Ficktjuven

by Sarah Waters | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Alvhyttan of Nora, Västmanland Sweden on 5/28/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Alvhyttan from Nora, Västmanland Sweden on Sunday, May 28, 2006
(Det här är en pocketbok, bilden är från den inbundna boken.)

Förlagets info:
"Susan Trinder är en enkel flicka från en hederlig hälarfamilj i Southwark, söder om Themsen. Den enda mor hon haft är Mrs Sucksby, en dam som tar emot spädbarn och förfar med dem på bästa sätt. Susan är lycklig i sin värld, där drottning Victoria sitter på Englands tron och prins Albert just har dött.
En kväll kommer dock en av Mrs Sucksbys vänner på besök. Gentleman kallas han, men han heter egentligen Richard Rivers, en herre av god familj som numera försörjer sig som skoningslös tjuv och bedragare. Det visar sig att Gentleman har en djävulsk plan och att han behöver Susan för att genomföra den. På ett ensligt beläget gods på landet bor Maud Lilly, en ung och enfaldig arvtagerska, tillsammans med sin boksamlande morbror. Gentleman tror sig veta hur de skall kunna lura av Maud hennes pengar: Susan skall resa till godset Briar, arbeta som Mauds kammarjungfru och samtidigt bereda vägen för Gentleman som Mauds blivande make. När de väl är gifta tänker han spärra in sin hustru på mentalsjukhus och ta pengarna. En ofelbar plan, menar Gentleman – ett påstående som kommer att visa sig vara något av en överdrift.

Ficktjuven är en spännande och rolig roman som blandar Dickens anda med en fräck och nutida berättarröst. Det är tjock dimma, trillor längs slingriga byvägar och mystiska rum i ännu mer mystiska slott. I detta 1800-tal finns också en modern underström av sexualitet i samband med att bokens huvudperson Susan mognar både till fullfjädrad hjältinna och kvinna."

# 24 i boken "1001 Books You Must Read Before You Die"

Journal Entry 2 by Alvhyttan from Nora, Västmanland Sweden on Tuesday, July 04, 2006
Soljon fick boken idag då hon var här med stormon och hälsade på.

Journal Entry 3 by Soljon from Kristinehamn, Värmland Sweden on Wednesday, July 05, 2006
Ännu en bok att läsa på semestern. Kommer från Maria i Älvhyttan.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.