Arkipäivän mitättömyys (in Finnish)

by Zoe Valdés | Literature & Fiction |
ISBN: 2266089692 Global Overview for this book
Registered by BC-Helsinki of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 3/5/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by BC-Helsinki from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, March 05, 2007
Unelmien keskustakirjaston lahjoitus BC-Helsingille.

Journal Entry 2 by Niksu from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, March 26, 2007
Minä nappasin tämän BC-talkoista mukaani. Kansipaperiton kirja josta en tiedä mitään. Luetaan kun keritään. (Kansikuva näyttäisi siis tuolta.)

***Edit 30.3: Sinänsä positiivinen yllätys kirjaksi jonka nappasin pelkän nimen herättämän uteliaisuuden vuoksi.

Kirja kertoo Patriasta (tai Yocandrasta), tytöstä Kuubassa jossa arki on säännöstelyjä, puutteita ja sähkökatkoja. Ystävät kaikkoavat saarelta paremman elämän toivossa ja Patriakin käy euroopassa haahuilemassa. Pahaa oloa tai arjen mitättömyyttä vauhditetaan kahdella miehellä, intohimolla ja seksillä. Päähenkilön naivius häiritsi ajoittain.

Journal Entry 3 by Niksu from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, April 19, 2007
Varattu Nioralle kirjaviestistä.

Keep Them Moving-challenge #33

Journal Entry 4 by wingNiorawing from Ranco, Lombardia Italy on Sunday, April 29, 2007
Sain tämän kirjaviestikirjana tänä aamuna Niksulta ja lähtee siis kanssani kotiin Joensuuhun. Kiitos Niksu, luen tämän mahdollisimman pian ja raportoin sitten.

Journal Entry 5 by wingNiorawing from Ranco, Lombardia Italy on Monday, June 18, 2007
Ei ole vielä luettu, mutta kun tämä on näitä kansipaperittomia suklaarasiakirjoja, otin kirjan mukaan Tampereelle viime viikonlopun kesäpäiville siltä varalta että joku intoutuisi tuunaamaan. Tuunauksesta huolehtikin sitten Sirah. Koetan laittaa tänne myöhemmin kuvan, niin muutkin tietävät miltä kirja nykyään näyttää! (Tilannepäivitys: tuossa se kuva nyt on.)

Journal Entry 6 by wingNiorawing from Ranco, Lombardia Italy on Thursday, August 09, 2007
Luettu. Hjaah, mitähän tästä nyt sanoisi Niksun jo aiemmin toteaman lisäksi? Hiukan tuli mieleen lukion äidinkielenopettajani lausahdus (joka taisi kyllä lähinnä kohdistua kotimaiseen kirjallisuuteemme), että jossakin vaiheessa kävi jo itsetarkoitukselliseksi kirjoittaa romaaneihin toinen toistaan hurjempia seksikohtauksia (ks. esim. tämänkin kirjan "pakollinen kuubalainen pornografinen kahdeksas luku").

No, on tässä sentään muutakin sisältöä. Olen kuullut Kuubasta muunkinlaisia raportteja, mutta Arkipäivän mitättömyys maalailee aika vahvasti kuvaa nuorten ihmisten tarkoituksettomasta ja aatteettomasta epätoivosta järjellisen ajankulun (ja osapuilleen kaiken muunkin, ruoasta, sähköstä ja saippuasta alkaen) puutteen keskellä. Jokainen kynnelle kykenevä tuntuu hankkiutuvan maailmalle, Miamiin, Meksikoon tai Eurooppaan, jättäen taakse jääneet ystävänsä entistäkin tyhjemmän päälle. Ehkä asiat ovat saarella vähän kohentuneet sitten 90-luvun...?

Saatavilla seuraavalle lukijalle. Löytyykö ottajaa?

Tilannepäivitys (25.9.): Joku (Lalaneela se taisi olla) otti tämän luettavaksi tämäniltaisessa joensuulaisten bookcrossaajien tapaamisessa.

Journal Entry 7 by Lalaneela from Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Thursday, September 27, 2007
Ja Lalaneelan mukaan lähti tämäkin kirja Joensuun bc- tapaamisesta (kirjan alkusitaatin perusteella), odotan kovasti että pääsen lukemaan tämän. Kiitos Niora!

Journal Entry 8 by Lalaneela from Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Monday, October 01, 2007
Tämä kirja maalasi jokseenkin rankan mutta elämänmakuisen kuubalaisen maiseman mieleeni. Kirja oli jokseenkin raakile, mutta minä pidin siitä. Oli mukavaa lukea jotakin rehellistä ja rajua. Eroottiset kohdat olivat ehkä se yhden pisteen vähentävä tekijä, minulle ne olivat jokseenkin kiusallista luettavaa, ihan kuin olisin ollut kärpäsenä katossa jonkun makuuhuoneessa. Minä suosin enemmän sivulauseissa tapahtuvaa kahden ihmisen kanssakäymistä, jonka voi kuvitella tai olla kuvittelematta.
Kirjailijan sanailut olivat monessa kohtaa oivaltavia ja taidokkaita,ne yhdistettynä "arkipäiväiseen mitättömyyteen" olivat hieno lukukokemus.

Uskon tietäväni minne kirja matkaa seuraavaksi...

Journal Entry 9 by katyan from Detroit, Michigan USA on Sunday, October 28, 2007
Sain tämän Jyväskylässä vierailleelta lalaneelalta, jonka kanssa nautiskeltiin chilikaakaota ja ihailtiin ihanaa syksyistä luontoa. Kiitos paljon!

Journal Entry 10 by katyan from Detroit, Michigan USA on Monday, November 05, 2007
Tämä oli nopealukuinen pieni kirja, hyvin etelä-amerikkalainen kerronnaltaan, jonka tunnelmasta pidin. Kirjassa oli hienoja kuvailuja ja kohtauksia, mutta muuten tarina ei aina oikein kulkenut. Mutta samanalaista utuisuutta löytyy yleensä muutenkin samoilta suunnilta tulevista kirjoista, ja toisaalta utuisuus luo juuri hienoa tunnelmaa. En ole varma minne kirja matkaa seuraavaksi, toisaalta mietin että ehkä se saattaisi villinä löytää uusia ystäviä...katsotaan...

Released 13 yrs ago (11/23/2007 UTC) at Yliopisto, Mattilanniemen kampus in Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Kirja jäi psykan laitoksen Stimulus-huoneen sohvalle tyynyn päälle odottamaan uutta lukijaa...!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.