Να περιφέρεσαι στην τρέλα

Registered by strangergr of Athens - Αθήνα, Attica Greece on 2/8/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by strangergr from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, February 08, 2007
Από το οπισθόφυλλο:
«…μπαινοβγαίνεις στα μποτιλιαρίσματα \ ανάμεσα σε άλλους που οδηγούν για να βγάλουν το ψωμί τους \ χωρίς καμιά αίσθηση του κινδύνου, \ της πραγματικότητας, \ της ροής του χρόνου \ ή της συμπόνιας. \ νιώθεις την απόγνωση που βγάζουν οι μηχανές τους, \ η ζωή τους είναι το ίδιο απελπισμένη \ και μονότονη με τη δική σου. \ Βρε, δεν πάει να γαμηθεί ο κόσμος όλος».

Φεύγοντας για την Κόλαση, πιστός στο ραντεβού του με τον Βιγιόν, τον Ρεμπώ, τον Ζενέ (τα τρυφερά «καθάρματα» της ποίησης) ο Τσαρλς Μπουκόφσκι άφησε πίσω ρου περισσότερα από 45 βιβλία με ποιήματα, διηγήματα, μυθιστορήματα και αυτοβιογραφικά αφηγήματα, αλλά και πλήθος ανέκδοτα κείμενα. Το «Να Περιφέρεσαι στην Τρέλα Αναζητώντας τη Λέξη, τον Στίχο, τη Ζωή» είναι ο πρώτος τόμος της εξάτομης σειράς με τα ανέκδοτα ποιήματά του (ο δεύτερος τόμος έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ηλέκτρα με τον τίτλο «Η Λάμψη της Αστραπής πίσω απ’ το Βουνό») που έχει προγραμματίσει να εκδώσει ο Τζων Μάρτιν, ο άνθρωπος που πίστεψε όσο κανένας στην αξία του έργου του. Εδώ, η πραγματικότητα σχολιάζεται με τον πιο σκληρό, τον πιο γυμνό τρόπο, και είναι αυτή η σκληρότητα, αυτή η γύμνια της γραφής που την κάνει τελικά τρυφερή. Οι μεθυσμένες κραυγές του Μπουκόφσκι δεν είναι παρά μελαγχολικά τραγούδια για έναν κόσμο που ζει και πεθαίνει τόσο άσχημα.

Released 11 yrs ago (10/26/2008 UTC) at Bartesera cafe-bar, Kolokotroni 25 str. in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Στο meet up.

Journal Entry 3 by stefkal from Karystos, Evia Greece on Monday, November 03, 2008
ωμό και ειλικρινές
δεν χαϊδεύει τα αφτιά κανενός
για όσους αντέχουν

Journal Entry 4 by axenbax on Monday, January 26, 2009
Ήμουν αποφασισμένος να μην πάρω κανένα βιβλίο από το χθεσινό meetup στο Bartesera και με το που εμφανίζεται ο stefkal μου πασάρει ένα βιβλίο 542 σελίδων λέγοντάς μου: Αυτό πρέπει να το διαβάσεις εσύ. Γκλουγκ! Νόμιζα ότι ήταν η βιογραφία του. Ευτυχώς είναι ποίηση. Ή μήπως αυτό είναι χειρότερο από ότι θα ήταν η βιογραφία του; Θα δείξει...

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.