Kasvojeni tarina

by Kathy Page | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingSemmingwing of Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on 6/14/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingSemmingwing from Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Wednesday, June 14, 2006
Takakansi:
"Suomeen ja Englantiin sijoittuva kiehtova romaani lapsuuden hätkähdyttävistä tapahtumista, jotka muuttavat erään pikkutytön koko loppuelämän.

Kolmetoistavuotias Natalie Baron on yksinäinen ja laiminlyöty lapsi, joka tarrautuu itsepäisesti naapurissa asuvaan Hernin perheeseen. Perheen äiti Barbara ottaa tytön avosylin vastaan ja pian Natalie kuuluu niin saumattomasti joukkoon, että pääsee perheen mukana envallilaisen uskonliikkeen kesäseuroihin. Kaikki ei kuitenkaan suju niin kuin on tarkoitus - Natalien ja Barbaran välinen lämmin ystävyys ja sen myötä paljastunut Barbaran suuri salaisuus ravistelevat koko yhteisöä perin juurin.

Lapsuuden kipeät kokemukset saavat Natalien matkustamaan aikuisena Suomeen, envallismin perustajan Tuomas Envallin syntysijoille, missä menneisyyden kohtalokkaat tapahtumat alkavat paljastua aivan uudesta näkökulmasta.

Kathy Pagen romaani on vaikuttava kuvaus uskonnollisen ääriliikkeen vaikutuksesta ihmiseen, mutta ennen kaikkea se on riipaiseva tarina nuoren tytön tarpeesta saada hyväksyntää ja tuntea turvallisuutta."


Short listed for the Orange Prize in 2002.

Journal Entry 2 by wingSemmingwing from Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Sunday, June 18, 2006
Yllättävä lukukokemus. En osannut odottaa mitään ja suhtauduin kirjaan varovaisesti, mutta tarina alkoi pian kiinnostaa ja lukaisin koko kirjan nopeasti. Tuomas Envallin rooli on hieman köykäisesti kirjoitettu, mutta etenkin nuoren Natalien tarina on kirjoitettu elävästi. Mielenkiintoinen kirja ja käännöskin on ihan sujuva. Pidin kirjasta sen verran, että koitan etsiä käsiini saman kirjailijan teoksen Alphabet.

Journal Entry 3 by wingSemmingwing from Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Tuesday, June 27, 2006
Kirja lähtee kiertämään rinkinä:

lunatum, Oulu
hetku77, Nokia
chrisim, Tampere
->Takaisin kotiin: Semming, Vantaa

Journal Entry 4 by Sirah from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, July 04, 2006
Otin kirjan mukaani pääkaupunkiseudun heinäkuun miitistä Oulun kuriirille toimitettavaksi.

Journal Entry 5 by lunatum from Savukoski, Lappi / Lappland Finland on Monday, August 14, 2006
Kiitoksia kuriireille. Sain kirjan eilen. Muutamia rinkikirjoja on edellä.

Journal Entry 6 by lunatum from Savukoski, Lappi / Lappland Finland on Tuesday, August 22, 2006
Olipas tarina. Ei välttämättä olisi lukiessa tullut ajatelleeksi, että puolet siitä sijoittui Suomeen, jos ei olisi tiennyt. Pidin kirjasta. Kun lukemisen aloitti, niin kahteen (tai itse asiassa kolmeen) eri aikaan sijoittuvat kertomukset veivät sitä tarinaa eteen päin niin, että lukemista ei olisi millään malttanut keskeyttää.
Seuraavaksi kirja jähtee Hetku77:lle luettavaksi.

Kiitosket ringin järjestämisestä, Semming!

Journal Entry 7 by winghetku77wing from Nokia, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, September 04, 2006
4.9. Kirja saapui postissa tänään, kiitos lunatum!

29.5. Luin kirjan eilen illalla loppuun. Enpä ole hetkeen aikaan lukenut suomeksi, joten se oli mukavaa vaihtelua.

Minäkään en oikein tiennyt mitä odottaa kirjalta, mutta yllätyksekseni se oli todella hyvä. Hämmästyin, että englantilaisen/kanadalaisen kirjailijan tarina sijoittuu Suomeen, joten siitä täytyi aluksi ottaa vähän lisää selvää. Tarina oli mielestäni kirjoitettu hienosti ja nykyisyys ja menneisyys nivoituivat sujuvasti yhteen. Kasvojen tarinan selviäminen oli kuitenkin lievä pettymys, kun sitä kehitettiin kuitenkin jännittävästi tarinan aikana. Varsinkin Christinan Natalielle kirjoittamien, hieman uhkaavien viestien tarkoitus jäi epäselväksi. Kasvojeni tarina herätti kyllä mielenkiinnon kirjailijan muihin teoksiin.

Journal Entry 8 by CatharinaL from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, June 06, 2007
Varattu chrisimille, toistaiseksi minun hallussani. Chrisimille kirja siirtyy joko Tampereen kesäpäivillä tai mahd. suunnittelumiitissä ennen kesäpäiviä.

Journal Entry 9 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, June 16, 2007
Kesäpäivillä sain ringin viimeisenä tämän kirjan. Aiemmat tapaamiset jäivät sairastamisen vuoksi väliin. Mukava tunnelma täällä kesäpäivillä!

7.8.07 Minäkin pidin todella paljon tästä tarinasta! Todellakin yllätyin miten kiinnostavasti tarinoiden kerroksellisuus oli koottu. Vaikka jännittävässä kohdassa tiesikin, että seuraavaksi siirrytään takaisin toiseen tarinaan. Natalie lapsena ärsytti väliin minua, koska arvasin hänen käytöksestään koituvan harmia muillekin. Toisaalta hänen uppiniskaisuutensa oli tavallaan herttaistakin. Natalien ja Christinan välejä olisi voinut syventää enemmän; nyt jäi hieman hämärän peittoon mistä Christinalla oli jäänyt kaunoja kytemään.

Semming ystävällisesti lupasi, että kirjalle saa hankkia uusia lukijoita. Kirjan on kuitenkin päädyttävä lopuksi takaisin Semmingille.

Journal Entry 10 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, August 07, 2007
Otan kirjan mukaani huomiseen tapaamiseen Vapriikkiin, joka pidettiinkin Sorsapuistossa.

Journal Entry 11 by chirel from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, August 08, 2007
Luettavien pinossa.

Margih kiinnostui kirjasta. Yritän lukea pikapuoliin.

Journal Entry 12 by Kemppu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, August 17, 2014
Nappasin kirjan mukaani chirelin pitämän kirjakirppiksen ilmaiskirjojen pöydältä. Saatan lukea itsekin, ja sitten kirja saa jatkaa matkaansa edelleen.

Journal Entry 13 by Kemppu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, December 21, 2014
Minäkin luin kirjan ilman kummempia odotuksia ja huomaan olevani lukukokemukseen tyytyväinen. Natalien lapsuus/nuoruuskokemukset olivat kiinnostavampia kuin kirjan nykyhetken kuvaukset, mutta kirja oli kokonaisuutena oikein hyvä.
En varmaan ikinä pysty käsittämään jyrkkää uskonnollisuutta (tai muuta aatetta), joka kieltää jotain ihmiselämässä keskeistä ja olennaista, kuten kirjan envallilaisuuden kuvakielto. Olen kuitenkin iloinen, ettei envallilaisuudessa ollut kyse taas yhdestä naistenalistusliikkeestä (tai ainakaan sellaista ei selkeästi välittynyt) - jos olisi, niin kirja olisi varmaan jäänyt minulta kesken, sillä niin kyllästynyt olen aiheeseen.

Taidanpa kysyä, vieläkö Margih haluaa kirjan. Ohoh, ja nyt huomasin, että tämän olisi pitänyt vielä palautua Semmingillekin! Täytyypä kysellä...kirja on joka tapauksessa nyt joulunpyhät luonani tallessa.

Journal Entry 14 by Kemppu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, January 20, 2015
Semmingin mukaan kirja saa jatkaa matkaansa. Se lähti nyt Appelsiinin mukana Margihille, joka saa lukea ja/tai vapauttaa sen mielensä mukaan.

Journal Entry 15 by Margih at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, February 22, 2015
Kirja on turvallisesti täällä ollut jo jonkin aikaa, mutta tuttuun tyyliin olen taas säheltänyt ja journalointi kesti hieman... Anteeksi. Mutta, tämän kirjan haluan lukea enkä ollut vielä saanut sitä käsiini, joten hyvä, että tämä päätyi minulle. Kiitos.

Journal Entry 16 by Margih at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, November 16, 2016
Kyllä tämä kirja olisi pitänyt jo lukea aiemmin, sen verran paljon pidin siitä. Mielenkiinto säilyi koko ajan yllä. Sen verran sekalaista aikaa olleet kolme viimeistä kuukautta, että en nyt osaa paljoa tarkemmin tähän miettiä tätä, mutta fiilis on juuri sellainen, että tämäntapaiset tarinat ovat juuri sieltä kiinnostavimmasta päästä, vaikka osaltaan ovat myös rankkojakin lukukokemuksia.

Journal Entry 17 by Kemppu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, November 27, 2016
Otin kirjan mukaan Margihin tavaranvaihtomiitistä vapauttaakseni sen Sampolan kirjastoon tms.

Released 2 yrs ago (11/28/2016 UTC) at Sampolan kirjasto (bookcrossing-pöytä) in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Aulan bookcrossing-pöydälle.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.