Ο Πόλεμος και η Σκιά

Registered by Freemac of Thessaloniki - Θεσσαλονίκη, Thessaloniki Greece on 3/19/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Freemac from Thessaloniki - Θεσσαλονίκη, Thessaloniki Greece on Monday, March 19, 2007
Το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ένα σημείο έντασης στον πλανήτη, ένα γεωπολιτικό ηφαίστειο που όλοι πίστευαν πως βρισκόταν σε ύφεση, εκρήγνυται. Ένας απρόσμενος πόλεμος ξεσπάει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Οι τουρκικές δυνάμεις συντρίβουν την ελληνική αντίσταση στα νησιά. Μια νέα εθνική καταστροφή διαγράφεται.

Όμως στο μέτωπο του Έβρου μια ταχυκίνητη ελληνική δύναμη διασπά τα τουρκικά στρατεύματα και με μια αστραπιαία προέλαση φτάνει έξω από την Κωνσταντινούπολη. Η λαϊκή πίστη στο αήττητο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων καταρρέει και για πρώτη φορά από την εποχή του Κεμάλ τα θεμέλια του τουρκικού κράτους κλονίζονται.

Η ειρηνική στρατιωτική επιτυχία σείει επικίνδυνα την παγκόσμια σκακιέρα και απειλεί με ριζική αναδιαμόρφωση ένα από τα περισσότερο κρίσιμα από γεωπολιτική άποψη σημεία του πλανήτη. Το γεγονός αυτό προκαλεί τη βίαιη αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών, που σπεύδουν να επαναφέρουν τα πράγματα στη «φυσιολογική» τους κατάσταση.

Όμως η Ελλάδα είναι μια χώρα που ανήκει στο σκληρό πυρήνα της Δύσης και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της παραδοσιακή στρατιωτική ισχύς. Έτσι, λοιπόν, οι ΗΠΑ ξεκινούν μια υπόγεια, σκοτεινή, πολεμική επιχείρηση στο ελληνικό έδαφος. Μιας νέας μορφής στρατιωτική δύναμη αναπτύσσεται μυστικά στην Ελλάδα και τη μετατρέπει σε ένα απέραντο πεδίο μάχης, στο πλαίσιο ενός αφανούς αλλά ανελέητου «ασύμμετρου» πολέμου, όπου τον κύριο λόγο έχουν τα πολεμικά τεχνουργήματα της νέας τεχνολογικής μαγείας...

[img]http://www.in.gr/BOOKS/gribas/grivas0.jpg[/img]

(Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου σε αυτό το link
http://www.in.gr/BOOKS/gribas/default.htm

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.