Valkoiset omenat

by Jonathan Carroll | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Tintti of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 1/18/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
13 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Tintti from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, January 18, 2007
Takakannesta:
Vincent Ettrich on hurmaava naistenmies, joka huomaa kuolleensa ja palanneensa takaisin elävien kirjoihin, eikä hänellä ole aavistustakaan miten tai minkä vuoksi.
Outojen hahmojen ja erikoisten ennusmerkkien kuljettamana hän alkaa hiljalleen ymmärtää, että hänet on herättänyt henkiin hänen ainoa todellinen rakastettunsa Isabelle, joka odottaa lasta, universumin mahdollista pelastajaa. Mutta oikein kasvaakseen lapsen on tultava isänsä opettamaksi, erityisesti siitä, mitä tämä näkin tuonpuoleisessa - jos Ettrich vain voisi muistaa näkemänsä.


Takakanteen lainattu Boston Globen kommentti on minusta aika osuva: Aivan kuin David Lynch kirjoittaisi hyväntuulisena. Melko kummallista menoa siis. Varsinkin puolenvälin jälkeen tuntui että tarina meinasi karata käsistä, sen verran vauhdikkaasti tapahtui mitä oudoimpia asioita.

Hiukan kirjassa häiritsi lievä sekavuus ja jonkinlainen jatkuvuuden puute - henkilöillä tuntui välillä olevan erikoisia kykyjä mutta seuraavassa hetkessä niitä ei taas ollutkaan. Esimerkiksi Anjo kertoi Isabellelle aluksi vaikka mitä, näytti näkyjä ja suojeli Isabellea kaikin tavoin, mutta sitten se yhtäkkiä loppui ja Anjosta tuli ihan tavallinen vauva. Kirjan maailmassa ei tuntunut olevan mitään sääntöjä vaan ihan mitä tahansa saattoi tapahtua. Toisaalta se teki tarinasta myös kiinnostavan, kun ei todellakaan voinut arvata mihin suuntaan juoni seuraavaksi sinkoaa.

En oikein osaa sanoa pidinkö kirjasta vai en. Hajanaisuus ja jonkinlainen hätäisyyden tunne häiritsi, eivätkä henkilöhahmotkaan olleet kovin kummoisia (en ainakaan voi sanoa pitäneeni kenestäkään), mutta oli tarinassa silti jotain hyvääkin. En vain osaa määritellä mitä se oli.

Kirja on maaliskuun kirja hs.fi:n lukupiiri-blogissa.

http://www.whiteapples.com/


Carrollin Naurujen maa kiersi aikanaan rinkinä, joten taidan tarjota tätäkin kierrokselle.

Rinkiin osallistujat:

lunatum (Oulu)
chrisim (Tampere)
ruzena (Hämeenlinna)
Ahava (Helsinki)
aava (Jyväskylä)
katyan (Jyväskylä)

... ja takaisin minulle (Jyväskylä).

Järjestystä saa muuttaa, jos vaikka sopiva kuriirikyyti osuu kohdalle.

Journal Entry 2 by lunatum from Savukoski, Lappi / Lappland Finland on Tuesday, March 27, 2007
En ole kolmeen viikkoon käynyt kotona hiihtoloman ja tenttikiireiden vuoksi. Viime viikonloppuna kotosalla käydessäni minua odottelikin pari kirjaa.

Harvinaista kyllä matkustelin julkisilla ja linjurimatkalla takaisin Ouluun luinkin tämän kirjan melkein kokonaan. Pidin kirjasta tosi paljon. Välillä lukiessa oli hieman painajaismainen olo, joka oli tuttu Naurujen maastakin. Tarinalla ei ollut varsinaisesti alkua eikä loppua, mutta se ei haitannut, pidin kirjasta. Lisäksi kirjassa esitetyt viisi kysymystä olivat sellaiset, että niitä tuli omalla kohdallakin pohdiskeltua ja täytyy ne esittää tietysti miehellekin jossain vaiheessa.

Kiitos kirjan jakamisesta Tintti.!

Journal Entry 3 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, April 04, 2007
Kirja päätyi minulle jo näin pian, kiitos!

Journal Entry 4 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, May 11, 2007
Kirja jumiutuu minulle muuten, joten nopeana lukijana tunnettu ruzena saa lukea kirjan tässä välissä. Luen sen myöhemmin loppuun ja välitän Kesäpäivillä eteenpäin (Ahavalle).

Journal Entry 5 by wingruzenawing from Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 15, 2007
Kiitos, luetaan pois!

Journal Entry 6 by wingruzenawing from Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, May 21, 2007
White Apples 2002, suom. Laura Lahdensuu, Loki-kirjat 2006, 317 s.

Ihana tuo suomalainen kansi / Jari Paananen.

Joku sanoi jossain niinkin, että tämä kirja on kuin Salaiset kansiot Dostojevskin kirjoittamana. Itse lisäisin, että vielä kun neropatti Tim Burton ohjaisi...

Dostojevskikin näyttää ihmisen raadollisuuden ja sen jälkeen armahtaa hänet. Jotain samaa, kyllä.
Carroll ei yllä tekstitasolla Dostojevskin rinnalle (ja vielä suomentajan lause paikoin notkuu). Hienoja ovat aforistiset pilkahdukset. Joka ainoa niistä asioista on mahdoton ja ne kaikki ovat tapahtuneet meille. Voiko syntymättömästä lapsesta kauniimmin puhua?
Mutta kielen loisto ei ole tässä se juttu. Tarina, se se on mielikuvituksen juhlaa. Vauhti on niin kova, että minusta kyllä muutama hahmo kärsii keskenmenon. Onneksi ei lempparini Tillman Reeves:)

Koira, Carrollin merkkituote, vilahtelee jälleen mukana. (Yhden hengen Jonathan Carroll Fan Clubini ensimmäinen julkaisu tulee olemaan Koiruus J. Carrollin tuotannossa.)

-ruzena

Chrisim, tarkkaile huomenna postiasi.

Journal Entry 7 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, May 23, 2007
Ehtinen lukea kirjan ennen kesäpäiviä. Ahava tosin perui tulonsa, mutta ehkä saan järjestettyä tapaamisen hänen kanssaan Hesassa kesäpäiväviikolla. Muutoin tuon kirjan alkuperäisen suunnitelmani mukaan Ahlmanille ja seuraava (tai seuraavasta seuraava) saa kirjan mukaansa :)

16.6.07 Jäipä tämän JE:n kirjoittaminen viime tippaan, kohta pitäisi jo olla kesäpäivien iltapalaruokia ostamassa! Siispä pari hassua riviä vain.

Pidin aivan valtavasti Valkoisista omenista. Mosaiikki-teoria oli huikea. Kirjan ennalta-arvaamattomuus viehätti. Minusta päinvastoin oli loogista, että Anjo muuttui tavalliseksi vauvaksi, sillä olihan se selitetty aivojen kehitysmuutoksena. Henkilöistä pidin kaikista. Minä myös hätkähdin kun Ettrich herää "tuntemattoman" vaalean naisen vierestä, että mitäs nyt tapahtuu, sillä olin kuvitellut Isabellen ruskeatukkaiseksi :) Pakko vielä kertoa, että eräs painovirhe nauratti kovin: paniikkiin menon sijasta mentiinkiin pankkiin...

Journal Entry 8 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, June 16, 2007
Otan kirjan mukaani Tampereen BC-kesäpäiville. Koskapa lukulistalla seuraavina olevat Ahava ja aava eivät päässeet osallistumaan, annan kirjan katyanille.

Journal Entry 9 by katyan from Detroit, Michigan USA on Saturday, June 16, 2007
Sain kirjan tänään! Kiitos paljon!

Journal Entry 10 by katyan from Detroit, Michigan USA on Wednesday, September 12, 2007
mmm... nämä carrollin kirjat jaksavat hämmentää minua ennalta arvaamattomuudessaan, ja niin hämmensi tämänkin kirja. En oikein koskaan tiedä pidänkö niistä lopulta vai en, jotenkin on vähän ahdistavaakin kun mistään ei saa tolkkua ja tarinalla ei välttämättä ole selkeitä rajoja. Mutta hienoja ajatuksia ja pohdintoja näissä riittää, taidankin ottaa ne jatkossa enemmän filosofian kannalta....:)
Kirja menee seuraavaksi aavalle, käyn varmaan pudottamassa sen postiluukusta joku päivä.

Journal Entry 11 by katyan from Detroit, Michigan USA on Monday, September 24, 2007
Pudotin kirjan aavan postiluukusta tänään!

Journal Entry 12 by aava from Dals-Ed, Västergötland Sweden on Monday, September 24, 2007
Kirja on täällä! Kirjoja on jonossa muutamia ennen tätä, mutta toivottavasti Tintti ei hirmuisesti pahastu kun sen lukeminen kestää...Edellinen Carroll oli hieman pettymys, mutta josko tämä taas palauttaisi uskon kirjailijaan.

edit 28.10: Olen jo aloittanut lukemaan... ja saan varmaan loppuun ensi viikolla. Onko muuten niin, että Ahava jäi välistä pois?Hänelle voin kyllä kirjan postittaa, kun saan sen loppuun.

Journal Entry 13 by aava from Dals-Ed, Västergötland Sweden on Tuesday, October 30, 2007
Vau, kylläpä tämä kirja olikin melkoinen vuoristorata. Melkein siitä ensimmäisestä kohtauksesta, jossa Vincent tapasi kuolleen työkaverinsa Brunon (joka sitten osoittautui hieman erilaiseksi kaveriksi)ihan lopppuun asti kirja onnistui ottamaan mukavia selkälenkkejä lukijastaan. On vaan niin, että että edelleen Carrollin päähenkilöt (tässä ääliö häntäheikki Vincent ja vielä ääliömpi tyttöystävä Isabelle)ovat ihan kauheita tyyppejä. Ei siis voisi vähempää kiinnostaa miten heille käy. Siinä mielessä on väärin, kun takakannessa lukee, että Valkoiset omenat voisi muistuttaa Lynchiä edes hyväntuulisena. Mutta mitäs näistä. Tämä oli kyllä aika huikea kirja, varmasti luen Carrollia jatkossakin, jos ei muuten niin sen takia, että koirilla on edelleen pieni mutta merkittävä rooli tarinoissa.

Taisi olla niin, että Ahava jäi väliin ringissä. Jos hän haluaa kirjan luettavaksi, niin postitan sen, muuten palaa Tintille.

edit 6.11: Ahava ilmoitti skippaavansa kirjan, joten palautan sen Tintille.

Journal Entry 14 by Tintti from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, November 07, 2007
Kirja palasi kotiin. Kiitos kaikille rinkiin osallistuneille!

Edit 22.6.2009: Varattu Niksulle.

Journal Entry 15 by Niksu from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, June 30, 2009
Kirja odotti eteisessä kun tulin töistä. Kiitos Tintti räpäkistä! Otan tämän heti lukuun, kunhan suoriudun rinkikirjasta.

**Edit 14.7: Luin muutaman sivun kirjasta ja jätän tämän lukemisen myöhempään. Jotenkin on fiilis tämän sopivan paremmin syksyyn tai talveen.

Journal Entry 16 by Niksu from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, November 29, 2009
Pidin kirjasta valtavasti! Ehkä varmasti yksi parhaimmista kirjoja joita olen tänä vuonna lukenut. Minua ei haitannut mielivaltainen paikoista ja tapahtumista hyppeleminen, se sai minut keksittymään tarinaan täysin kun piti seurata ettei putoa kyydistä pois. Isabellasta pidin myös paljon. Oli jokin muukin naishahmo Carrollin aikaisemmissa kirjoissa johon ihastuin myös, onko näissä sitten aina jotain samaa, en osaa sanoa.

Jäin siten miettimään aikaisempia kirjailijan teoksia joita olen lukenut, kuinka niistä ei oikein muista kovin paljoa yksityiskohtia enää myöhemmin. Ehkä se on niin yksityiskohtien ilotulitusta ja huimaa mielikuvitusta äkkine juonenkäänteineen ettei ne kaikki voi millään jäädä päähän.

Carrollin tuotannossa viehättää sama kuin Murakamissa, samat tunnusomaiset piirteet ja hahmot jotka toistuvat kirjasta toiseen. Ja siltikään ei tunnu että kaikki olisi saman kertausta vain vähän eri juonenkääntein. Murakamilla on mm. kissat, Carrolilla koirat, ruzenan ensimmäistä Fan Club-julkaisua siis odotellen...:D.

Kiitos Tintille tästä hienosta lukukokemuksesta! Tämä jää varmasti pyörimään mieleen vielä pitkäksi aikaa ja hetken aikaa kaikki muut kirjat saattavat tuntua hieman latteille. Kirja jatkaa matkaansa wishlist-toiveen perusteella.

Journal Entry 17 by Niksu at by mail, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Sunday, November 29, 2009

Released 9 yrs ago (11/30/2009 UTC) at by mail, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja löytyy lukutuolin toivelistalta mutta kohta myös hänen postilaatikostaan.

Journal Entry 18 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, December 01, 2009
Elämä tuntuu tänään yhdelle juhlalle, postilaatikkoon kolahti kaksi wishlist -kirjaa :) Toista osasin odottaa, mutta tämä oli yllärien ylläri - kiitos, Niksu!! Kiitos myös teille muille kirjaa kierrättäneille, journal entrynne lupaavat jotain aika hyvää... En millään malttaisi odottaa joululomaa, koska haluaisin upota tähänkin kirjaan tässä ja nyt, heti.

Journal Entry 19 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, April 03, 2010
Carrollin mielikuvitus on huikea, tämä tarina imaisi matkaansa ja vei mennessään tosi pimeisiin ja outoihin maailmoihin! Loppuosa oli vähän turhankin kuvitteellinen, lukiessa oli koko ajan semmoinen kärryiltä tipahtamisen tunne ja tuli tarve saada ympärilleen selkeät raamit. Murakami on joskus saanut aikaan saman tunteen :)
Kaikessa hämmentävyydessään kirja kiehtoi minua ja tarjosi tehokkaan hyppäyksen arkitodellisuudesta mielikuvitusmaailmoihin.

#48 for Reduce Mount TBR 2010 Challenge by DoveiLibri

Journal Entry 20 by winglukutuoliwing at By hand, RABCK -- Controlled Releases on Tuesday, April 20, 2010

Released 9 yrs ago (4/20/2010 UTC) at By hand, RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirjan matka jatkuu toivelistayllärinä :)

Journal Entry 21 by wingerpaxwing on Tuesday, April 20, 2010
Valtavat kiitokset kirjasta ja miittiseurasta, lukutuoli! Jotain tiesin olevan tulossa, mutta Valkoiset omenat yllättivät silti mukavasti! Ihanaa!

Journal Entry 22 by wingerpaxwing on Sunday, May 16, 2010
Mielenkiintoinen lukukokemus... varsinkin öisin kaikinpuolin väsyneenä lukien... Carrollin kirjat eivät oikein sallisi sellaista herpaantumista keskittymisessä.

Yht'äkkiä muuttuvat tilanteet ja miljööt sekä leijuva aikakäsite veivät ainakin tämän lukijan hämärän rajamaille - maagisista asioista puhumattakaan. Luin aivan hiljattain Carrollin kirjan The wooden sea, jota lukiessa olin myös ajoittain aivan uppeluksissa. Näissä kirjoissa oli hyvin paljon yhteisiä teemoja ja elementtejä sekä hyvin samankaltaisia sattumuksia. Luulen, että tästä kirjasta jää mieleen tuo mosaiikki ja ne kutkuttavat kysymykset, joihin väkisinkin lähti pohtimaan omia vastauksiaan.

Kiitoksia kirjaa kierrättäneille ja etenkin lukutuolille toiveeni toteuttamisesta!

Edit:
Kirja on varattu Chanialle! :)

Journal Entry 23 by wingerpaxwing at A Controlled Release, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Monday, May 17, 2010

Released 9 yrs ago (5/17/2010 UTC) at A Controlled Release, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja on matkalla Chanialle! Lukuiloa!

Journal Entry 24 by Chania from Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Wednesday, May 19, 2010
Kiitos erpax! Kirja tulee todennäköisesti luettua kesän aikana, sen verran kiinnostavalta vaikuttaa!

Journal Entry 25 by Chania at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Sunday, June 03, 2012
Hmmm, mitä sanoisin.. mielenkiintoinen ja mielikuvituksellinen, mutta silti hiukan pettymys, koska Carrollin kirja The Wooden Sea http://www.bookcrossing.com/journal/1416360/ oli niin hieno elämys että odotin tältä samaa. Hieno kirja tämäkin, mutta jotenkin hajanaisempi ja jollain lailla tarina ei kulkenut niin jouhevasti kuin tuossa edellämainitussa kirjassa.

Released 6 yrs ago (10/17/2012 UTC) at Mediacafe by Harju in Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland

WILD RELEASE NOTES:

BC-miittiin mukaan :)

Journal Entry 27 by Runojalka at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Wednesday, October 17, 2012
Nappasin mukaani Kokkolan bc-miitistä. Kiitos!

Journal Entry 28 by Runojalka at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Monday, May 20, 2013
Enpä tiedä nautinko juurikaan tämän kirjan lukemisesta. Lukiessa olo oli samanlainen kuin silloin, kun joku selostaa juurta jaksaen millaista unta näki viime yönä ja sekava sepustus vain jatkuu jatkumistaan. Meno oli niin tolkutonta, että itsellekin tuli levoton olo. Carrollilla on kyllä pohjaton mielikuvitus, se on myönnettävä.

Journal Entry 29 by Runojalka at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Monday, June 03, 2013

Released 5 yrs ago (6/3/2013 UTC) at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Onnea toukokuun kirja-arvonnan voittajalle!

Journal Entry 30 by Vinha_E at Kankaanpää, Satakunta Finland on Wednesday, June 05, 2013
Kiitos! Vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Journal Entry 31 by Vinha_E at Kankaanpää, Satakunta Finland on Monday, September 22, 2014
Olipas aikamoinen tarina. Vaivatonta luettavaa monimutkaisesta juonesta huolimatta. Jännitys säilyi loppuun asti. Kiitos tästä lukukokemuksesta!

Journal Entry 32 by Vinha_E at Kankaanpää, Satakunta Finland on Wednesday, September 24, 2014

Released 4 yrs ago (9/24/2014 UTC) at Kankaanpää, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Laitoin kirjan postin matkaan seuraavalle lukijalle. Hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 33 by -Kata- at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, October 05, 2014
Suurkiitokset toivelistakirjasta! :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.