Kosovo: De uitgestelde oorlog

by Raymond Detrez | Nonfiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingyellow-starwing of Genk, Limburg / Limbourg Belgium on 6/16/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingyellow-starwing from Genk, Limburg / Limbourg Belgium on Monday, June 16, 2008
-- gekregen en geregistreerd om te Bookcrossen --

Door een Balkan-deskundige en wetenschappelijk medewerker aan de KU Leuven is dit boek gepubliceerd over de crisis in Kosovo, Joegoslavië. Kort voordat de aanvallen van de NAVO in maart 1999 begonnen, werd dit boek afgesloten. Kosovo telde in 1981 ca. 1.5 miljoen inwoners, met ongeveer 80-90 % Albanezen en circa 10-20 % Serviërs. De schrijver gaat diep in op de achtergronden en geschiedenis van de brandhaard die Kosovo was en is. Zo wordt ingegaan op het ontstaan van de verschillende etnische bevolkingsgroepen in de Balkan, de statenvorming, de politieke ideologieën, de tegenstelling tussen Albanië en Joegoslavië, de autonome provincie Kosovo tot 1989 en daarna de afbraak van de politieke rechten die vooral voor de Albanese meerderheid golden, het ontstaan en activiteiten van het Albanese opstandelingenleger UCK en de internationale bemiddeling. Op pregnante wijze wordt duidelijk dat vooral de Serviërs maar ook de Albanese Kosovaren door het bloed-en bodem-nationalisme worden gedreven. Bevat bibliografie, register en twee kaarten.

Journal Entry 2 by wingyellow-starwing at Winterslag Bancontact in Genk, Limburg / Limbourg Belgium on Sunday, November 04, 2012

Released 6 yrs ago (11/4/2012 UTC) at Winterslag Bancontact in Genk, Limburg / Limbourg Belgium

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar vinder!
Proficiat met het vinden van mijn boek! Voor alle duidelijkheid: het is niet de bedoeling dat het boek terug naar mij komt. Heel fijn dat je al op de site terecht bent gekomen. Schrijf asjeblieft hier boven even dat jij het boek gevonden hebt. Als je nog geen lid bent, is dat volledig anoniem. Misschien kun je ook vermelden of je het boek gelezen hebt of zult lezen en wat je er verder mee gaat doen. Kijk verder gerust eens rond op de site! Bookcrossing is meer dan je denkt.
Helemaal top is het als je lid wordt! Dit is gratis en bovenal: spam-vrij. Dan kun je zelf boeken registreren en misschien ook wel loslaten. Dat bepaal jij allemaal zelf. Als je lid wordt, meld je mij (yellow-star) dan even als Referring Member?
Lijkt al dat Engels wat moeilijk? Alle uitleg die je nodig hebt vind je ook op www.bookcrossing.nl
Welkom bij Bookcrossing, hopelijk een volgend bezoek waard?

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.