Joe Speedboot

by TOMMY WIERINGA | Literature & Fiction |
ISBN: 9023414330 Global Overview for this book
Registered by AnnevO of Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on 12/4/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by AnnevO from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Monday, December 4, 2006
Volgens bol.com:
Joe Speedboot is een roman over liefde en rivaliteit, over een verlosser zonder belofte en een heroïsche odyssee. Het toont het lot van nieuwkomers in een Nederlands dorp, waar de last van het onverwerkte verleden op de inwoners drukt. De tragikomische maalstroom van gebeurtenissen geeft het ingeslapen dorp een onverwachte dynamiek waar het niet meer van zal herstellen.
Tommy Wieringa schreef met Joe Speedboot een gedreven, aanstekelijke ontwikkelingsroman, met een hoofdrol voor de mateloze verbeeldingskracht van één man.

Fransje Hermans, de verteller van het verhaal, is na een ongeluk invalide geraakt en heeft voorgoed zijn spraakvermogen verloren. Hij is de zelfbenoemde chroniqueur van het dorp Lomark. Zijn fascinatie voor de nieuweling Joe Speedboot is grenzeloos: Joe Speedboot, de jongen die zijn eigen naam gekozen heeft en op zijn vijftiende al bommenlegger, vliegtuigbouwer en bewegingsfilosoof is. Nauwgezet observeert Fransje hoe nog een nieuwkomer de natuurlijke orde van het dorp komt verstoren: Joe's stiefvader Papa Afrika, een zachtaardige Nubiër met gazellenogen die een kleine scheepswerf begint op de oever van de Rijn. Dan verschijnt de geheimzinnige Picolien Jane, een beeldschone Zuid-Afrikaanse, aan wie Fransje zijn kronieken opdraagt en voor wie levenslange vriendschappen op het spel worden gezet. In haar komen alle verhalen samen, met noodlottige gevolgen.
Op originele wijze en met speels vernuft, toont Tommy Wieringa de loop van een geschiedenis, waarin niemand aan zijn bestemming ontkomt.

Journal Entry 2 by AnnevO from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, April 22, 2007
In het begin kostte het moeite om goed in het verhaal te komen, maar hoe meer ik las, hoe meer ik de jubelende recenties en de vergelijking met John Irving ging begrijpen.

Journal Entry 3 by AnnevO at on Sunday, April 22, 2007

Released 15 yrs ago (4/22/2007 UTC) at

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Dit boek gaat als kadootje naar een medeboekcrosser. Veel plezier ermee!

Journal Entry 4 by wingBarbjewing from Gouda, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, May 5, 2007
Dankjewel! Ik ben heel blij met dit cadeautje! Wilde dit boek al heel lang lezen, denk ook dat hij ondanks stapels tbr toch snel aan de beurt zal komen. :-)

Journal Entry 5 by wingBarbjewing from Gouda, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, September 8, 2007
Wat een bijzonder boek! Ik weet niet zo goed of ik er nu blij of verdrietig van word, of ik nu boos ben of teleurgesteld, of dat ik er om moet lachen. Het is een boek dat ik andere mensen wil laten lezen. Ik moet alleen nog even kiezen wie de eerste wordt. :-) Mijn broertje misschien.

Dankjewel AnnevO, ik ben erg blij dat ik dit boek eindelijk gelezen heb!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.