Helmiä sioille

by Stephan Pastis | Other |
ISBN: 9524830922 Global Overview for this book
Registered by Louhi of Kajaani, Kainuu / Kajanaland Finland on 11/27/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Louhi from Kajaani, Kainuu / Kajanaland Finland on Monday, November 27, 2006
Lempisarjakuvani Pearls Before Swinen ensimmäinen suomennettu albumi. Valitettavasti tässä eivät vielä ole mukana lempihahmoni Crockydilesit. Eniten pidin ehkä Possu-stripeistä. Possu ilmapallontekijänä -strippi meinasi viedä minulta tajun. Seepra kuuluu myös suosikkihahmoihini. Toisaalta Rotan juustonaksologia viehätti sen verran, että ostin juustonaksuja. Seuraan tätä sarjakuvaa joka päivä sivulla http://www.unitedmedia.com/comics/pearls/
Alun perin Kemppu kertoi tästä sarjakuvasta eräässä miitissä ja jäin heti koukkuun.

Takakannesta:

Nokkela ja sanavalmis sarjakuva Yhdysvalloista. Sankareina hieman yksinkertainen Possu, pisteliäs ja itsekäs Rotta, filosofinen Vuohi sekä Seepra, joka yrittää epätoivoisesti suojella sukulaisiaan leijonilta. He hengailevat keskenään ja miettivät elämän peruskysymyksiä, kuten onko mahdollista olla immortaalinen; kumpi on tärkeämpää, raha vai rakkaus; ja olivatko Jeesuksen vanhemmat flamingoja.

Kaikenlaista sattuu ja tapahtuu, kun kaverukset harrastavat, deittailevat ja hakevat töitä (esimerkiksi hautausurakoitsijana tai avioliittoneuvojana). He myös käyvät suhteellisen yksipuolista kirjeenvaihtoa milloin kenenkin kanssa, Seepra-enosta Fidel Castroon. Ja perustavat uusia filosofisia aatesuuntia, kuten juustonaksologian...

Stephan Pastisin suursuosion saavuttanut sarjakuva on yhdistelmä piirrosjäljeltään suloisia hahmoja ja fiksua, ironista huumoria.

Järjestän tästä kirjasta ringin. Kirja on A4-kokoinen, eli varatkaa iso kirjekuori lähettämiseen. Merkitse kirjan alkulehdelle oma nimimerkkisi ja joku symboli, tarra tms. Valitse mielestäsi parhaat stripit (korkeintaan viisi) ja merkitse ne symbolilla. Näin voit nähdä, mille muut ovat nauraneet.

Osallistujat:
Myntti (Tre)
chrisim (Tre)
Piiku (Parainen)<---
Kihaan (Laihia)
Mergylien (Oulu)
Kemppu (Oulu)

Journal Entry 2 by wingmynttiwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, January 29, 2007
Sarjis saapui perille tänään. Kiitos, Louhi.

***
8.2.2007
Mielenkiintoista. Tein tähän ihan oikean uuden journal entryn ennen miittiin lähtemistä, mutta nyt sitä ei näy missään. Uusiksi meni siis. Täytyi lisätä tähän vanhan perään.
Olen lukenut näitä sarjiksia strippeinä sanomalehdestä ja minusta ne toimivat sillä tavoin paremmin. Tällä lailla putkeen luettuna näihin turtuu, eivätkä jutut vaikuta enää niin hauskoilta. Pallokalat naurattivat minuakin. Samoin juustonaksologia, vasikoiva lehmä, elävä tai kuollut ja bingokuolema. Melkein kaikki suosikkini olivat albumin alkupuolella. Johtuikohan juuri tuosta putkeen lukemisesta ja turtumisesta? Välillä käännös tuntui vähän viilaamattomalta, mutta tässä on takuulla hankalia sanaleikkejä ja tilakin asettaa omat rajoituksensa - aina ei voi voittaa. Ihan mukavaa luettavaa Helmiä sioille kuitenkin oli.

Journal Entry 3 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, February 08, 2007
Sain myntiltä Tampereen miitissä. Saanen alkuviikosta lähetettyä eteenpäin.

Journal Entry 4 by wingPiikuwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, February 14, 2007
Sarjiskirja tuli perille tänään, kuori ehti lojua hetken mainospostin seassa ennen kuin tajusin mistä on kyse =)

Näyttää hauskalta, eiköhän tämä tule luettua viimeistään viikonloppuna.

Journal Entry 5 by wingPiikuwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, February 17, 2007
Nämä eläimet olivat minulle täysin uusia tuttavuuksia. Suursuosikiksi nousi hieman yksinkertainen Possu, joka toi mieleeni pelästyneen mutta kuitenkin rohkean ja toimeliaan McDonald -possun ("syökää kanaa, syökää kanaa...").

Suosikkistripit on merkitty, ja kirja jatkaa matkaansa Laihialle muutaman päivän päästä kun olen palannut reissuiltani.

Nr 10 guinaveven Keep Them Moving -haasteessa.

Journal Entry 6 by wingkihaanwing from Laihia, Pohjanmaa / Österbotten Finland on Friday, February 23, 2007
Possu ja kumppanit saapuivat tänään Laihialle. Kiitos, Piiku. Kyseessä on yksi suosikkisarjiksistani, joten eiköhän se pian tule lukaistua. Varsinkin kun edessä on viikon talviloma! :o)

Journal Entry 7 by wingkihaanwing from Laihia, Pohjanmaa / Österbotten Finland on Sunday, February 25, 2007
Eilen tuli tilaisuus uppoutua sarjakuvamaailmaan ja toki käytin tilaisuuden hyväkseni! :o) Pearl Before Swine on ollut pitkään yksi suosikkejani, lounastauolla tulee usein vilkaistua päivän strippi Louhen mainitsemalta sivustolta. Jos muuten on ollut harmaa päivä, siinä vaiheessa kirkastuu! :o)

Possu on suosikkini, samalla niin raivostuttava, mutta kuitenkin niiiin hellyttävä. :o) Myntin kanssa olen samaa mieltä, välillä tuntui käännös tökkivän. Osan stripeistä muistan jopa lukeneeni englanniksi. Sarjakuvien kääntäminen tuskin on helppoa hommaa, varsinkin kun suorat käännökset usein hukkaavat vitsit.

Joka tapauksessa, suosikit on nyt merkitty ja kunhan Mergylien saa muuttonsa suoritettua, laitan albumin eteenpäin. Hauskaa oli viimein lukea Helmiä sioille suomeksi! :o) (postitettu 5.3.07)

Journal Entry 8 by Mergylien from Pyhäjärvi, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Friday, March 09, 2007
Kirja saapui onnellisesti perille ja muutaman sivun ehdin jo lukea. Vaikuttaa hyvältä...

Tämä oli taas niitä ihan ok sarjakuvia. Albumin luki läpi ihan mielellään eikä missään vaiheessa tullut "vieläkö näitä riittää oloa". Osa stripeistä oli todella osuvia (esim. Louhen mainitsema Possun ilmapalloilu). Mutta suurin osa stripeistä oli joko tavanomaisia tai minun huumorintajun kanssa yhteensopimattomia. Possu, Rotta, Seepra ja Vuohi olivat kuitenkin mukavat uudet tuttavuudet. Saatanpa minäkin käydä joskus tuolla sivustolla lukaisemassa kavereiden seikkailuja, koska todennäköisesti nämä jutut toimivat paljon paremmin yksittäisinä strippeinä kuin kokonaisena albumina.

Journal Entry 9 by Kemppu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, March 19, 2007
Mergylien tipautti albumin mulle yliopistolla tänään. Luen tämän varmaan melko pikaisesti.

Journal Entry 10 by Kemppu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, March 20, 2007
Helmiä sioille on mielestäni keskitason strippisarjakuva. Sellainen, jonka lukisi kyllä päivittäin sanomalehdestä, mutta joka ei aiheuta hillittömiä naurukohtauksia ja jota ei rupeasi albumeina keräämään. Jotkut oivallukset ovat hyviä - itselläni toimivat parhaiten Possun hedelmäkamu -stripit. Pidän myös paljonpuhuvista ilmeistä ja ihmisten/yhteiskunnan tapoja ja elämän kummallisuuksia ruotivista ja ironisoivista asioista. Hahmoista pidin eniten Possusta ja Rotasta. Seepra on minusta tylsä ja Vuohikin toimii enemmän taustahahmona.
Albumi palaa Louhelle kun tapaamme seuraavan kerran.

Journal Entry 11 by Elina from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 21, 2007
Pearls Before Swine on kuulunut suosikkeihini jo jonkin aikaa, joten en toki voinut vastustaa kun tämä albumi oli tyrkyllä Oulun miitissä. Olen lukenut strippejä vain netissä englanniksi, joten on mielenkiintoista nähdä miten käännöksessä on onnistuttu.

Journal Entry 12 by Elina from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, April 14, 2007
Sainpa valittua viimein suosikkini. Samoin kuin Myntillä, minunkin valintani sijaitsevat albumin alkupuolella. Parhaiten upposivat juustonaksologia, pallokalat, elävät ja kuolleet sekä Possun kirjalliset tuotokset. Tarrojen liimailun jälkeen huomasin taas matemaattisen lahjakkuuteni, tarroja olin liimannut kuusi kappaletta... Minä pidän Possun ja Rotan seikkailuista ja luen varmasti jatkossakin.
Palautan albumin Louhelle maanantaina seuraavassa Oulun miitissä.

Journal Entry 13 by eetta from Muhos, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Tuesday, April 17, 2007
nappasin mukaan Cafe Kulumasta, bc-tapaamisesta..

Journal Entry 14 by Louhi from Kajaani, Kainuu / Kajanaland Finland on Wednesday, February 27, 2008
Kirja on jälleen kotona. Kiitos kaikille osallistujille!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.