Een korte geschiedenis van de tractor in de Oekraïne

by Marina Lewycka | Literature & Fiction |
ISBN: 1594200440 Global Overview for this book
Registered by -Angela- of Amstelveen, Noord-Holland Netherlands on 2/6/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by -Angela- from Amstelveen, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, February 06, 2007
NBD|Biblion:
Marina Lewicka, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog uit Oekraiense ouders geboren in een Duits vluchtelingenkamp en vervolgens naar Engeland geemigreerd, heeft met "Een korte geschiedenis van de tractor in de Oekraine" een fraai debuut geschreven. Het verhaal speelt zich af in onze tijd. De vierentachtigjarige vader van de vertelster, een Oekraiens ingenieur die in Engeland woont, wordt verliefd op een struise Oekraiense, die met alle geweld naar het Westen wil en een gefortuneerd man, hoe oud ook, aan de haak wil slaan. De vrouw blijkt een ramp en de tussenkomst van de twee dochters van de ingenieur, een nogal zonderlinge man die een boek over tractoren schrijft, is nodig om de situatie weer in het reine te brengen. Een speelse, gevoelige, humoristische en zeer leesbare roman, geschikt voor een groot publiek.

en van de achterflap:
Wat doe je als je bejaarde vader hertrouwt met een jonge, geldbeluste del?
het overkomt twee zusters die met lede ogen en samengeknepen lippen moeten aanzien hoe hun vader wordt ingepalmd door de Oekraïense 'Orkaan Valentina', met haar fabelachtige boezen en haar zucht naar groen satijnen ondergoed, grote auto's en allerhande nieuwe spullen waar een mens in het Westen immers recht op heeft. De zusters zullen hun oude vetes opzijn moeten zetten om alles tot een goed einde te brengen...

Journal Entry 2 by -Angela- from Amstelveen, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, February 06, 2007
Als ik het boek gelezen heb wordt het een ring met als deelnemers:

Redfloor
(Het boek is zoek geraakt. Laten we hopen dat het bij TNT weer boven water komt.) De ring wordt voortgezet door iiwi, zie onderste journal-entry.
Dettie
Anyrock
Oehoeboeroe
Olifant
Barbje
Jij?
iez
zijdewerkster
Myst47 Stuur haar eerst even een PM of het uitkomt!
En weer terug naar Angela

Journal Entry 3 by -Angela- from Amstelveen, Noord-Holland Netherlands on Sunday, February 11, 2007
Ik vond het een leuk boek. In het begin vooral vermakelijk doordat de zussen zo hysterisch reageerden op de relatie van hun vader met Valentina. Dit deed me denken aan Anna Nicole Smith (een paar dagen geleden overleden), de wulpse dame die een stokoude rijkaard aan de haak sloeg, alleen was de man in dit boek lang niet zo rijk als Valentina van tevoren dacht. Later in het boek stond vooral de relatie tussen de zussen centraal en werd duidelijk hoe die zo heeft kunnen worden. Ieder is geworden zoals zij is door wat er in het verleden heeft plaatsgevonden. Ik vond dat het verhaal in het begin grappig was, daarna een beetje saai voortkabbelend (gaat er nog wat gebeuren?) en in het laatste deel ging het meer de diepte in en werd het echt interessant en soms tragisch.
Een mooi afgerond verhaal, daar hou ik van.

Journal Entry 4 by -Angela- at to a bookcrosser in sent by mail, A Bookring -- Controlled Releases on Sunday, February 11, 2007

Released 13 yrs ago (2/12/2007 UTC) at to a bookcrosser in sent by mail, A Bookring -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Op de post naar Redfloor!

edit: hij is een dagje later gepost, op 13-2-07

Journal Entry 5 by redfloor from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Wednesday, February 14, 2007
Lag in de brievenbus als voorbode van een grote golf boeken die mijn kant op komt. Alle andere hebben pech, want hier ga ik als eerste aan beginnen. Zodra ik mijn huidige boek uitheb start ik.

Journal Entry 6 by redfloor from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Monday, February 19, 2007
Nou, dat had ik dus zo uit. Hilarische stukken erin. Soms ook herkenbaar, aangezien mijn vader ooit wilde gaan trouwen met een 30 jarige Tsjechische. Erg leuk en vermakelijk en een aanrader!

Journal Entry 7 by -Angela- from Amstelveen, Noord-Holland Netherlands on Friday, May 25, 2007
De ring wordt voortgezet door iiwi.
Dit is de link naar het boek.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.