Prioritaire [swedish text]

by Iselin C. Hermann | Literature & Fiction |
ISBN: 9172213566 Global Overview for this book
Registered by Mariabokmal of Malmö, Skåne Sweden on 10/18/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
14 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Mariabokmal from Malmö, Skåne Sweden on Wednesday, October 18, 2006
Baksidetext:
En ung kvinna ser en målning på en utställning och blir så förälskad i den att hon skriver till konstnären i Frankrike för att uttrycka sin beundran.
Det blir inledningen till en passionerad brevväxling mellan danska Delphine och fransmannen Jean-Luc. Efter många brev bestämmer de sig: De måste träffas i verkligheten. Men det blir ett möte som får oförutsägbara och ödesdigra följder...

Journal Entry 2 by Mariabokmal from Malmö, Skåne Sweden on Thursday, December 28, 2006
Underbar historia! Inte så mycket för att den är en kärlekshistoria, utan för det fantastiska, smått galna sätt de två brevskrivarna ger sig hän. De uppfinner sig själva och varandra. Uttryckspråken och känslobeskrivningarna är helt unika. En skatt!

Journal Entry 3 by Mariabokmal from Malmö, Skåne Sweden on Friday, December 29, 2006
Eftersom jag gillade denna bok så mycket vill jag dela glädjen med andra! En bokring anordnas (skickas ut efter nyår), hittills ser listan ut som
Alvhyttan (Sverige)
ecmwfinswe (Sverige)
Deepswamp (Sverige)
Panzeranzi (Sverige)
Susse (Sverige)
elis-fromSweden (Sverige)
stormon (Sverige)
brezova (Belgien)
Tuttasb (Norge)
LESEHEST (Norge)
notnot (Norge)
lunacia (Norge)
Ahava (Finland) <--- här är boken!
Pip74 (Sverige)
åter till mariabokmal

Skriv gärna en JE (journal entry) när du får boken, så att den som skickade vet att den kom fram. När du läst -skriv vad du tyckte, fråga nästa person på listan om adress via ett PM och skicka boken. Om du vill byta plats i listan eller vill ha lång tid på dej att läsa boken (mer än två månader) eller liknande - skicka mej ett PM, så jag vet! Hoppas du gillar boken!

Journal Entry 4 by Mariabokmal from Malmö, Skåne Sweden on Wednesday, January 3, 2007
Boken skickad till Alvhyttan den 2/1 -07!

Journal Entry 5 by Alvhyttan from Nora, Västmanland Sweden on Wednesday, January 3, 2007
Den här boken kom med posten idag.
Tack mariabokmal!
Jag ser verkligen fram emot att läsa den, börjar på den i kväll eller i morgon. Och det ser ut som om det inte tar särskilt lång tid att läsa ut den så jag antar att den snart är på väg till ecmwfinswe.

Journal Entry 6 by Alvhyttan from Nora, Västmanland Sweden on Sunday, January 7, 2007
En fin berättelse i brevform om känslor av förälskelse och passion. Boken slutar på ett för mig oväntat sätt och det gillar jag.

Underbar bok, men tyvärr kan jag inte sätta 10 stjärnor på boken, det känns lite jobbigt, jag hade också önskat att få bli lika förälskad i boken som mariabokmal blev. :)
Kanske hade jag för stora förväntningar....

Postar boken till ecmwfinswe i morgon.

Journal Entry 7 by ecmwfinswe on Tuesday, January 9, 2007
Tack Alvhyttan, nu har boken kommit fram.

Journal Entry 8 by ecmwfinswe on Wednesday, January 17, 2007
Gillade boken, speciellt slutet. Tänk vad man kan såväl avslöja som dölja i brev! Ett litet men finns med, tyckte att känslorna gjorde ett för stort hopp i början fråm främlingskap till passion.

Journal Entry 9 by wingDeepswampwing from Björkhagen, Stockholm Sweden on Friday, January 19, 2007
Underbar berättelse, tänk vad brev kan bära iväg!
Fredag kväll, trött efter veckan skulle jag bara nyfiket öppna postpåsen. Skulle bara titta lite i boken och med en tepaus, slutade det med att jag slukat den!
Man kan lätt leva sig in i hur väntan på breven var, hur förälskelsen genom fantasi och föreställning bara ökade. Efteråt, när man vet upplösningen, väcks tankarna på hur det var för den riktiga brevskrivaren.
Tack för att du delade med dej, mariabokmal!
Det här är en av tjusningarna med BC, man får läsa böcker man annars inte skulle hitta!
Den reser vidare till Panzeranzi i helgen.

Journal Entry 10 by Panzeranzi from Göteborg, Västergötland Sweden on Tuesday, January 23, 2007
Boken kom idag! Har förståss helt glömt bort ringen, min vana trogen, desto trevligare överraskning!

Journal Entry 11 by Panzeranzi from Göteborg, Västergötland Sweden on Wednesday, January 24, 2007
Det är delvis den här bokens fel att jag är så trött idag, för jag skulle bara läsa lite grann iden och så slutade det att jag satt uppe till midnatt och läste ut boken. Jag tyckte jättemycket om den - håller med Mariabokmal helt och fullt!

Jag har haft förmånen att få uppleva liknande brevpassioner med män jag inte träffat och känner igen flera av momenten - leken, drömmarna, längtan och tystnaden mellan breven. Vad händer, varför svarar han inte? Skrev jag för mycket, har jag gjort bort mig? Och så lyckan över nästa tjocka kuvert med handskrivna sidor.

För mig blev slutet helt fel. Det blev så väldigt tragiskt. Jag vill inte skriva mer, för då röjer jag slutet för kommande läsare.

Skickar boken till Susse!

Tack för en underbar bok, mariabokmal!

Journal Entry 12 by wingDeepswampwing from Björkhagen, Stockholm Sweden on Friday, January 26, 2007
Så här brukar man kanske inte göra... men jag kan inte sluta att tänka på den här boken.
Mina funderingar rör sig kring vikten av brev.
Både för den som skriver och den som får dem!
Oroas av att idag är allt så snabbt - ett ivägslängt email, lika fort kastat i papperskorgen.
Ett brev går långsammare att skriva , och för den som läser finns det kvar längre. Just längtan efter ett brev, lyckan när det kommer, funderingarna på hur du ska svara och känslan när du postar det.
Under hela mitt liv har brev varit viktiga, och sedan jag var 17 har jag haft en brevvän, som jag bara träffat två gånger efter att vi började skriva (började som en förälskelse), alla brev har jag sparat och blir fortfarande lycklig när hans brev kommer.
Så här kan det bli av en riktigt bra bok, man fortsätter att fundera! Än en gång tack, mariabokmal!

Journal Entry 13 by Susse from Genova, Liguria Italy on Tuesday, January 30, 2007
Vilken trevlig överraskning! En bok låg och väntade på mig hemma efter en lång arbetsdag. Jag har det lite stressigt just nu, men jag ska göra mitt bästa för att få iväg boken till nästa läsare inom en rimlig tid.

Journal Entry 14 by Susse from Genova, Liguria Italy on Thursday, February 8, 2007
Den här boken väckte väldigt blandade känslor i mig. På ett sätt delar jag andra läsares förtjusning över att få ta del av brevskrivarnas framväxande passion. Samtidigt upplevde jag ibland Jean Luc som väldigt självgod, han tycktes ta Delphines känslor för givna. Slutet var omskakande, jag blev tvungen att läsa den två gånger för att ta in alla detaljerna. Spontant reagerade jag på att bli arg, men nu när jag har fått smälta boken lite tycker jag inte alls att det var så dumt.
Jag håller med ecmwfinswe som tyckte att hoppet från främlingskap till passion var för tvärt. För trovärdighetens skull borde de två ha skrivit till varandra längre innan de förälskade sig i varann.
En okej bok, men jag är inte lika tagen av den som andra läsare. Kanske är det min allmänna sinnesstämning just nu, som inte klarar av att uppskatta alla nyanserna av boken. Jag tror att jag hade tyckt mer om den om jag läst den en annan gång, vilket jag kanske ska göra också.

EDIT 10.2.2007: Boken är nu på väg till elis-fromSweden. Trevlig läsning!

Journal Entry 15 by elis-fromSweden from Stenstorp, Västergötland Sweden on Tuesday, February 13, 2007
Boken kom igår (måndag) och det ska bli kul att sätta ögonen i den.

Journal Entry 16 by elis-fromSweden from Stenstorp, Västergötland Sweden on Monday, February 26, 2007
Idag på morgonen läste jag ut boken som var lätt att läsa. Jag kan förstå att den fascinerade mariabokmal även om jag tror att vi andra fick för höga förväntningar. Jag tyckte att det ibland grova språket inte passade med den bild jag fick av karaktärerna, deras status och stil. Tänkte först att det kanske var översättningen från franska som gjorde det grovt på svenska men sen kom jag på att orginalspråket ju måste varit danska.

Liksom några tidigare läsare tyckte jag att det gick väl snabbt från främlingsskap till passion. Samtidigt är det lätt att förälska sig i sin egen bild av brevskrivaren i andra änden, och då kan det ju gå fort. Man vet ju inget om honom/henne egentligen och även om vissa brev ger en del bakgrundsinformation via barndomsminnen och så så är det ju egentligen sin egen bild av den andre som de förälskar sig i.

Vändningen är oväntad även om man som läsare inte tror att det kan gå bra att träffa någon man idelaiserat så till den milda grad att verkligheten aldrig kan bli annat än en besvikelse.

Till sist undrar jag när man är tillräckligt gammal för att ha en soffa, eller handlade det om att köpa i förhållande ärva/få av andra?

12 mars åker boken vidare till Stormon!

Journal Entry 17 by stormon from Storfors, Värmland Sweden on Wednesday, March 14, 2007
Boken anlände Storfors idag. Jag ska försöka läsa den så snabbt som möjligt, men det innebär ändå inte förrän i april. Hoppas ni har överseende...

Journal Entry 18 by stormon from Storfors, Värmland Sweden on Tuesday, March 27, 2007
Vilken underbar bok! Tänk att få ge fritt spelrum för sina fantasier utan att behöva ställas till svars *L* Slutet var tragiskt och helt otippat.

Journal Entry 19 by brezova from Bruxelles / Brussel, Bruxelles / Brussel Belgium on Saturday, April 14, 2007
Tusind tak for den. Glæder mig til at læse den.

Released 16 yrs ago (5/3/2007 UTC) at BookRing in -- controlled release --, Bruxelles / Brussel Belgium

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Afsendt til tuttasb for godt en time siden - tak for lån.

Det var sjov læsning, men jeg syntes, den var overdreven. Og så kunne den jo hjælpe til at bekræfte et rygte om skandinaviske kvinder og deres lette levned, da hun jo er den, der starter de intime skrivelser - hvis altså alle (som det skulle forestille) er med.

Journal Entry 21 by Tuttasb from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Sunday, May 6, 2007
Fikk boken i posten i går. Denne har jeg gledet meg til lenge og skal lese den snarest mulig.

Journal Entry 22 by Tuttasb at on Sunday, June 3, 2007

Released 16 yrs ago (6/3/2007 UTC) at

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Dessverre brukte jeg svært lang tid på denne lille boken, skulle gjerne lest den uten stans men har hatt problemer med å få tid til å lese i det siste. Jeg har allikevel satt svært stor pris på denne boken som virkelig er en romantisk og fengende brevveksling mellom to ukjente mennesker. Boken anbefales på det varmeste og er en liten perle av en bok man kan drømme seg langt bort i. Nå gis den videre til nestemann på listen.

Journal Entry 23 by LESEHEST from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Sunday, June 3, 2007
Boken ankom meg i dag, med et mystisk "søndags-postbud" :)
Fristende å sette seg i sola med denne nå med det samme.

Journal Entry 24 by LESEHEST from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Tuesday, June 5, 2007
Denne boken likte jeg veldig godt! Ble skikkelig overrasket av slutten...
Godt lesestoff for solfulle dager

Skal videre til notnot

Journal Entry 25 by notnot from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Monday, July 30, 2007
Fikk denne av LESEHEST på treffet i Trondheim i dag. Har sett fram til å lese denne boken.

Journal Entry 26 by notnot from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Saturday, August 11, 2007
En bok der fantasier ble levd ut til det fulle. Brevene er sterke følelsesmessige skildringer. Boken er godt skrevet, og historien fenger. Helt enig i at det var en overraskende slutt.

Boken sendes til lunacia 13. august.

Journal Entry 27 by winglunaciawing from Fredrikstad, Østfold fylke Norway on Wednesday, August 15, 2007
Fikk denne i posten i går. Må desverre vente siden jeg sitter i juryen til Brageprisen...

Journal Entry 28 by winglunaciawing from Fredrikstad, Østfold fylke Norway on Friday, November 2, 2007
Vilken underbar bok!

Hot and steamy, melankolsk, herlig lykkelig... Et utrolig spekter av følelser beskrives levende, vakkert og poetisk!

Skal sende PM til Ahava og få adressen, slik at boka kan fortsette sin reise.

Journal Entry 29 by winglunaciawing at A fellow bookcrosser in By mail, A Bookring -- Controlled Releases on Thursday, November 22, 2007

Released 15 yrs ago (11/22/2007 UTC) at A fellow bookcrosser in By mail, A Bookring -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Sendes i posten i dag.

Journal Entry 30 by Ahava from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, November 26, 2007
Boken kom i post i dag! Jag försöker vara relativt snabbt även om det finns knappast ingen chans att läsa boken dessa veckor. Tack ska du ha, lunacia!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.