Φαχισέ Τσίκα

Registered by apapsa of Athens - Αθήνα, Attica Greece on 1/6/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by apapsa from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Saturday, January 06, 2007
Ωραίο βιβλίο. Το βρήκα προχτές στο SOLARIS στη στοίβα με τα βιβλία με ένα ευρώ. Θα το κάνω πάσα στον Zlatko που έχει ξεκινήσει και το bookring με ένα άλλο βιβλίο του Κοροβίνη, το Κανάλ ντ' Αμουρ...

"Το αφήγημα Φαχισέ Τσίκα στηρίζεται στην προφορική μαρτυρία μιας ηλικιωμένης γυναίκας απ' την Κερασούντα του Πόντου, της Ευθαλίας, και παρακολουθεί την κατατρεγμένη ζωή της από τα συνταρακτικά πολεμικά γεγονότα στη Μαύρη Θάλασσα των αρχών του αιώνα μέχρι την κατάληξή της -έπειτα από πολλές περιπέτειες- στα μπορντέλα του Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη. "Φαχισέ" στα τουρκικά σημαίνει "πόρνη". "Τσίκα", δηλαδή κοπέλα, είναι το παρατσούκλι που έδωσε στην Ευθαλία ο Σπανιόλος αγαπημένος της."

Journal Entry 2 by ZlatkoGR from Thessaloniki, Thessaloniki Greece on Wednesday, January 10, 2007
Ευχαριστώ apapsa! Τουλάχιστον αυτό θα το διαβάσω, γιατί το Καναλ Ντ' Αμουρ το ξεκίνησα σαν bookray πριν ακόμα το διαβάσω εγώ! Για να δούμε...

Journal Entry 3 by ZlatkoGR from Thessaloniki, Thessaloniki Greece on Friday, January 12, 2007
Λοιπόν, το διάβασα αργά χτες το βράδυ και μου άρεσε πολύ. Αρκετά από τα γλωσσικά σχήματα που χρησιμοποιεί η γυναίκα αυτή, τα έχω στα αφτιά μου αφού και η τοπική προφορά της Χαλκιδικής χρησιμοποιεί κάποια και φυσικά το γεγονός πως η μισή μου καταγωγή είναι Ποντιακή, βοηθάει. Ζωντανή αφήγηση...

Journal Entry 4 by ZlatkoGR at OBCZ - Cafe Froutotipo in Thessaloniki, Thessaloniki Greece on Tuesday, June 12, 2007

Released 12 yrs ago (6/12/2007 UTC) at OBCZ - Cafe Froutotipo in Thessaloniki, Thessaloniki Greece

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Θα το αφήσω απόψε το βράδυ στο Φρουτότυπο.

~~~~~~~Καλωσήρθες στο Bookcrossing!~~~~~~~

Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο.
Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις αυτό το σχόλιο -μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!

Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας κλπ) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ.

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ότι χρειάζεσαι να ξέρεις για το BookCrossing.
(thanks apapsa!)

Journal Entry 5 by Monte-Cristo from Argostoli, Kefalonia Greece on Wednesday, June 13, 2007

Το βιβλίο αυτό κυριολεκτικά το άρπαξα από τα χέρια του καλού μας ZlatkoGR. Είμαι σίγουρος ότι θα ικανοποιήσει την δίψα μου, να μάθω για την άλλη πλευρά της ζωής των Ρωμιών της Πόλης, έτσι όπως δεν παρουσιάζεται στο κλασικό πια "Λωξάντρα" της Μαρίας Ιορδανίδου. Ευχαριστώ apapsa και ZlatkoGR!


Journal Entry 6 by Candy-Candy from Thessaloniki, Thessaloniki Greece on Monday, July 09, 2007

Επειδή έχω διατριβή σε βιβλία που πραγματεύονται το συγκεκριμένο θέμα, ήτοι ο ελληνισμός της Πόλης, αφενός χάρηκα που το βρήκα ξεχασμένο σε ένα τραπεζάκι ενός καφέ αφετέρου στάθηκε η αφορμή να μπω στην παρέα σας. Τώρα σκοπεύω να το απελευθερώσω ομοίως σε ένα καφέ για να μεταλαμπαδευτεί η γνώση και σε άλλους συνανθρώπους μας!


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.