Rubiinit ennustavat onnetttomuutta

by Marina de Heyden | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by BC-Helsinki of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 3/14/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by BC-Helsinki from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 14, 2007
Unelmien keskustakirjastolta BC-Helsingille

Journal Entry 2 by wingNiorawing from Ranco, Lombardia Italy on Saturday, June 07, 2008
Tartuin tähän suklaarasiakirjaan tänään täällä Suomenlinnan BC-kesäpäivällä tuunausmielessä, mutta pikku selailun jälkeen tajusin mistä kirjasta on kyse ja päätinkin viedä sen lukemisiksi kotiin Joensuuhun (missä ehkä sen myöhemmin myös tuunaan). Tämähän on tositarina Suomessa vaikuttaneesta venäläisestä aatelistytöstä ja rakkausjuttuskandaalista johon hän sekaantui (ynnä ilmeisesti hänen elämästään muutenkin). Olen aiemmin lukenut tästä tarinasta lyhyemmän version toisesta BC-kirjasta.

Tilannepäivitys (29.6.): kirja on varattu onniMannille, joka voitti sen 300 rekisteröidyn kirjan kunniaksi järjestämässäni RABCK-arvonnassa. Lähtee siis siihen suuntaan kunhan vain saan tämän luettua (ja kenties tuunattuakin).

Tilannepäivitys (1.9.): luettu. Kiintoisa kirja, jossa tämä vallankumouksen jälkeen ilmeisesti Ranskassa emigranttina elänyt venäläinen aatelistyttö muistelee lapsuuttaan ja nuoruuttaan ja yleensä "kaunista aikakautta", joka loppui Venäjän vallankumoukseen. Oikeastaan jäikin harmittamaan, että nämä 60-luvulla julkaistut muistelmat päättyvät tähän - totta kai de Heydenin oma kuvaus venäläisylhäisön elämästä ja skandaalista, joka teki hänestä läpi Euroopan tunnetun "femme fatalen", on mielenkiintoinen, mutta vielä enemmän minua olisi kiinnostanut hänen myöhempi emigranttielämänsä, jolloin hän joutui tekemään töitä leipänsä eteen. Siitäkään kirja ei kerro, miten de Heydenin upseeriaviomiehelle vallankumouksessa oikein kävi.

De Heydeneillä oli kesäpaikka Juustilassa, joka sijaitsi Karjalan kannaksella (nykyään Venäjää mutta sotien välisenä aikana Suomea), ja Marina de Heyden vietti lapsuudessaan ja nuoruudessaan paljon aikaa Suomessa, mm. Helsingissä ja useaan otteeseen parantolassa Hyvinkäällä.

Tämä nimenomainen kappale kirjaa on siitäkin jännittävä, että joku on tehnyt siihen runsaasti lyijykynämerkintöjä korjaillen ja tarkentaen venäläisen ylhäisön jäsenten nimiä ja titteleitä sekä lisäten monenlaisia sivuhuomautuksia, osin tyyliä "joo, meidän perheessämme oli ihan samanlaista". Kenelläköhän kirja oikein on ollut?

Journal Entry 3 by wingNiorawing at Controlled Release, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Sunday, September 14, 2008

Released 12 yrs ago (9/14/2008 UTC) at Controlled Release, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lopultakin postissa onniMannille Poriin. Lukemisen iloa!

Journal Entry 4 by myrtillus from Pori, Satakunta Finland on Tuesday, September 16, 2008
Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta. En missään nimessä pyyhi pois edellisen omistajan lyijykynämerkintöjä. Ne antavat kirjalle lisää sisältöä. Kiitos Niora!

Journal Entry 5 by myrtillus from Pori, Satakunta Finland on Sunday, March 15, 2009
Oli mielenkiintoista päästä kurkistelemaan venäläisen ylhäisön elämään. Rahasta ei tuntunut olevan pulaa ja kultauksia sekä arvoesineitä oli aivan tolkuttomasti. Ei ihme, että nuori, levoton ja rohkea tyttö ihailluksi tulemisen halussaan ja ajattelemattomuudessaan ajautuu skandaaliin ja sen myötä maanpakoon, joka kylläkin oli hänelle onni. Olin yllättynyt siitä, miten taikauskoista porukkaa koko aatelisto oli. Uskottiin ihan tosissaan ennustuksiin ja enteisiin. Tähän viittaa myös kirjan nimi. Ei siis mikään ihme, että joku Rasputin sai niin korkea aseman Venäjän hovissa.

Lopulliseen maanpakoon Marina joutui Venäjän vallankumouksen seurauksena, jota kirjassa myös lyhyesti kuvataan. Kirja loppuu mielestäni kesken. Olisin halunnut lukea myös Marinan elämästä tässä lopullisessa maanpaossa.

Mielenkiintoisia nuo lyijykynämerkinnät.

Lähetän seuraavaksi dotdotille.

Journal Entry 6 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Sunday, March 15, 2009

Released 12 yrs ago (3/16/2009 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Posti kuljettaa kirjan dotdotille.

Journal Entry 7 by wingdotdotwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, March 17, 2009
Kiitos kirjasta, myrtillus! Journalia tehdessäni varmistuin siitä, että en pitele kirjaa kädessäni ensimmäistä kertaa. Olen kaksi vuotta sitten kirjoittanut BCID:n kirjan sisäkanteen aivan itse:)

Journal Entry 8 by wingdotdotwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, April 22, 2011
Tarinan alkupuolesta tuli mieleeni Harlekiini-kirjat. Kirja muuttui kiinnostavammaksi, kun Marinasta tuli seurapiirien hylkiö. Hän jätti kertomatta paljon. Poikaystävistä mainitaan vain yksi "senhetkinen " ja suuriruhtinas Dimitri. Hupsusta tytöstä tuli selvitymistaitoinen femme fatale, mutta se ei kirjassa oikein näy eikä tunnu. Kiinnostavimmillaan kirja on lopussaan. Mitä MArinalle tapahtuu ja mitä hän tekee muutettuaan Suomeen? Minne hän täältä lähti? Mitä hänen (toiselle) aviomiehelleen tapahtui? Jostain syystä hän kuitenkin kertoi keisariperheen elämästä ja Nikolai II:n kruunusta luopumisesta samaan tapaan kuin oman elämänsä tapahtumista, kuin olisi ollut silminnäkijänä.

Lyijykynämerkinnät olivat minustakin hauskoja. Niiden kirjoittajalla oli mielipide kirjassa mainitusta Anna Virubovastakin. Loppuun asti hän ei ollut jaksanut olla tarkkana tai edes kirjaa lukea, sillä de Heydenin virheitä oli jäänyt huomaamatta, esimerkiksi Pietarin nimi vaihtui Leningradiksi vasta 1924, ei vielä 1918.

Journal Entry 9 by wingdotdotwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, April 23, 2011
2011 "KEEP THEM MOVING" # 7


Journal Entry 10 by Minnamaria at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, April 25, 2011
Yövuoroon tullessa respassa odotti kiva ylläri :) Kiitos dotdot!

Released 1 yr ago (7/24/2019 UTC) at Riihimäen kirjasto in Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirjaston kirjanvaihtohyllyyn jätetty odottelemaan uusia lukijoita

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.