Flygtingen

by Olav Hergel | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9185625161 Global Overview for this book
Registered by pulcherrima of Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on 1/2/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by pulcherrima from Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on Tuesday, January 02, 2007
I Irak bliver den danske journalist Rikke Lyngdal kidnappet af lokale terrorister, truet på livet og skamferet for åbent tv-kamera. Senere flygter en af terroristerne til Danmark, men bliver genkendt, og en stadig mere rasende landsdækkende menneskejagt er i gang. Undervejs bliver mange forskellige danskere fra alle samfundslag tvunget til at besvare spørgsmålet: Hvad gør du, hvis en flygtning banker på`

Flygtningen er et panorama over Danmark i et tid, hvor flygtningestrømme og fordomme, massemederiernes rolle og vores eget ansvar er blevet de mest presserede emner.

Olav Hergel, født 1956, er cand jur, og journalist. Flygtningen er hans skønlitterære debut, som blandt andet har givet ham Carsten Nielsen Legatet.

Dette er en bog jeg har fået i julegave, men som jeg aldrig har hørt om før. Jeg synes imidlertid den lyder meget spænende, og jeg glæder mig til at læse den.

Update d. januar 2009
Bogen er højaktuel i en ny film med titlen Flugten med Iben Hjele i hovedrollen som Rikke (nu) Lyngvig.

Journal Entry 2 by pulcherrima from Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on Monday, May 04, 2009
Jeg var meget grebet af historien i Flygtningen. Jeg synes den er en interessant tolkning af Danmark som det har været i Fogh Rasmussen-perioden, og den har engang imellem kunne bidrage med nogle nye vinkler. Det er interessant så få informationer man nogen gange skal have om en person, før man kan genkende dem. Det benytter Hergel sig i høj grad af, fordi rigtig mange af personerne, deres udtalelser og selve begivenhederne er direkte inspireret af virkelighedens Danmark.
Som spændingsroman fangede den mig også, og på den måde var den velskrevet - synes dog at der er noget sprogligt der irriterede mig, f.eks. gentagelser af nøjagtigt samme passage, men sagt af forskellige personer. Men måske det bare er mig der ikke forstår pointen i det?

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.