Serenade

by Leon de Winter | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by redfloor of Amersfoort, Utrecht Netherlands on 9/11/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by redfloor from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Monday, September 11, 2006
Meegenomen van de meeting in Groningen. Lekker dun boekje voor tussendoor. Bovendien houdt mijn zusje van boeken van Leon de Winter en dan kan zij het weer loslaten...

Journal Entry 2 by redfloor from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Wednesday, September 13, 2006
Makkelijk tussendoor gelezen. Het verhaal is mooi, maar zulke korte verhalen laten bij mij nooit een diepe indruk achter. het gaat door naar mijn zusje, want die houdt van de boeken van Leon de Winter.

Journal Entry 3 by martinburo from Norwich, Norfolk United Kingdom on Saturday, May 10, 2008
Uit de Nederlandse boekendoos gehaald.

Journal Entry 4 by martinburo from Norwich, Norfolk United Kingdom on Monday, May 26, 2008
Een verhaal met plot nummer 17. Voor mij moet een verhaal toch al extra goed zijn op andere vlakken om op te wegen tegen het gebrek aan originaliteit: Familie liegt tegen elkaar, dat leidt tot complicaties. Dat deed het niet, waardoor de wezenlijke themas die het probeert te behandelen niet uit de verf komen: hoe onwaardig het kan zijn om oud te worden, dat onze goede wil niet voldoet om het kwaad in de wereld te bestrijden.

Met een interessant kranteartikel over Serenade, en een verschrikkelijk artikel door LdW in de Trouw van november 2001 dat Osama Bin Laden vergelijkt met Adolf Hitler, dat wat mij betreft volledig voorbijgaat aan het feit dat de USA decennia lang de wereld geterroriseerd heeft, democratieen heeft omvergeworpen en vervangen door dictaturen, en ga zo maar door. Niet dat ik wil zeggen dat de mensen in de Twin Towers de schuldigen waren, en dus al helemaal niet dat ik de aanslagen goedkeur, maar het waren toch daden van een hele andere orde dan de Holocaust.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.