Woede

by Salman Rushdie | Literature & Fiction |
ISBN: 9074336639 Global Overview for this book
Registered by owlet of Maastricht, Limburg Netherlands on 12/23/2002
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by owlet from Maastricht, Limburg Netherlands on Monday, December 23, 2002
Vertaling uit het Engels van Fury. Boekenweekgeschenk 2001. Ligt op de te-lezen-stapel!

Journal Entry 2 by owlet from Maastricht, Limburg Netherlands on Monday, May 02, 2005
Eindelijk gelezen! Een eerste poging mislukte, wegens familieproblemen waardoor het boek mijn aandacht absoluut niet kon vasthouden, maar de tweede keer lukte het wat beter, al is het geen makkelijk boek om te lezen. Er staan ontzettend lange zinnen in, vol bijvoeglijke en zelfstandige naamwoorden, vol met betekenis, waardoor het soms moeilijk is om te volgen. Het boek bespreekt "Woede" in meerdere aspecten: woede vanwege relatieproblemen, werkproblemen, frustratie over de gemeenschap die aan het verloederen is, de woede (en frustratie) van de (rijke) jeugd, etc. etc.

Het boek gaat over Malik "Solly" Solanka, een Indiase poppenmaker (die eerst wetenschapper was) die uit Bombay naar London is gevlucht en vandaar uiteindelijk naar New York vlucht. In London laat hij zijn vrouw en driejarig kind achter, omdat hij die bijna om het leven heeft gebracht. In New York probeert hij zijn innerlijke woede te beheersen en te doen verdwijnen. Dit lukt uiteindelijk, dankzij de liefde van een jong meisje, Mila Milo en later van een Indiase vrouw waar hij echt van houdt. Op het laatst neemt het verhaal een wel erg vreemde wending, waarbij zijn drie vrouwen tegelijk in zijn hotelkamer staan en hem met zijn verleden en heden confronteren. Wat daarna volgt is wel erg bizar.

Al met al kan ik niet zeggen dat ik dit boek zou aanbevelen, erg moeilijk te volgen en niet al te boeiend. Toch blij dat ik het heb uitgelezen, ik had het al zo lang in de kast staan, dat ik erg graag wilde weten wat er in stond! Ik heb nu ook niet echt de behoefte om nog eens een verhaal van Rushdie te lezen, al weet ik dat hij ook een soort sprookjes heeft geschreven, misschien dat ik die nog zou proberen. Oh, en ik vond het erg vreemd om te lezen over allerlei actuele zaken, aangezien ik niet zo vaak recente literatuur lees. Heel raar om over populaire acteurs en politici en zo te lezen.

Released 14 yrs ago (5/12/2005 UTC) at Kapper Wijnhoven & Wijnhoven, Boschstraat 46 in Maastricht, Limburg Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Waarschijnlijk tussen de tijdschriften.

edit: Op de vensterbank neergelegd. Ben benieuwd hoe lang het blijft liggen...

Journal Entry 4 by wingAnonymousFinderwing on Wednesday, July 26, 2006
WAT LEUK ZEG, HEB IK TOCH ECHT EEN BOEK IN HET WILD GEVONDEN VAN BOOKCROSSING WAAR IK LAATST OP TV IETS OVER ZAG...

CAUGHT IN MAASTRICHT LIMBURG NETHERLANDS

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.