Vägen till Barbara Creek

by Di Morrissey | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingDeepswampwing of Oskarshamn, Småland Sweden on 5/28/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingDeepswampwing from Oskarshamn, Småland Sweden on Monday, May 28, 2007
Romanens handling tar sin början år 1963. På familjen Mitchells stora fårfarm i Nya Zeeland går livet sin gilla gång. Mitchells är både välbärgade och respekterade, och i de kretsar de rör sig håller man hårt på etikettsregler och konventioner. Alla vet sin plats och vad som lämpar sig, alla utom Mitchells yngsta dotter Sally. När Sally fyller tjugo år är hon fortfarande mer vild än tam, och en dag är hon mycket nära att ställa till en riktig skandal. Då det uppdagas att hon har ett förhållande med en högst olämplig man, som är betydligt äldre än hon, ser föräldrarna ingen annan råd än att skicka bort henne. En biljett till England tycks vara lösningen på problemet. Sally påbörjar resan tillsammans med sin bästa väninna, Pru. Men redan då de når Sydney går planerna om intet, för Pru upptäcker att hon "råkat i olycka" och måste inställa sin resa. Sally, som absolut inte vill återvända hem, tar då impulsivt tjänst som guvernant hos en familj på landsbygden i nordvästra Queensland, vilket visar sig vara mitt ute i den australiska obygden. Familjen Monroe på boskapsfarmen Barra Creek består av fem personer: Lorna, den propra modern som med viss möda kämpar för att upprätthålla ett civiliserat liv ute i bushen, hennes råbarkade men charmfulle man John och deras tre små söner, Ian, Thomas och Marty. På farmen arbetar och bor också många aboriginer. Kvinnorna hjälper till i hushållet och männen arbetar med hästarna och boskapen. Aboriginerna lever under betydligt enklare förhållanden än sina arbetsgivare, som har ett kluvet förhållande till detta folk: å ena sidan föraktar man aboriginerna och anser dem slöa och opålitliga, å andra sidan respekterar man deras urgamla kunskap om djuren och naturen och deras nästan övernaturliga förmåga att förutspå saker och ting. På Barra Creek börjar en ny fas av Sallys liv. Landskapet är ett annat än det hon kommer ifrån, här lever man i omedelbar närhet till vildmarken, de stora floderna och djungeln. Möten med krokodiler och ormar, indrivning av vilda hästar, rodeo och kamelkapplöpningar hör vardagen till och människorna som bor i dessa trakter är präglade av det tuffa livet – detta är männens värld och de kvinnor som härdar ut är av ett särskilt virke. Det dröjer inte länge förrän Sally är som en i familjen, hon vinner de små pojkarnas hjärtan och hon blir nära vän med Lorna. Dessutom möter hon under tiden på Barra Creek den stora kärleken, en oförglömlig passion som dock får ett bittert slut. År 2003, många år efter det att Sally lämnat Barra Creek, blir hon uppsökt av Lorna. Den tidigare arbetsgivaren är nu gammal och svårt sjuk, och innan hon dör vill hon lätta sitt hjärta och avslöja en hemlighet som varit tung att bära. Det hon har att berätta är både fasansfullt och hoppingivande och kommer på nytt att förändra Sallys liv ... Spänning, romantik och Australiens färgstarka och farofyllda vildmark – Vägen till Barra Creek är ett uppslukande läsäventyr med ett överraskande slut.

Di Morrissey har arbetat som journalist inom tidningsvärlden och inom radio och teve. Hon har skrivit en lång rad mycket populära romaner och är en av Australiens mest framgångsrika romanförfattare. Hon är bosatt i Byron Bay i New South Wales.

Journal Entry 2 by wingDeepswampwing at Ringarum in Söderköping, Östergötland Sweden on Monday, September 16, 2019

Released 5 mos ago (9/16/2019 UTC) at Ringarum in Söderköping, Östergötland Sweden

WILD RELEASE NOTES:

En bok på vandring!

Välkommen till bookcrossing!
Kul att du har tagit hand om den här boken. Skriv gärna en rad om vad du tänker göra med den, så får de som tidigare haft hand om boken ett besked. Det går bra att vara anonym, men man kan också bli medlem, det är gratis och då kan du jaga fler böcker. Släpp gärna iväg den här boken när du är klar med den så att får den fortsätta sin resa.

Funderingar och mer information? Titta in på det skandinaviska forumet: http://www.bookcrossing.com/forum/31.


Journal Entry 3 by wingAnonymousFinderwing at Söderköping, Östergötland Sweden on Wednesday, October 23, 2019
Läste boken som ren underhållning, egentligen inte så interesant.
Upplockad på Ringarums värdshus

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.