Mitä meille jäi

by Aislinn Hunter | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by rafangel of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 4/22/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
8 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by rafangel from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, April 22, 2006
Ostin eurolla kirjalöydöstä, lähtee luultavasti eteenpäin heti kun saan luettua..

Takakansi:
"Jossakin Ontarion takamailla pikkusisaren tapaturmainen kuolema kietoo mielen lamaannuttavaan suruvaippaan kuin pysähtynyt, silmänkantamattomiin jatkuva luminen maisema. Suurkaupungin taukoamattomassa sykkeessä ajatuksetkin ovat kuumeisia ja eksyvät järjettömän tuntuisiin ratkaisuihin - sillan kaide Dublinissa houkuttaa kaupasta kotiin palaavaa Sarahia, puistolammen syvä vesi keskenmenon ja miehensä uskottomuuden nujertamaa Noraa. Lontoossa asuva, viimeisillään raskaana oleva Emma jäljittää vimmattuna perheensä vaiettua menneisyyttä. Emma näkee oman tilanteensa aviottoman lapsen yksinhuoltajana äkkiä uudessa valossa; historia näyttää vääjäämättä toistavan itseään.

Nuoren ja lupaavan kanadalaiskirjailijan kertomuksissa yhdistyvät taianomainen kieli, tummasävyinen todellisuus ja lämmin, lohdullinen ironia. Harkitun vähäeleinen kerronta jättää kytemään ajatuksia elämän arvaamattomuudesta."

Journal Entry 2 by rafangel from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, April 26, 2006
Hmm.. Aika mitäänsanomaton kirja, ei herättänyt minussa oikein mitään ajatuksia. Ehkä enemmän aikuisille tarkoitettu teos.. Taitavasti kirjoitettu kuitenkin, ei vaan sen tyylinen josta itse tykkäisin.

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, July 07, 2006
Kiitos kirjapaketista, joka saapui uuteen kotiinsa tänään! Viehättävä käsintehty laputus! Huvitti tuo sinun kommenttisi "enemmän aikuisille tarkoitettu teos", olisinkohan minä semmoinen??! Luen, ja kommentoin.

Journal Entry 4 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, July 28, 2006
Vähän raskasteemainen kirja kesälomalukemiseksi, mutta pidin kuitenkin. Kirja sisälsi kuusi novellia ja pienoisromaanin, jonka nimi on otettu kirjan nimeksi. Pienoisromaanin keskeinen teema liittyi sukupolvien väliseen jatkumoon, asioiden siirtymiseen äidiltä tyttärelle. Isätön tytär löytää lopussa itsensä äitinä isättömälle lapselle. Kokonaisuus jää vähän rikkonaiseksi, siitä miinusta kirjalle.

Journal Entry 5 by katyan from Detroit, Michigan USA on Friday, August 25, 2006
Kiinnostuin kirjasta eilisessä Tampereen miitissä jossa sain kunnian vierailla, ja otin sen heti mukaan... lukutuolin intuitio taisi osua siis oikeaan että tämä kirja halusi matkata Jyväskylään seuraavaksi... kiitos paljon! ja ihana on itse tehty laputus! Wau!

Journal Entry 6 by katyan from Detroit, Michigan USA on Saturday, September 30, 2006
Hmmm...olen jokseenkin samoilla linjoilla edellisten lukijoiden kanssa; kirjassa oli jotain hienoa mutta jotain tärkeää jäi kuitenkin puuttumaan. Kirjassa oli suurta syvyyttäkin, mutta jokin suurempi kipinä jäi puuttumaan. Kirjailija oli tavoittanut hienoja hetkiä ja kohtauksia elämästä, mutta jokin hänen tyylissään kirjoittaa ei oikein napannut. Ehkä kirjoittaminen sinä-muotoon monesti söi tekstien hienouden. "Ajattelepas...." "Sinä olit bussipyskäkillä..." blah blah.
Mutta lopulta oli kuitenkin hienoa tutustua tähän kirjaan, enpä olisi sitä itsekseni ehkä löytänyt. Tämä oli minulle jotain aivain uutta.

Journal Entry 7 by Kirvana from Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, October 19, 2006
Sain kirjan eilisessä Jyväskylän paikallistapaamisessa. Jää odottamaan lukemista. Täältä myös kehut hienosta, itse tehdystä laputuksesta!

Journal Entry 8 by Kirvana at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Wednesday, January 12, 2011
Sitten kun vihdoin otin kirjan tosissani käsiin niin kirja oli varsin nopeasti luettava. Nyt kun luin noita muiden kommentteja niin vähän samaa mieltä, että jotakin ehkä jäi puuttumaan. Ja sinä-muodossa kirjoittaminen välillä vähän häiritsi. Pidin kuitenkin kirjan pienoisromaanista, se oli hyvä.

Journal Entry 9 by Liinuskainen at Kontiolahti, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Friday, January 21, 2011
Kanadalaisen kirjailijan kirja, jonka kertomuksista ainakin osa sijoittuu Irlantiin. Koska pidän sekä Kanadasta että Irlannista, mielenkiintoni heräsi. Nappasin mukaani vieraillessani Jyväskylän bc-tapaamisessa.

Journal Entry 10 by Liinuskainen at Kontiolahti, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Tuesday, June 07, 2011
Alussa kesti hieman aikaa tottua kirjailijan käyttämään tyyliin. Joissakin kohdissa tyylistä tuli mieleen vähän turha taiteellisuus, jonka alle itse tarina hukkui. Kyllähän ne novellit, tai pikemminkin lyhyet kuvaukset, luki, mutta eivät ne oikein herättäneet mitään sen suurempia mietteitä. Sen sijaan minäkin pidin kovasti pienoisromaanista. Siihen jäi enemmän tilaa tarinalle.

Katsotaan löytyisikö kirjan seuraavan lukija Kuopiosta vai Joensuusta.

Journal Entry 11 by wingsumakowing at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, June 11, 2011
Seuraava lukija löytyi Kuopiosta. Tarinat ovat sopivaa välilukemista. Kiitos!

Journal Entry 12 by wingsumakowing at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, March 28, 2015

Released 5 yrs ago (3/28/2015 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Löysi miitistä uuden lukijan. Lukuiloa!

Journal Entry 13 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, March 28, 2015
Epäröin aikani, koska pelkäsin, että on liian ahdistava (ahdistun herkästi :D). Nappasin sitten kuitenkin, koska pidän lyhytproosasta – ja taianomaisesta kielestä, jota ainakin takakannessa luvataan...

Kiitos miittiseurasta!

Journal Entry 14 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, July 29, 2018
Parin ensimmäisen novellin kohdalla olin vähän kahden vaiheilla, mutta sitten Hunterin tyyli imaisi mukaansa. Pienoisromaani oli minusta todella hieno. Hunter kirjoittaa kielellisesti hienoa ja hiottua proosaa (Anja Haglundin käännöskin on onnistunut) menetyksestä ja siitä, mitä jäljelle jää – kuten kokoelman ja pienoisromaanin nimikin kertoo. Tarinoissa on paljon surua, mutta myös huumoria ja toivoakin. Suosittelen!

Journal Entry 15 by wingAnnimanniwing at Merikeskus Vellamo in Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Friday, August 10, 2018

Released 2 yrs ago (8/10/2018 UTC) at Merikeskus Vellamo in Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vapautuu BC-kesäpäivillä Vellamossa tai jossakinpäin Kotkaa. Hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 16 by wingAnonymousFinderwing at Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Friday, August 17, 2018
Löysin kirjan kesälomareissulla Kotkasta 11.8.18. Toin kotiin Lahteen ja huomenna vapautan sen Hämeenlinnan keskiaika tapahtumassa. Tarinat ei herättänyt minussa uinuvaa lukutoukkaa....

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.