Geestdrift

by Daniel Hecht | Mystery & Thrillers |
ISBN: 0330353748 Global Overview for this book
Registered by zijdewerkster of Den Hoorn, Zuid-Holland Netherlands on 5/1/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by zijdewerkster from Den Hoorn, Zuid-Holland Netherlands on Monday, May 01, 2006
'VN's Detective & Thrillergids: 'Én spannend én goed geschreven én het beste in zijn genre'!
Het grote huis staat eenzaam op de heuvel. Het ziet er vredig uit, maar binnen is alles met ongekende geweldadigheid gesloopt. De streek eromheen wordt geplaagd door een serie verdwijningen en sterfgevallen.
Paul Skoglund lijdt aan het Tourette-syndroom, een hersenziekte die bizarre tics en onwillekeurige uitbarstingen veroorzaakt. Mede door zijn aandoening zit hij zonder werk. Met zijn onafhankelijke vriendin Lia en een plaatselijke politieman ontdekt Paul een verband tussen het huis, de verdwijningen en vaag herinnerde flarden van zijn eigen jeugd...
Geestdrift is een literaire thriller van een grote intensiteit. Daniel Hecht duikt diep in de schaduwkant van onze hersenen en onze menselijke aard. Dit debuut, rijk aan neurologische en psychologische details, mondt uit in een huiveringwekkende climax die beangstigende vragen oproept over het wezen van het menselijk bestaan.
Bekroond met vijf sterren ***** in VN's Detective & Thrillergids


Over de oorsprong van Geestdrift
Hoewel het bizar zal lijken, moet ik zeggen dat aan de basis van Geestdrift daadwerkelijke gebeurtenissen ten grondslag liggen. In 1982 werd ik door een oude vriendin van de familie gevraagd om haar afgelegen, zeer beschadigde landhuis ten noorden van de stad New York te bezoeken, en een schatting te maken van de reparatiekosten.
Toen ik het verwoeste huis inspecteerde, was ik ontdaan door de aard en de mate van de schade: de ravage was duidelijk het resultaat van een absurd grote krachtsinspanning - als de woedeuitbarsting van een bovennatuurlijk sterke persoon - en toch waren de vernielingen op een vreemde manier systematisch.
Ik heb de klus om het huis te repareren niet aangenomen, maar dat bezoek etste onuitwisbare beelden in mijn geheugen, en later, toen ik auteur werd, leek het mysterie van dat abnormale geweld een veelbelovende basis voor een goed, diep, angstaanjagend boek. Hoewel de personages, familiegeschiedenissen en specifieke gebeurtenissen in Geestdrift fictief zijn, is het essentiële mysterie authentiek.
In de loop der jaren heb ik me vaak afgevraagd wie het gedaan heeft en waarom. Maar mijn research op het gebied van de neurowetenschap heeft wel een mogelijke oplossing opgeleverd voor het even mysterieuze HOE: een zeldzame toestand van extreme kracht - geobserveerd in klinische omstandigheden, maar ook onderwerp van apocriefe verhalen - die veroorzaakt wordt door bepaalde neurologische condities. Ik heb dit ook in de roman verweven, in het besef dat de menselijke aard uiteindelijk het ultieme mysterie is, en neurowetenschap de ware laatste grens.
- Daniel Hecht

Journal Entry 2 by zijdewerkster from Den Hoorn, Zuid-Holland Netherlands on Monday, August 07, 2006
Dit boek gaat binnenkort naar croixdeguerre die het uit de thrillerrelay heeft gehaald. Ik moet het alleen eerst nog eventjes lezen :-).

Ik vond het een erg goed boek, spannend en intrigerend. Soms zelfs echt eng... Een aanrader in ieder geval. Ik ben benieuwd naar de mening van volgende lezers!

Oh, en croixdeguerre, beplak het boek naar hartelust nog meer als je wilt :-)


Het gaat morgen (7 septmeber) op de bus!

Journal Entry 3 by KVI-716666 on Friday, September 08, 2006
wat een verrassing! Ik ging er nog van uit dat je het boek zou proberen mee te geven op de Castricum meeting van 17 september. Bedankt voor het opsturen!!! Ik ga het snel lezen, zit nl. helemaal in een thriller periode ;-)

Journal Entry 4 by KVI-716666 on Monday, September 18, 2006
Uit! heel spannend inderdaad, maar ook ontroerend (bijv. de relaties tussen vaders en zoons), geloofwaardige karakters, mooie beschrijving van Tourette en van andere neurologische aandoeningen. Daniel Hecht neemt de tijd om zijn verhaal te vertellen, soms iets te veel, maar aan de andere kant is het ook wel weer goed dat hij dat doet, het verhaal ademt daardoor.
Ik heb één maar, de ontknoping van het plot (zeg maar de wie heeft het gedaan vraag) vind ik onbevredigend beantwoord, maar raar genoeg vind ik dat niet storend, omdat de rest allemaal wel klopt en mooi in elkaar grijpt. Nou ja, veel meer kan ik er niet over zeggen zonder het plot te verraden en dat zou zonde zijn!

Ik zet het boek weer op available, voor wie het wil lezen. Zijdewerkster bedankt voor het lezen!

Journal Entry 5 by KVI-716666 on Monday, September 10, 2007
Inmiddels is het boek uitgeleend aan m'n moeder. Helemaal vergeten te melden, sorry! Zodra ik het weer in m'n bezit heb meld ik het.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.