Niemand houdt mij tegen

by Evert Hartman | Children's Books | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Dettie of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 6/15/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Dettie from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Thursday, June 15, 2006
Korte inhoud
Begin 22ste eeuw. Het peil van de oceanen is onverwacht snel gestegen en alleen het oostelijk deel van Nederland is nog bewoonbaar. De rest is ondergelopen. Nederland is overvol en tegen illegalen wordt streng opgetreden.
Op een dag is Richard getuige van de arrestatie van twee Belgische meisjes, die illegaal in Nederland verblijven. Hij besluit hen te helpen en komt hardhandig in aanraking met de minder mooie kanten van de op het eerste gezicht zo perfect georganiseerde samenleving.

Fragment
Het had niet geholpen.
Verhoging van dijken, versterking van waterkeringen, wanhopige pogingen van Rijkswaterstaat om de duinen te redden  het was allemaal voor niets geweest. Het peil van de oceanen was gestegen met een snelheid die men niet voor mogelijk had gehouden.
De mensen vochten voor het behoud van het land, maar in 2076 groeide een onschuldig lijkende westerstorm onverwachts uit tot een orkaan. De kop van Noord-Holland liep onder water, de Waddeneilanden werden bijna weggeslagen en stukken van Friesland en Groningen verdwenen in de golven.
In paniek vluchtte de bevolking naar hogere gebieden. Duizenden kwamen om.
Precies vijftien jaar later gebeurde vrijwel hetzelfde. Het verschil was alleen dat de storm ditmaal uit het noordwesten kwam. De zee voor de kust van Zuid-Holland en Zeeland werd opgejaagd tot een muur van water: de Deltadammen uit de twintigste eeuw werden overstroomd alsof ze niet bestonden.
Gelukkig waren er veel minder slachtoffers, want de bevolking was op tijd gewaarschuwd. Maar de paniek was er niet minder om. Honderdduizenden zochten hun heil in het oosten. Slechts een handjevol achterblijvers probeerde verbeten het verdronken land te heroveren.
Tot dat moment was de miljoenenbevoking achter de Hollandse duinenrij tamelijk veilig geweest. Maar onder de aanvallen van de zee brokkelde ook die duinenrij af, terwijl het land erachter voortdurend zouter werd. En toen de Prins Alexanderpolder en de Zuidplaspolder bij Rotterdam voor de tweede keer in vijf jaar volliepen, gaven boeren hun bedrijf op, werden elektrische centrales ontmanteld en fabrieken gesloten.
De mensen schreeuwden om maatregelen. Die kwamen er: met miljarden verslindende middelen werden dijken verhoogd en dammen versterkt. Tevergeefs.

13-16 jaar Jonge lijster, 286 pagina's, kleine lettertjes

Journal Entry 2 by AnnevO from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, June 25, 2006
Meegenomen omdat ik niet meer zeker wist of ik deze Hartman nu wel of niet gelezen heb. Dus het wordt of eerst lezen, of meteen releasen.

Journal Entry 3 by AnnevO from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, April 11, 2007
Dit boek gaat nog even niet op reis...

Released 11 yrs ago (5/3/2007 UTC) at Winkelcentrum In de Boogaard in Rijswijk (ZH), Zuid-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

In een van de kluisjes bij de Mediamarkt.

Journal Entry 5 by monalisaa at Rijswijk (ZH), Zuid-Holland Netherlands on Sunday, July 20, 2014
Wat grappig, dit boek lag vandaag in de hal van station Rijswijk. De eerste keer dat ik hier een boek vind in plaats van er een achter te laten. Ik heb het niet meegenomen want het is niet mijn soort boek, dus het ligt nu te wachten op een volgende vinder...

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.