Καπνοτόπια

Registered by winga1phawing of Ilioupoli, Attica Greece on 2/7/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winga1phawing from Ilioupoli, Attica Greece on Wednesday, February 07, 2007
[εκδόσεις Γκοβόστης, μετάφραση Άρης Αλεξάνδρου]

Journal Entry 2 by winga1phawing from Ilioupoli, Attica Greece on Monday, July 09, 2007
Τι ζόρι τράβηξα μέχρι να διαβάσω αυτό το βιβλίο, δε λέγεται! Είναι και η ξεροκεφαλιά μου όμως, δεν ήθελα να το παρατήσω.

Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση, ήταν οι... κολλημένες λέξεις της μετάφρασης: τα "ρούχατου", τα "παιδιάτης", τα "γογγύλιατου". Σκέφτηκα πως ίσως ήταν κάποιο λάθος τύπωμα στις πρώτες σελίδες. Δυστυχώς δεν ήταν, έτσι πήγε όλο το βιβλίο. Προσπαθούσα να διαβάσω και εκνευριζόμουν. Επίσης πετύχαινα κάτι "άλα" αντί για "άλλα" και μου έμπαιναν στο μάτι. Μήπως η μετάφραση έγινε σε περίοδο που υπήρχε κάποια περίεργη τάση στη νεοελληνική γλώσσα; Δεν έχω ιδέα.

Ξεκινώντας λοιπόν το βιβλίο, αρχίζω να μαθαίνω για τον Τζήτερ που με το ζόρι τα βγάζει πέρα, και παραπονιέται που δεν έχει γογγύλια να φάει, επειδή "τα πρασινόκωλα τα σκουλήκια που κακοψοφονάχουνε" του τα φάγανε. Και περνάνε οι σελίδες και ξανά τα ίδια και ξανά τα ίδια, και νομίζω πως όλο το βιβλίο θα λέει για γογγύλια και σκουλήκια. Α, δεν ξέρω αν το είπα, γογγύλια και σκουλήκια...

Κάποτε αποφάσισε να τρέξει (λέμε τώρα...) λίγο η υπόθεση, δε βαριέσαι, μέσα από γογγύλια κατάφερα και το διάβασα το βιβλίο. Μου έμεινε μια αίσθηση ψυχοπλακώματος, αλλά δεν ξέρω αν είναι τόσο από την εξέλιξη της ιστορίας, ή από την απίστευτη βαρεμάρα που μου προκάλεσε η ανάγνωσή του. Όχι μόνο βαρεμάρα, μάλλον και εκνευρισμός, επειδή μου φάνηκε πολύ χάλι το βιβλίο.
Αν το ξαναδιαβάσω σε μερικές δεκαετίες και σε άλλη έκδοση, ίσως να μου αρέσει, ίσως να πω "κοίτα πόσο ρεαλιστικά περιγράφει τη ζωή αυτών των ανθρώπων", αλλά τώρα το μόνο που λέω είναι πως πρόκειται για ένα βιβλίο που με κούρασε πάρα πολύ.

Released 11 yrs ago (7/27/2007 UTC) at Cafe del Sol (Voutadwn 44, Kerameikos) in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Απελευθερώθηκε στη μηνιαία συνάντηση (Ιούλιος 2007). Ελπίζω το επόμενο journal entry να γράφει και κανένα καλό λόγο για το βιβλίο :)

Journal Entry 4 by abbax on Monday, July 30, 2007
to epiasa sto meetup, mou arese to eksofyllo, to anoiksa kai leei mesa Darien, Konektikout, eprepe na to diavaso

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.