Undtagelsen

by Christian Jungersen | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by pulcherrima of Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on 9/12/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by pulcherrima from Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on Tuesday, September 12, 2006
Du, Iben Højgaard,
er selvretfærdig.
Det er mig derfor en glæde
at forsage din død.
Nu.

Da veninderne Iben og Malene modtager dødstrusler, går det op for dem, at dres arbejde på Dansk Center for Information om Folkedrab kan have bragt dem i livsfare: Måske har en krigsforbryder sat dem på sin dødsliste.

Men hvor kommer truslerne egentlig fra? Kollegernes rekationer tyder på, at ingen af dem er helt, som de andre tror. Efterhånden som historier fra fortiden og privatlivet dukker op, afsløres arbejdspladsen som en skueplads for chikane og kampe på liv og død.

Den brutale ondskab, de har beskrevet på tryg afstand, findesi deres egen verden. De mennesker, de troede, de kendte, forandrer sig. Og selv forandrer de sig også, så det ikke længere er til at afgøre, hvem der er ofre, og hvem der er bødler.

Konflikterne knytter Iben og Malene tættere sammen, men den karismatiske Afrika-journalist Gunnar Hartvig Nielsen kommer imellem dem. Og så rapporteres det, at krigsforbryderen Mirco Zigic er sporet til Skandinavien...

Undtagelsen er en besættende historie om kærlighedens og ondskabens mange forklædninger

Journal Entry 2 by pulcherrima from Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on Tuesday, September 12, 2006
Da min far netop har færdiglæst denne bog, har jeg fået den af ham.
Jeg vil meget gerne læse den, men har simpelthen så mange andre bøger til at ligge og vente på mig fortiden.

Jeg vil meget gerne sende den videre, hvis der skulle være andre der er interesseret i den, men det er en kæmpe bog på knapt 700 sider, så det bliver ikke helt nemt.

Journal Entry 3 by pulcherrima from Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on Wednesday, March 07, 2007
Jeg kom lidt sent under dynen i går aftes, men ville lige læse lidt mere i Undtagelsen.. Det endte med at jeg læste de sidste 150 sider før jeg kunne få ro til at sove.

Bogen er hele vejen igennem ekstremt intens. Dette er i høj grad fordi man springer imellem de forskellige hovedpersoner i de forskellige kapitler. Dette skaber en virkelig god fornemmelse af hver af dem, og specielt interessant bliver det selvfølgelig når vi oplever den samme historie fra flere forskellige vinkler.
Uden at ville ødelægge for meget kan jeg afsløre at der kun er enkelte personer der er let at finde sympati hos, og så forsøger man igennem hele bogen at vælge en holdning til de andre.

Jeg synes virkelig Jungersen har skrevet en fantastisk bog, og hans miks af samfundshistorie, psykologi og krimi er virkelig god og fangende.

Jeg vil anbefale bogen til alle og enhver og med det samme sige at man ikke skal lade sig slå ud af de mange sider, bogen er hurtigt læst!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.