De Vaticaanse moorden

by David Hewson | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9026122187 Global Overview for this book
Registered by yvonnep of Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on 4/26/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
20 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by yvonnep from Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, April 26, 2006
Professor Sara Farnese zit in de bibliotheek van het Vaticaan, wanneer een vroegere vriend binnenstormt met in de ene hand een pistool en in de andere een plastic zak. Hij roept:'Het bloed van de martelaren is het zaad van de kerk' en stort de bloederige inhoud op tafel. Kort daarna worden er in de nabije kerk twee lijken gevonden. De wijze waarop deze en de nog te volgen moorden zijn gepleegd, vertonen een griezelige gelijkenis met het Martelaarschap van de Heiligen, een serie schilderijen van Caravaggio.
De sympathieke, tamelijk softe maar wel slimme rechercheur Costa wordt op de zaak gezet. En via zijn band met de partner, een typische maar gisse baas, een vleugje vaticaanse corruptie, een sprankje amore en een doorbraak in de vader/zoon relatie wordt de moordenaar gevonden. Caravaggio is er bij de haren bijgesleept. Even lekker spannend lezen, maar niet zo heel erg bevredigend.

Journal Entry 2 by E-mile from Almere , Flevoland Netherlands on Sunday, May 21, 2006
Ik ben erg benieuwd naar dit boek en ga 'm zo snel mogelijk lezen!

Dankjewel voor zowel dit boek als 'het blauw van Rembrandt' yvonnep!!

Journal Entry 3 by E-mile from Almere , Flevoland Netherlands on Wednesday, June 14, 2006
quote yvonnep: "Even lekker spannend lezen, maar niet zo heel erg bevredigend"

Dit zegt het voor mij eigenlijk ook wel zo'n beetje. Leuk boek, maar zo af en toe wilde ik de schrijver wel een schop onder z'n kont geven dat 'ie een beetje op moest schieten met wat 'ie nu eigenlijk wilde....De opmerking die moet laten zien dat dit boek beter is dan het werk van Dan Brown zou ik niet zomaar op de voorkant hebben gezet.......


Er was veel interesse voor dit boek, dus ik maak er een ring van.

Deelnemers:

* AnnevO
* Barbje
* Enitnaj
* Smitjes
* Arbora (heeft momenteel geen tijd)
* Hadazah
* Joanazinha
* croixdeguerre
* polletje
* iez
* ana-b
* mefeather
* 4vlinders
* Marloes1980
* Anyrock
* wurmpje.
* dutch-book <-- Het boek is nu hier

Edit: boek ligt op 6 jan 2009 bij dutch-book. Ik heb met haar afgesproken dat zij het boek op haar gemak leest en het daarna vrij laat. De ring is bij deze gesloten.

Released 15 yrs ago (6/25/2006 UTC) at Controlled Release in Controlled Release, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Gaat mee naar Castricum, waar ik het aan de eerste ringlezer, AnnevO zal geven. Als AnnevO er niet is zal barbje de eerste plaats innemen.

Veel plezier met het boek!

Journal Entry 5 by AnnevO from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, June 25, 2006
Het boek is bij mij (nadat ik het bij Barbje uit haar handen gegrist heb). Ik ben benieuwd!

Journal Entry 6 by AnnevO from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, July 6, 2006
In tegenstelling tot de vorige lezers werd ik wel blij van dit boek. De auteur had mijns inziens minder stijltrucjes nodig om het verhaal spannend te houden. En ook historisch vond ik het boek adequater dan dat van meneer Brown.
Minpunt: Er komen dingen soms wel heel erg uit de lucht vallen.

Ik neem contact op met Barbje.
Edit: Dit boek gaat de 15e via het huis van SylS naar Barbje.

Journal Entry 7 by wingBarbjewing from Gouda, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, July 15, 2006
Het boek is veilig in Gouda aangekomen! Heb hier wel zin in, dus denk dat ik er vrij snel aan toekom.

Journal Entry 8 by wingBarbjewing from Gouda, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, July 29, 2006
Ik vond het een prima thriller. Wat mij betreft beter geschreven dan DVC inderdaad, in ieder geval minder standaardtrucjes. Vond het wel ook minder spannend. :-) De setting in Rome vond ik erg leuk, heb een enorm zwak voor die stad en ken sommige delen erg goed, dus ik waande me zelf regelmatig daar, hoewel ik niet alles kon plaatsen natuurlijk.

Gaat van de week naar Enitnaj!

Journal Entry 9 by wingEnitnajwing from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, August 1, 2006
Alweer een ringboek op de deurmat!
Ben heel benieuwd, maar het zal eventjes moeten wachten op zijn beurt!

Bedankt voor het doorsturen Barbje!

Journal Entry 10 by wingEnitnajwing from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, August 22, 2006
Vannacht doorgelezen tot ik het uit had (ik hoefde niet zo heel veel bladzijden meer...)

Tja, spannend, verrassend, soms wat langdradig. En hoe komt iemand op het idee (ja, ik weet heus wel dat er corruptie en andere kwalijke zaken plaatsvinden binnen "de kerk" (maar waar niet?), maar dit verhaal is toch wel bizar).
Vond ik het nou zoveel beter en intelligenter dan de boeken van Dan Brown? De karakters zijn meer uitgediept, maar dit verhaal sleepte mij minder mee dan bijvoorbeeld het Bernini Mysterie. Zou intelligentie (volgens de Washington Post) dan toch zitten in het feit dat een boek minder "makkelijk" leesbaar is?

Wat mij ook intrigeerde waren de gekleurde plakbriefjes die een van de vorige lezers in het boek geplakt heeft bij de Caravaggio's en dan nog eentje...waren hier sleutelaanwijzingen te vinden in het boek? Heb ik daar dan onnozel overheen gelezen?

Het boek gaat binnenkort naar Smitjes...ik heb haar gisteren nog gezien voor een andere boekenoverdracht, dus het wordt eind van de week of misschien zelfs pas begin volgende week!

Journal Entry 11 by yvonnep from Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, August 22, 2006
Het raadsel van de gekleurde plakkertjes...

Wat schoot ik in de lach! Die plakkertjes heb ik er namelijk in gedaan en ze zitten bij alle schilderijen van Caravaggio die in het boek worden genoemd. Ik heb het boek namelijk in de vakantie gelezen en daar had ik wel gekleurde plakkertjes bij maar niet mijn boek met alle Caravaggio's of het internet. Zo kon ik ze na de vakantie - voorzover ik ze niet kende - snel even opzoeken.
Je hebt dus niets gemist!

Journal Entry 12 by wingsmitjeswing from Bilthoven, Utrecht Netherlands on Tuesday, August 29, 2006
Vandaag speciaal door Enitnaj afgegeven op mijn werk. Ze was denk ik bang dat ik anders niets meer te lezen heb :-). Enitnaj bedankt voor het brengen, maar het moet nog even op mijn mount tbr, heb de laatste weken meer boeken in één week ontvangen dan dat ik per week kan lezen.
Er komt echter een vervolg....

15 febr 2007 het boek ligt nog bij mij, (e-mile weet ervan) en is de volgende in de rij om te lezen.

Journal Entry 13 by wingsmitjeswing from Bilthoven, Utrecht Netherlands on Tuesday, February 27, 2007
Het boek heeft wel héél lang op de stapel ringboeken gelegen. Af en toe kroop er een ringboek tussendoor van iemand die me dan een pm stuurde dat het wel héél lang duurde voor het ringboek verder ging. Ik ben toch wel blij dat e-mile het niet zo'n probleem vond dat ik er wat langer over deed. Toen ik eenmaal begon kon ik niet meer stoppen. Heerlijk spannend. Ik zat vanmorgen het laatste stuk in de auto te lezen, toen ik moest wachten op mijn carpoolmaatje, en had de stille hoop dat hij zich zou verslapen. Dat gebeurde dus niet en toen kon ik de laatste 10 bladzijde pas vanavond lezen.
Ik heb de Da Vinci Code nog steeds niet gelezen, dus kan niet vergelijken.
Al met al ben ik blij dat ik het wat langer in mijn bezit mocht houden om te lezen. E-mile bedankt ! Het boek gaat morgen op de post naar Hadazah.
Arbora heeft aangegeven dat zij het boek niet meer wil lezen.

Journal Entry 14 by hadazah from Nieuwehorne, Fryslân (Friesland) Netherlands on Saturday, March 3, 2007
hij is er :)) dank je wel! later meer...
prachtig boek,moest deze alleen wel twee keer lezen om het verhaal te begrijpen.deze gaat gauw verder op naar de volgende :)

Released 14 yrs ago (3/21/2007 UTC) at Controlled Release in Controlled Release, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

hop hop hop naar de volgende :))

Journal Entry 16 by wingJoanazinhawing from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Thursday, March 22, 2007
En hop hop; het lag vandaag al in de brievenbus. Bedankt! Mooi op tijd om meegenomen te worden op vakantie volgende week.

Journal Entry 17 by wingJoanazinhawing from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Friday, March 30, 2007
Ik vond dit wel een leuk, spannend boek, maar intelligenter en beter geschreven dan de Da Vinci Code?? Nou, daar ben ik het in ieder geval niet mee eens. Ik heb me in de Da Vinci Code echt kunnen verliezen en vond ook de 'speurtocht' erg knap gevonden. In dit boek vond ik wel de personages beter, zeker Costa en zijn moeizame maar liefdevolle relatie met zijn vader. Het minst tot mijn verbeelding sprak Sara; wat een raar mens. Gaat op verzoek van haar vader (kardinaal) die ze net heeft leren kennen, met jan en alleman naar bed en laat zich daarbij fotograferen door haar ook pas ontdekte tweelingbroer. Kom op zeg; dat vond ik echt te vergezocht. En ik vraag me af wat de bewoners van het Vaticaan vinden van al die boeken waarin zij worden afgeschilderd als perverse, corrupte, machtsmisbruikende macchiavelli's.
Maar puur als leesverhaal vond ik het een prima boek. Als het goed is, is er in ieder geval nog een ander boek met Costa en zijn chef in de hoofdrol, ben benieuwd of dat ook zo spannend en in ieder geval wat geloofwaardiger is.

Journal Entry 18 by wingJoanazinhawing from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Thursday, April 5, 2007
Op het forum nog nieuwe lezers voor dit spannende boek gestrikt! Het boek is vandaag verzonden naar croixdeguerre.
Veel leesplezier!

Journal Entry 19 by rem_KVI-716666 on Friday, April 6, 2007
Vandaag ontvangen. Bednakt voor het opsturen! ik ga het snel lezen en dan weer verder sturen

Journal Entry 20 by rem_KVI-716666 on Sunday, April 22, 2007
het heeft even geduurd voordat ik het uit had, weinig tijd om te lezen en dit boek is nou ook niet zo spannend dat je achter elkaar door blijft lezen. Maar goed, het is uit. En ik vond het best aardig. De plot zit goed in elkaar vind ik (maar inderdaad Caravaggio is er met de haren bijgesleept), maar echt spannend wordt het nergens. Soms vond ik het zelfs ronduit traag.
Overigens vind ik het wel degelijk intelligenter dan de Da Vinci Code (voor zover je zo'n vergelijking kunt maken). Dan Brown heeft weliswaar een echte page turner geschreven, maar hij heeft als schrijver slechts één stramien tot z'n beschikking en dan valt in retrospectief zijn boek wel heel erg tegen.
Afijn, best een aardig boek, maar wel een beetje 13 uit een dozijn.
Op naar de volgende lezer! Zodra ik het adres van Polletje heb gaat het op de bus.

Journal Entry 21 by Polletje from Zutphen, Gelderland Netherlands on Tuesday, April 24, 2007
Vandaag met de post ontvangen, die gaat mooi mee naar Denemarken op vakantie volgende week.
Bedankt

Journal Entry 22 by Polletje from Zutphen, Gelderland Netherlands on Wednesday, May 9, 2007
Ik heb hem in een adem uitgelezen. Soms wel even gruwelen, want hoe en wat dat gaat soms wel erg ver. Het plot is zeer verrassend.
Nu gaat hij verder.

Journal Entry 23 by wingiezwing from Zutphen, Gelderland Netherlands on Saturday, May 26, 2007
lag in de bus..
kom op mijn TBR stapel te liggen en wordt zo snel mogelijk gelezen

Journal Entry 24 by wingiezwing from Zutphen, Gelderland Netherlands on Wednesday, May 30, 2007
net uitgelezen. Ondanks de rommelige manier van schrijven en de enorme hoeveelheid hoofdpersonen ( zo lijken ze wel als ze geintroduceerd worden ) heeft het boek me wel geboeid om door te gaan met lezen.
Ik vond wel dat de gruwelen goed beschreven waren .
op naar de volgende en dat is.... ana-b

Journal Entry 25 by ana-b from Gouda, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, June 10, 2007
Ik heb het boek per post ontvangen. Ik moet eerst mijn leeskringboek uitlezen, Publieke Werken van Thomas Roseboom, een dikke pil.

Journal Entry 26 by ana-b from Gouda, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, June 17, 2007
Het kostte wat moeite om in het verhaal te komen. Gelukkig werd het spannender. Goed te lezen, maar af en toe zakt het verhaal erg in. De schilderijen als rode draad voor de moorden vind ik wel weer een leuke vondst, maar het einde vond ik erg gezocht en onnodig ingewikkeld.

Journal Entry 27 by ana-b at on Sunday, June 17, 2007

Released 14 yrs ago (6/18/2007 UTC) at

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

De volgende voor deze ring is Mefeather. Ik stuur het boek zo snel mogelijk per post.

Journal Entry 28 by mefeather from Den Haag, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, June 19, 2007
Lag vandaag bij mij op de mat. Ben heel benieuwd, maar het moet echt nog even onderop de stapel ringboeken.

Journal Entry 29 by mefeather from Den Haag, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, August 4, 2007
Sorry dat het wat langer duurde, er kwam vanalles tussen. Ik vond het een heel spannend boek. Heb er echt van genoten. Vooral hoe de relaties lagen tussen de moordenaar, opdrachtgever en een andere grote speler in het spel waren erg goed verborgen gebleven.
Ik heb begrepen dat deze schrijver nog een stuk of drie andere boeken geschreven heeft inmiddels. Die moet ik toch eens gaan opzoeken. Bedankt voor het ringen!! Ik ben heel blij dat ik deze schrijver ontdekt heb.

Ik ga de volgende een PM sturen. Op 10/08 doorgestuurd naar de volgende lezer.

Journal Entry 30 by 4vlinders from Oss, Noord-Brabant Netherlands on Monday, August 13, 2007
en de ringboeken komen weer tegelijkertijd binnen!!! Komt op de stapel, wordt vervolgd.


en gaat vandaag 12-10 op de post. Sorry, dat het zo lang geduurd heeft. Veel plezier ermee en bedankt voor het ringen.

Journal Entry 31 by Marloes1980 from Den Haag, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, October 13, 2007
Vandaag aangekomen. Op de kaft staat dat het een beter geschreven boek is dan Dan Brown's bestseller. Ben benieuwd.

Het boek kon me niet echt boeien. Ik ben er halverwege dus maar mee opgehouden. Sorry dat het zo lang geduurd heeft. Ik stuur 'm door zodra ik Anyrock's adres heb.

Journal Entry 32 by Anyrock from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, January 15, 2008
Vandaag nat op de mat. Na het drogen gaat het op de stapel, of eigenlijk, onderop de stapel.

Journal Entry 33 by Anyrock from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, February 17, 2008
Boek is uit. Was bij tijden wel spannend, maar ook langdradig en met een hoogst onwaarschijnlijke plot. Misschien zal ik nog eens een boek van David Hewson ter hand nemen, maar ren er zeker niet voor naar de bieb. Ik ga de volgende pm'en, dat is Wurmpje.

Journal Entry 34 by Anyrock from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, February 19, 2008
Dit boek is vandaag op pad gegaan naar Wurmpje.

Journal Entry 35 by wurmpje from Lieren, Gelderland Netherlands on Wednesday, February 20, 2008
en vandaag ontvangen, bedankt anyrock! ringboeken komen momenteel in kuddes, dus deze moet even achter in de rij aansluiten. maar ik ben toch de laatste gelukkig. wordt vervolgd..

Journal Entry 36 by wurmpje from Lieren, Gelderland Netherlands on Monday, March 24, 2008
het duurde ven voordat ik het boek uit had. ik zat er zelfs soms tegen aan te hikken om het boek weer verder te lezen. dit omdat sommige stukken langdradig en onduidelijk waren, maar ook door de vele hoofdpersonen in het begin. maar naar mate het boek verder ging wild eik toch weten hoe het afliep. dingen die in het begin terloops werden genoemd bleken dan toch meer betekenis te hebben.
verrasend plot aan het einde.
het boek is niet te vergelijken met dan brown's boek
1-4 op weg naar dutch-book

Journal Entry 37 by wingdutch-bookwing from Heerenveen, Fryslân (Friesland) Netherlands on Thursday, April 3, 2008
Het boek heeft zich gisteren gemeld bij mij. Ik heb hier nog een stapeltje boeken liggen, dus deze zal even wachten. Gelukkig ben ik de laatste.

Journal Entry 38 by wingdutch-bookwing from Heerenveen, Fryslân (Friesland) Netherlands on Tuesday, November 11, 2008
Dit boek gaat vrijdag mee naar de meeting in Amsterdam en daar overhandig ik hem weer aan E-mile. Ik heb hem zelf nog niet gelezen, maar daar komt het hopelijk deze week dus van.

Journal Entry 39 by wingdutch-bookwing from Heerenveen, Fryslân (Friesland) Netherlands on Monday, April 20, 2009
Boek is vandaag uitgelezen als allerlaatste ringboek. Ben dus eindelijk door alle boeken heen.
Boek was gewoon lekker om te lezen en meer te niet.
Ook ik vond de opmerking met de vergelijking met Dan Brown wat overbodig. Nou ja, in ieder geval uitgelezen en aankomende zaterdag neem ik dit boek mee naar de meeting in Amstelveen. Misschien heeft iemand anders er zin 'an.

Journal Entry 40 by LenaLena from Hoevelaken, Gelderland Netherlands on Saturday, April 25, 2009
Hee kijk, een oud ringboek! Had ik zeker gemist ofzo, het boek lijkt mij wel wat.

Journal Entry 41 by wingOBCZ-deSlagwing at Hoevelaken, Gelderland Netherlands on Sunday, March 27, 2011
Deze komt binnenkort op het boekenplankje van OBCZ De Slag te staan.

Journal Entry 42 by wingOBCZ-deSlagwing at OBCZ De Slag in Hoevelaken, Gelderland Netherlands on Wednesday, April 27, 2011

Released 10 yrs ago (4/27/2011 UTC) at OBCZ De Slag in Hoevelaken, Gelderland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Dit boek is neergezet op het boekenplankje, links bij de eerste bar.
****

Bij controle bleek dit boek niet meer op de plank te staan. Veel leesplezier aan de vinder gewenst!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.