Unikirja

by Heikki Siltala | Children's Books |
ISBN: 9512335913 Global Overview for this book
Registered by Mergylien of Pyhäjärvi, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 1/30/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Mergylien from Pyhäjärvi, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Tuesday, January 30, 2007
Mukavasti kirjoitettu pieni pokkari unista. Tämä unikirja ei pyri todistamaan mitään tai ottamaan kantaa. Siltala on lähinnä kerännyt mielenkiintoisia näkemyksiä unista eri puolilta maailmaa. Kirjan lopussa on unipäiväkirja.

Kirjoitin kirjaan kaksi unta. Kirjassa on pieni osio unien tulkitsemiseksi, mutta valitettavasti uneni ei oikein sopinut mihinkään mainituista kategorioista. Unissani ei edes esiintynyt erityisiä eläimiä (paitsi lehmiä) tai esineitä :( Unia saa siis kirjoittaa useampia, kunhan pitää huolta, että ringin viimeisillekin riittää vielä tyhjiä sivuja.

Unikirja lähtee siis kierrokselle suomalaisten bookcrossaajien uniin :)

Rinkiin ilmoittautuneet:
Arjamaaria (Pori)
CatharinaL (Tampere)
Louhi (Oulu)
Kemppu (Oulu)
Webekhet (Oulu taas kesäkuussa)

Journal Entry 2 by arjamaaria from Pori, Satakunta Finland on Wednesday, February 21, 2007
Unikirja saapui. Kiitos. Toivottavasti näen seuraavina öinä muitakin unia kuin painajaisten sekaisia unia vanhoista kouluista ja koulukavereista. Niitä on nyt katsottu viime viikot ja alkaa kyllästyttää.

EDIT: Miten sattuikin, että näin todella erilaisen unen kuin yleensä, juuri kun sain kirjan käsiini. Olin niin rakastunut serkkuuni (olen lukenut Lotta-kirjoja) ja hän valitsikin toisen. Olin myös näytelmässä (taas viimeksi luettu Lotta) ja olin siitä kovin onnellinen. Ja minusta oli otettu kuvia, jotka sai lunastaa (sain kaverin penkkarikuvia). Ne olikin otettu salaa kuin piilokamerassa, olin vähillä vaatteilla ja paljon tuon serkkuni kanssa. Olin vähän järkyttynyt. Sitten kävikin ilmi, että serkku oli vain leikkinyt kanssani. Suudelma oli vain humalaisen suudelma ja minä olin ihan maassa. Hän valitsi aikuisen naisen. Aargg!!!

Kaikesta huolimatta uni oli jotenkin ihana. Sellainen teinirakkaus ja aikuinen mies. Nam.

Sitten kommentti Mergylienille:
Näetkö usein lehmäpainajaisia?
Minulla on nimittäin takana lapsuus ja nuoruus maatilalla. Näen säännöllisesti painajaisia siitä, että lehmät karkaa. Todellisuudessa pelkäsin ko. tapahtumaa lapsena ihan hirveesti mutten koskaan uskaltanut siitä puhua. Siitä tuli minulle todellinen painajainen. Ja nyt siis näen siitä uniakin. Helpottava huomata, että joku muukin ajaa lehmiä unissaan.


Kiva rinki. Sain selvästi intoo katsella taas unia!

Journal Entry 3 by CatharinaL from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, February 23, 2007
Ei helvata :-D

Kirja tupsahti tänään postiluukusta, ja olin juuri herännyt todella pervoon uneen... Olin vieläpä odottanut rinkiä innolla ja päättänyt kirjoittaa siihen heti ensimmäisen muistamani unen.

Hauskasti BookCrossing-aiheinen tämä uneni kuitenkin, ja taitaapa se kaikkine elementteineen olla peräti oman lajityyppinsä klassikkokin. Ainakin mitä omasta isosta unikirjastani tarkistin :-)

Kiitos ihan parhaasta ringistä! Ja Arjamaarialle ajoituksesta! Laitan pian eteenpäin, nyt kun tämä unikin tuli kuin tilauksesta.

[EDIT 25.2.] Ei mene sen paremmin tänäänkään. Sain toisen unen kirjattua: tällä kertaa uneksin huikeasti Helvi Hämäläisen vetopasuunasoolosta.

[EDIT 27.2.] Kirja lähti Louhelle.

Journal Entry 4 by Louhi from Kajaani, Kainuu / Kajanaland Finland on Thursday, March 01, 2007
Unikirja tuli tänään postissa.
Kirjoittelen siihen huomenna unia.

EDIT 26.3.
Kirjoittelinkin vasta myöhemmin, koska sain siihen kunnon painajaisen. Kiva kirja ja tosi ihana lukea teidän toisten unia.
Seuraavaksi Kempulle.

Journal Entry 5 by Kemppu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, April 16, 2007
Sain unikirjan miitissä tänään. Kirjoittelen heti, kunhan näen jonkun mielenkiintoisen unen!

EDIT 24.4.
No niin, näin vihdoin unen, jonka muistin kunnolla aamulla ja se on nyt asianmukaisesti kirjoitettu muistiin. Harmi, että tämän kirjan unipäiväkirjaan on jätetty kovin vähän tilaa unen tapahtumien kirjaamiselle. Muut kohdat eivät tarvitsisi niin paljon tilaa.
Unipäiväkirjan pitäminen on kyllä tuttua, kirjoitan usein uniani muistiin muutenkin.
Teidän muiden unista oli myös hauska lukea, varsinkin kun ne olivat niin monipuolisia. Helvi Hämäläinen ja vetopasuuna aiheuttivat erityistä hilpeyttä. :D
Unikirja oli yleisestikin ottaen kiinnostava ja kompakti tietopaketti unista, vaikka erityisesti historia- ja unet eri kulttuureissa -osuudet olivat pelkkä pintaraapaisu aiheesta. Mutta voihan näihin aiheisiin perehtyä tarkemmin muiden kirjojen avulla. Esimerkiksi senoi-kulttuurin suhtautumisesta uniin olen lukenut aiemminkin, antropologi kun olen.

EDIT 25.4.
Lähetin kirjan Mergylienille, joka toimittaa sen varmaan Webekhetille tavalla tai toisella!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.