Twee levens

by Vikram Seth | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingiiwiwing of Zeist, Utrecht Netherlands on 9/2/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingiiwiwing from Zeist, Utrecht Netherlands on Saturday, September 02, 2006
Blurb:
In twee levens vertelt Vikram Seth het verhaal van zijn Oom Shanti Seth en Henny Caro, wier levens vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten voor altijd verbonden waren. ‘Shanti-oom’ werd geboren in 1908, in India. Begin jaren dertig stuurde zijn familie hem naar Berlijn om tandheelkunde te studeren. Daar ontmoette hij zijn toekomstige vrouw Henny, behorend tot een ontwikkelde joodse, vaderlandslievende, Duitse familie. ‘Nee, niet die zwarte!’, was haar eerste reactie toen haar moeder Shanti in huis wilde nemen. Maar ze raakte bevriend met hem. En toen ze vlak voor de oorlog Duitsland ontvluchte, wachtte hij haar op in Londen. Vikram Seth laat zien hoe hun levens met elkaar vergroeiden. Hoe de oorlog Shanti als legertandarts naar Noord-Afrika en het Midden-Oosten voerde en naar het slagwerk van Monte Cassino waar hij zijn rechterarm verloor; hoe Henny na de oorlog bleef zoeken naar nieuws over haar moeder en zuster. Hij vertelt over hun huwelijk, over hoe Shanti zijn beroep als tandarts weer opnam en uiteindelijk over de komst van hun achterneef uit India: de student Vikram Seth. Een verhaal, een intiem portret, herinneringen en een geschiedenis van de twintigste eeuw: Twee levens is het allemaal tegelijk.

Ik vind het gegeven nog steeds een zeer interessant verhaal. De manier waarop het wordt verteld, met soms lange citaten uit brieven, maakte het voor mij moeilijk leesbaar en soms wat te langdradig. Als het minder een biografie was geworden en meer een literair verhaal was het voor mij vermoed ik een 10 boek geweest.

gereserveerd voor redfloor.

Journal Entry 2 by redfloor from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Sunday, September 10, 2006
Helemaal blij ben ik met dit boek wat ik van iiwi heb gekregen. Ik ben er erg benieuwd naar en denk dat het niet netjes op z'n beurt zal wachten. Dank je iiwi, leuk je ontmoet te hebben ook!

Journal Entry 3 by redfloor from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Saturday, September 30, 2006
Ik vond het een prettig boek om te lezen. Ik had me er misschien wat meer van voorgesteld. Het is erg serieus geschreven. Soms zou een humoristische, ironische of emotionele noot welkom zijn geweest. Ik vond het wel leuk om een kijkje te nemen in de levens van deze twee mensen.

Dank je wel iiwi voor het boek. Ik zal het tzt weer verder laten reizen, maar wil er even een goed plekje voor vinden.

Journal Entry 4 by redfloor at Café Theater Borra in Amersfoort, Utrecht Netherlands on Thursday, December 28, 2006

Released 13 yrs ago (12/28/2006 UTC) at Café Theater Borra in Amersfoort, Utrecht Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

In de kast

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.