Linnut ovat lähteneet

by Yashar Kemal | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9516436838 Global Overview for this book
Registered by AspenYard of Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 8/1/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by AspenYard from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, August 01, 2007
Pre-numbered label used for registration.

Takakannesta:

Maailmankuulu turkkilaiskirjailija Yashar Kemal - kansansa rakastettu tulkki - kirjoitti tämän runollisen kauniin ja haikean surumielisen romaanin maanpakolaisuuden vuosina 78-81 Tukholmassa. Teokseen sisältyy myös Jarl Hellemannin Tapaamisia -teoksessa julkaistu haastattelujen phjalta syntynyt Yashar Kemalin kirjallinen muotokuva.

"Ja linnut, ne saapuivat tulva-aaltoina peittäen koko taivaan lukemattomina laumoina, kuin perhosparvet... Niiden siivet hipaisivat korviasi, käsiäsi, kasvojasi. Olit joutunut oikeaan lintusateeseen. Siihen aikaan oli lintuja, jotka olivat aivan sinisiä... Sen sini oli välkehtivää, tahratonta sineä, joka täytti silmäsi sinisellä ja sielusi valon tulvahduksella, koko maailmankaikkeus säkenöi sinistä, puhdasta, valonhohtoista, riemullista sineä. Nuo linnut värjäsivät kaiken siniseksi, jopa yön ja kuutamonkin."
Mutta siniset linnut ovat lähteneet. Ja niiden mukana toivo ja rakkaus... Ihmiset eivät enää halua ostaa toreilla lintuja päästääkseen ne vapauteen — unelmina tulevasta paratiisista. Sillä ihmiset ovat unohtaneet paratiisin.


Olen itse lukenut tämän kirjan kuluvan vuoden keväällä. Pidin runollisen kertovasta kirjoitustavasta, joka piti otteessaan ja jaksotti kirjaa, jota ei ole jaettu lukuihin. Siispä kun löysin pari kappaletta tätä kirjaa kirpparilta, ratkesin ostamaan ihan vaan BC tarkoituksiin.

Osallistun kirjalla Ahavan lintuhaasteeseen.

Released 13 yrs ago (8/26/2007 UTC) at Hirvensalo, lintutorni in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Kasenkan liikuntahaaste kannusti lähtemään lasten kanssa iltakävelylle. Päivällä oli sateista, vaan nyt illalla aurinko paistaa. Lintutornilla nähtiin sateenkaari. Reilu tunti viivähti raikkaassa ulkoilmassa. Kirjan nimikin viittaa ajankohtaiseen liikkeeseen, lintujen muuttoliikkeeseen, vaikkei kirjan tarina sitten kerrokaan ihan siitä :)

Lukuiloa löytäjälle!

-------------------------

Kirjan löytäjälle...

Kiva kun tulit kurkkaamaan Bookcrossing sivustolle. Jos tämä oli ensimmäinen visiittisi... tervetuloa & pidä hauskaa!

Ympäri maailmaa ihmiset seuraileva kirjojensa kulkemisia Bookcrossing sivuston avulla & tekemällä kirjasta merkinnän autat pitämään tämän kirjan matkustuspäiväkirjan ajan tasalla.

Ensimmäisessä JE:ssä (journal entry) voit kertoa vaikka mistä löysit tämän kirjan... & voit halutessasi pysyä nimettömänäkin.

Kun olet lukenut kirjan, olisi mukava jos kertoisit mitä ajattelit siitä, tai millaisia suunnitelmia sinulla on kirjan varalle... aiotko antaa sen eteenpäin jollekulle toiselle?... vai aiotko vapauttaa sen jonnekin, josta joku voisi löytää sen - kuten sinä! Voit itsekin myöhemmin käydä vilkaisemassa missä kirja on seikkaillut ja mitä muut kirjanystävät ovat siitä ajatelleet!

Toivon lukuiloa kaikille tämän kirjan tuleville lukijoille :-)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.