Brudd

by Karin Fossum | Mystery & Thrillers |
ISBN: 8202261147 Global Overview for this book
Registered by LESEHEST of Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on 11/21/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by LESEHEST from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Tuesday, November 21, 2006
Det er bare en liten ting til.
Han har løftet en hånd, han tigger. -Er jeg god?

En mann har trengt seg inn i huset til forfatteren. Han har forlangt å bli den neste som får sitt liv beskrevet i en roman. han har et desperat behov for en historie, han trenger et liv.

Det er Alvar Eide, en middelaldrende mann. Han skjøtter sitt arbeid i et kunstgalleri og gjør ingen fortred. Men er det nok i et liv?

En kald vinterdag kommer en ung kvinnelig narkoman inn i galleriet for å varme seg, og Alvar Eide blir offer for krefter han ikke visste eksisterte. Hva skjer når han vil gjøre det som er rett, men ikke kan?

Journal Entry 2 by LESEHEST from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Friday, December 1, 2006
En spennende tankevekker...

Skal bli advents-kalender-gave :)

Journal Entry 3 by LESEHEST at NTNU Dragvoll - ISK in Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Saturday, December 2, 2006

Released 16 yrs ago (12/4/2006 UTC) at NTNU Dragvoll - ISK in Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Julakalender-bok :)

Værsågod!

Journal Entry 4 by notnot from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Monday, December 4, 2006
Jeg kunne ikke motstå denne, LESEHEST! Jeg håpet at jeg skulle rekke å finne denne før det var for sent helt siden jeg så release-alerten for et par dager siden. Og så klarte jeg det! Jeg elsker lydbøker, og denne blir nok lyttet til i julen, tenker jeg. Tusen takk for kalendergaven, LESEHEST! It made my day.

Journal Entry 5 by notnot from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Wednesday, January 3, 2007
Svært interessant bok med et nytt konsept; der forfatteren og romanfiguren "samarbeider" på en ny måte. Den mannlige hovedpersonen bryter seg inn i den forfatterens tilværelse og forlanger at hun skriver en roman om ham. Vi følger Alvar Eide gjennom hans ensomme liv, føler med han når ting går ham imot, når den unge narkomane kvinnen tar kontroll over livet hans.
Boken veksler mellom "normal" historiefortelling og samtaler mellom forfatteren og Alvar; hvordan historien skal fortsette.

Jeg syns Karin Fossum har skrevet en veldig bra bok. Vekslingen mellom ren historiefortelling og diskusjoner mellom forfatter/romanfigur fungerer ypperlig! Jeg tror faktisk dette er den beste boken jeg har lest av denne forfatteren!

Lydbok: 7 CD; total spilletid 7 t 52 min
Oppleser: Gisken Armand

Journal Entry 6 by notnot from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Wednesday, January 3, 2007
Denne boken reserveres som RABCK, og reiser avgårde til Sverige i morgen.

Released 16 yrs ago (1/4/2007 UTC) at Postal Release in Controlled Release, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Reiser til Sverige i dag.

Journal Entry 8 by wingDeepswampwing from Björkhagen, Stockholm Sweden on Monday, January 8, 2007
Härligt! Tack så väldigt mycket! Vilken överraskning! Ska bli härligt att lyssna på!

Journal Entry 9 by wingDeepswampwing from Björkhagen, Stockholm Sweden on Monday, January 8, 2007
Boken har inte ens kommit ut i Sverige - det förstod jag inte först!
Så här står det om den:
Karin Fossums nya roman Brott är en psykologisk berättelse om skuld och skam, om feghet och naiv godhet. Samtidigt är den en sorts metaroman, med en hela tiden pågående dialog mellan de två huvudaktörerna - Alvar Eide samt författaren själv. Författaren, en kvinna i femtioårsåldern, har skrivit en lång rad böcker. Arbetet har tagit hårt på henne, hon lever sig så in i sina karaktärers öden.
Den här natten har hon dämpat sin ångest med tabletter, nedsköljda med vin, och till slut lyckats somna. Alvar Eide, en ensam, medelålders man, kan inte vänta tills författaren vaknar. Han måste få tala med henne, måste få berätta sin historia. Det är egentligen inte Alvar som ska bli nästa roman. Men han bönfaller om hennes hjälp. Han är i desperat behov av att uppleva något, han längtar så efter ett meningsfullt liv. Alvars tillvaro är inrutad. På dagarna arbetar han i ett konstgalleri, på fritiden lyssnar han gärna på musik, ensam hemma i huset han ärvt efter sina föräldrar.
Så träffar han en ung kvinna och hela hans tillvaro vänds upp och ner. Hon kommer in i galleriet för att värma sig - tunn och sliten, uppenbarligen en narkoman. Alvar, som bär på gamla skuldkänslor sedan en uppslitande händelse i barndomen, ser det som en chans att uträtta en god gärning. Han bjuder henne på en kopp kaffe, han bjuder in henne i sitt liv. Under det år som följer blir han offer för krafter han inte ens visste existerade, och till slut inträffar en katastrof som tvingar honom att fatta ett livsavgörande beslut.

Karin Fossum föddes 1954 i Sandefjord och bor numera i Sylling, några mil utanför Oslo. Hon debuterade 1974 med diktsamlingen Kanskje i morgen, för vilken hon tilldelades Tarjei Vesaas debutantpris. Förutom lyrik och noveller har hon skrivit en rad mycket framgångsrika kriminalromaner som alla har översatts till svenska, däribland Älskade Poona, Svarta sekunder och Jonas Eckel. Hon är flerfaldigt prisbelönt såväl i Norge som internationellt.


Journal Entry 10 by wingDeepswampwing from Björkhagen, Stockholm Sweden on Monday, January 22, 2007
Nu är jag mitt uppe i lyssnandet! Vilket finurligt upplägg! Tycker uppläsningen är mycket fin och njuter av spänningen. När jag är klar får det bli en bokstråle. Tack för möjligheten att upptäcka Brudd!!

Bokstråle:
Panzeranzi Sverige
Alvhyttan Sverige
loppispoppis Sverige
Tuttasb Norge
Shimi Norge
stab92 Sverige

Journal Entry 11 by wingDeepswampwing from Björkhagen, Stockholm Sweden on Friday, January 26, 2007
Helt tagen av lyssnandet!
Glad över att jag verkligen kunde njuta av (och förstå norska). Nu skulle jag vilja lyssna på någon mer norsk bok! Tack LESEHEST och notnot!!!
Uppbyggnaden av historien, startade en mängd fantasier om hur man kan "skriva fram" liv! Är nyfiken på vad Panzeranzi kommer att tycka, eftersom hon skriver själv.

Journal Entry 12 by Panzeranzi from Göteborg, Västergötland Sweden on Wednesday, January 31, 2007
Höll på att glömma journalföra den här! Den kom för ett par dagar sedan och jag hade precis lyssnat klart på En god människa av Nick Hornby, så jag började lyssna på den här på en gång. Jag älskar inledningen med författaren och bilden av kön med alla som vill bli skrivna! Fossum gör hela den här "skrivgrejen" så tydlig - för när man har fått en historia i huvudet och börjat skriva på den så är karaktärerna nästan så här verkliga som i Brudd. Jag är spänd på hur det ska sluta för Alvar - och för den delen för författaren också. Med tanke på vilken bok jag just lyssnat på innan tyckte jag det var lustigt att Alvar kallar sig en god människa. Det känns som om det finns många tolkningar på vad det är att vara just "god".

Jag njuter verkligen av att lyssna på norska. Jag var lite orolig för att jag kanske inte skulle hänga med - men det är inga större problem. Ett och annat ord hakar jag upp mig på - men oftast kan jag förstå av sammanhanget vad det betyder.

Journal Entry 13 by Panzeranzi from Göteborg, Västergötland Sweden on Friday, February 2, 2007
Jag tyckte jättemycket om den här boken - det blev nästan olidligt att följa Alvar och hans jobbiga "förhållande" med narkomanen. Jag ville också lägga mig i historien och satt och hoppade av ilska när Alvar inte kunde säga nej. Jag håller med om att det här är den bästa av Fossums böcker - i alla fall av de jag läst. Jag fick känslan av att förhållandet mellan Alvar och narkomanen blev som förhållandet mellan författaren och hennes romankaraktärer - de kommer in i hennes liv och hon kan inte stoppa dem, de påverkar henne på gott och ont och låter henne inte vara.

Tack för en bra bok! Jag skickar den vidare till Alvhyttan i helgen!

Journal Entry 14 by Alvhyttan from Nora, Västmanland Sweden on Monday, February 5, 2007
Hittade den här boken i brevlådan idag tillsammans med ett fint bokmärke och en jätte-fin Stonewallerkid-teckning.
Tack Panzeranzi och Vera!

Fint att du fixade en bokstråle Deepswamp!

Och tack Norge för att det kom en norsk ljudbok till Sverige! :)

Jag tror nog att jag måste börja lyssna lite i kväll.

Journal Entry 15 by Alvhyttan from Nora, Västmanland Sweden on Tuesday, February 13, 2007
En riktigt bra bok!
En bok om att vara författare, en bok om att skriva en bok. Ett bra upplägg som ger boken dubbla dimensioner.

Och för mig handlar boken som skrivs mest om "den goda viljan". Sen handlar den om människor som har svårigheter här i livet; jag hade det som Panzeranzi emellanåt då jag lyssnade: "satt och hoppade av ilska när Alvar inte kunde säga nej". ;)

Den bok som skrivs påminner mig en del om Fossums bok "Jonas Eckel", men den boken tyckte jag inte var särskilt bra, i "Brudd" finns den här dubbla dimensionen och det greppet lyfter verkligen berättelsen.

Tack till alla inblandade för att jag fick lyssna på den här boken!

Eftersom jag var och hälsade på stormon igår så tog jag med boken så att hon kunde kopiera av den, så hon ska också få lyssna på den.

Skickas till loppispoppis den 14 februari.

Journal Entry 16 by loppispoppis on Sunday, February 18, 2007
jag fick boken i veckan av Alvhyttan, och har nu börjat läsa! Otroligt nog är det mycket lättare att förstå norska än jag hade trott.

Journal Entry 17 by loppispoppis on Sunday, March 11, 2007
Spännande, och ömsom irriterande bok. Känslan av att vilja komma loss är påtaglig.

Journal Entry 18 by Tuttasb from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Friday, March 16, 2007
Fikk denne i posten i dag, tusen takk!

Skal høre ferdig den lydboken jeg holder på med snarest mulig over helgen så jeg får begynt på denne.

Journal Entry 19 by Tuttasb from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Tuesday, April 3, 2007
Denne boken overrasket meg. HAr lest flere krim av Karin Fossum den siste tiden, denne er vel så bra som hennes krim-bøker men er også svært anderledes. Karin Fossum er dyktig når det gjelder å beskrive personer og personligheter og det klarer hun svært godt i denne boken. Jeg må innrømme at jeg i begynnelsen syns Alvar Eide virket kjedelig og jeg var usikker på hvor interessert jeg var i å høre mer om denne middelaldrene mannen som levde et usedvanlig grått og ensformig A4-liv men i løpet av boken ble jeg godt kjent med Alvar, han fikk dypde og jeg forsto hvorfor han levde det livet han gjorde og jeg forsto hvorfor han tenkte og hendlet slik han gjorde. Jeg følte også frustrasjon , hadde mange ganger lyst til å snakke til han for å få han til å forstå at man ikke kommer noen vei med å leve så passivt og uten handlekraft, fortelle han at han må si "Nei!" når han mener det og ikke finne seg i alt.

Alvar sitt forholdt til forfatteren gjør boken enda mer spesiell, en ny vri som fungerer overraskende godt. Vi får se hvor stor plass romanfiguren får i forfatteren sitt liv og hvordan forfatteren legger hans vei videre. Når Alvar fremtrer som så virkelig for forfatteren og de diskuterer seg imellom blir både forfatteren og ALvar svært virkelige for meg.

Denne boken sendes videre i dag og jeg håper den blir satt pris på av de som hører den etter meg for denne boken satte jeg selv svært stor pris på.

Journal Entry 20 by Tuttasb at on Tuesday, April 3, 2007

Released 16 yrs ago (4/3/2007 UTC) at

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Sendes til shimi i dag.

Journal Entry 21 by shimi from Nordre Aker bydel, Oslo fylke Norway on Wednesday, April 4, 2007
Denne dukket opp i postkassa i dag! Skal begynne å høre på den så snart jeg er ferdig med den lydboka jeg hører på nå! :)

Journal Entry 22 by shimi from Nordre Aker bydel, Oslo fylke Norway on Friday, April 27, 2007
Jeg har begynt å høre på boka, men er langt fra ferdig ennå... men den reiser videre til stab92 i dag (27/4-07) likevel.
Jeg har nemlig ikke CD-spiller for tiden, og har lastet lydboka over på ipod for å få hørt på den, og da er det ingen grunn til at CDene skal ligge og vente på neste leser hos meg! :)

Kommer tilbake med en edit her når jeg er ferdig med å høre!

18/5-07: Jeg hørte boken ferdig i dag, og den var i det hele tatt en positiv overraskelse. Den er helt annerledes enn noe jeg har lest av Karin Fossum tidligere, og selv om jeg ikke var helt sikker på hvorfor jeg hørte på den til å begynne med, så engasjerte historien meg bare mer og mer etterhvert. Jeg begynte oppriktig å føle for Alvar og ville at han skulle kunne ordne opp i situasjonen han var kommet i.

At forfatteren har fått plass i boka fungerte bra, og gir boka en ekstra dimensjon. Brudd er rett og slett en bok man ikke helt hadde forventet seg. Jeg synes dessuten historien fungerte veldig bra som lydbok, og håper mange lyttere også etter meg får glede av denne. Takk, LESEHEST, som delte den med oss, og dere andre som medvirket til at den til slutt havnet hos meg.

Journal Entry 23 by stab92 from Stockholm, Södermanland Sweden on Sunday, May 13, 2007
Jag har fått boken idag och ska börja läsa den ikväll!
21/5, Nu har jag hunnit halvvägs i boken, jag förstår överraskande bra, trodde att det skulle vara svårare.
(jag kan inte gå ute och samtidigt lyssna, det brukar jag i vanliga fall göra)
Jag tycker att Alvar är väldigt lik Jonas Eckel. Men det är bara halvvägs får se vad jag tycker när jag har lyssnat klart.
Nu har jag lyssnat klart, tycker inte längre att Alvar är lik Jonas Eckel. Tycker däremot väldigt synd om Alvar. Det måste finnas en hel hop med lika ensamma människor runt omkring oss.
Tack Deepswamp för den här ringen

Journal Entry 24 by stab92 from Stockholm, Södermanland Sweden on Thursday, September 6, 2007
Nu har den här vilat hemma hos mig för länge, den får åka iväg till någon jag tror kommer att uppskatta den.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.