De varende stad

Registered by Jesi of Havelte, Drenthe Netherlands on 7/9/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Jesi from Havelte, Drenthe Netherlands on Sunday, July 09, 2006
Van de blurb

De rivierbootreis van de Zaïrese hoofdstad Kinshasa naar Kisangani midden in de wildernis duurt zeker twee weken. Linda Polman scheepte zich in. Er was plaats voor 1500 mensen, er waren 2000 plaatsbewijzen verkocht. Een schip vol beroepsreizigers, kooplui vooral, die zich generaties lang via de rivier door het oerwoud verplaatsen. Er zijn toverdokters en tandartsen aan boord, waarzeggers, schoenpoetsers, handlezers en hoeren. Verstekelingen zijn een ware plaag. Per reis blijken er zich zo'n vijfhonderd aan boord op te houden.

Op een nuchtere, bijna onderkoelde manier - en dat maakt haar verslag juist zo boeiend - doet Linda Polman verslag van de gekte om haar heen. Het schip is een varende stad. Het drinkwater raakt op, er dreigt cholera uit te breken. Door oeverbewoners aangesleepte krokodillen, de poten op de rug vastgebonden en met touwen om de kaken, vullen de toch al overvolle dekken.
Kafka in het oerwoud, daar lijkt deze enkele reis Kisangani nog het meeste op. Het verslag van deze danteske bootreis door het hart van Afrika heeft Linda Polman uitgebreid met andere Afrikaanse ervaringen. Ze stuitte ondermeer op de uitzonderlijk moordlustige nijlpaarden die het Meer van Malawi onveilig maken en had bevreemdende ontmoetingen met Keniase woestijnnomaden. Het heeft een intrigerend boek opgeleverd. En een imposant en veelbelovend debuut.

Journal Entry 2 by Jesi from Havelte, Drenthe Netherlands on Sunday, July 09, 2006
Ik heb het boek alweer enige tijd geleden gelezen (voor de geboorte van mijn jongste kind) en ik vond het een leuk boekje. Leuk om de anekdotes te lezen, maar goedgeschreven is het allerminst. Ik vond het iig een beetje los aan elkaar hangen en wat de blurb belooft doet het allerminst. Ik ga het morgen lekker releasen in Monnickendam!

Released 12 yrs ago (7/10/2006 UTC) at Bakkerij Kees Grutter Zuideinde 11 in Monnickendam, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Ik laat het achter in de bakkerij op het tafeltje dat altijd staat in het hoekje achter je als je staat te wachten om geholpen te worden...

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.