en stad om nog eens naar terug te gaan. Ik heb mijn ogen uitgekeken naar al het moois en de blaren op mijn voeten gelopen.
Leuk om dan ook gebouwen en straten tegen te komen ie Rosita in haar boek beschrijft. Het verleden kwam daardoor weer een beetje tot leven.
Heel erg bedankt voor deze ring.

@ Redfloor, Ik ben de laatste in de ring, wil je me even laten weten waar het boek nu naar toe moet ?

12 augustus: Dit boek gaat morgen op de post naar christoffel

Journal Entry 24 by christoffel from Zuidlaren, Drenthe Netherlands on Thursday, August 14, 2008
Boek op 14 augustus ontvangen. Dank je wel smitjes en redfloor!

Journal Entry 25 by christoffel from Zuidlaren, Drenthe Netherlands on Tuesday, September 23, 2008
Bedankt redfloor dat ik nog mee mocht doen met deze ring, en dat ik het boek wat langer mocht houden. Ik heb het niet helemaal uitgelezen, want het boek pakte me niet. Dat heb ik ook al eens eerder gehad met een ander boek van deze schrijfster, dus ik denk dat we elkaar gewoon niet liggen... Wellicht dat ik Rome gewoon eens met eigen ogen moet gaan bekijken!
Het boek is vandaag per post op de terugweg naar redfloor gegaan.

Journal Entry 26 by redfloor from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Saturday, October 04, 2008
En het boek is weer thuis na vele malen op en neer gereisd te zijn naar Rome. Het heeft het leuk gehad!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.