Modellen

by Lars Saabye Christensen | Literature & Fiction |
ISBN: 9788703021867 Global Overview for this book
Registered by pulcherrima of Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on 3/4/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by pulcherrima from Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on Sunday, March 04, 2007
Fra bagsiden:
Under forberedelserne til sin store jubilæumsudstilling mister den berømte kunstmaler Peter Wihl momentant synet. Begivenheden åbner en afgrund af angst i den midaldrende mand, og da han samtidig svigter sin 6-årige datter i en fatal situation, begynder hans virkelighed at slå revner. En bekendt fra fortiden dukker op med et fristende tilbud om en vej ud af krisen, pg Peter Wihl slår lettet til. Men snart bliver det klart for ham og hans nærmeste hvad det er for en pagt han har indgået ...

MODELLEN handler om forholdet mellem liv og kunst og er et isnende klart portræt af en mand som er parat til at ofre alt for at bevare sin skaberevne. Lars Saabye Christensens fortælletalent når nye h'jder i denne roman, der er uhyggeligt som en thriller.


Jeg har fået denne bog igennem et bogklub tilbud jeg bare ikke kunne afslå selvom jeg har alt for travlt til at læse den pt. Jeg håber jeg får tid inden længe, da jeg tidligere har læst Saabye Christensens Maskeblomstfamilien og nydt den, og også har Halvbroderen stående på hylden.

Journal Entry 2 by pulcherrima from Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on Saturday, May 12, 2007
Efter de første halvtreds sider syntes jeg ikke rigtigt bogen sagde mig noget. Jeg kunne ikke rigtig identificere mig med hovedpersonerne, der næsten alle er en generation ældre end mig, men jeg besluttede mig alligevel at læse videre, og det viste sig at være et godt træk.
Handlingen blev nemmere at forholde sig til, og jeg er ret begejstret for sproget. Jeg synes han formår at bruge hvad jeg formoder er en kunstmalers terminologi.
Jeg er ikke ligeså imponeret af denne bog som af Maskeblomstfamilien, men det er primært pga. temaet og ikke så meget på grund af sprog o.l.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.